fbpx

/ Infonurk / Tule tööle! / Kandideeri ENLi 2023. aasta vabatahtlikuks

Vabatahtlik töö Eesti Noorteühenduste Liidus annab sulle võimaluse saada uusi oskuseid, kogemusi ning tutvusi. Lisaks endale valitud valdkonna tegevustele on võimalik osa saada ka näiteks ühisüritustest, koolitustest ja tublimatel isegi erinevatest välissündmustest Euroopas. Et ENLil on pikaajaline vabatahtlike kaasamise kogemus siis teame, et igas noores inimeses on peidus väärtuslikud oskused. Me ei oota, et sa tead kohe kõigest kõike – siin saab õppida ka töö käigus. Peaasi, et sul on motivatsiooni ja indu!

Kuigi ENLi kontor asub Tallinna kesklinnas siis kandidaate ootame üle Eesti. Ka praegu on meie vabatahtlike seas inimesi väga erinevatest maakondadest. Vabatahtlikkusega seonduvad kulud saab ENL vajadusel kompenseerida. 

Otsime vabatahtlikke viite tiimi:

Üldkorraldus: vabatahtlikud aitavad planeerida ja korraldada erinevaid sündmuseid ja koolitusi nii ENLi võrgustiku liikmetele kui noortele laiemalt. Vabatahtlikud aitavad paika panna sündmuse kontseptsiooni, leida ruumid, toitlustuse jms. Sündmuse ajal aitavad vabatahtlikud korraldada registreerimist, viivad läbi mänge ning julgemad saavad kätt proovida ka päeva juhtimises. 

Blogitiim: vabatahtlikud aitavad luua sisu ENLi infonurka. Selleks viivad nad läbi intervjuusid nii ENLi võrgustiku liikmete kui ka teiste noortevaldkonna tegijatega. Blogitiimi vabatahtlikud võtavad võimalusel samuti osa erinevatest ENLi sündmustest nii Eestis kui välismaal, et sealseid tegevusi kajastada. 

Visuaalne kommunikatsioon: vabatahtlikud aitavad kujundada erinevaid postitusi, reklaame ja trükiseid. Vastavalt oskustele aitavad nad sündmuseid pildistada ja toota videosisu.

Sotsiaalmeedia sisuloome: vabatahtlikud aitavad planeerida ENLi tegevust erinevates sotsiaalmeedia kanalites ning toodavad sinna sisu ning kajastavad sündmuste ajal toimuvat. 

Teise emakeelega noorte kaasamise toimkond: vabatahtlikud aitavad kaasata ENLi töösse peamiselt vene keelt emakeelena rääkivaid noori, et aidata seista nende heaolu ja huvide eest. Selleks aitavad vabatahtlikud korraldada vene keeles erinevaid sisendkorje sündmusi ja koolitusi, tutvustavad koolides osalusvõimalusi, tõlgivad materjale vene keelde jne. 

Kandideerimise tähtaeg on 15. jaanuaril (k.a) ning kõigi kandideerijatega võetakse ühendust nädala jooksul peale kandideerimise tähtaega. Kandideerimiseks täida avaldus SIIN: https://forms.gle/bHDsmZEkau1a3uoU8 

 

KKK ehk korduma kippuvad küsimused

Kui suur on koormus?

Sõltub palju sellest, millise tiimiga soovid liituda. Sündmused on üldjoontes 1-2 kuu tagant, ühele koolituspäevale võib minna näiteks koolipäeva pikkune aeg koos ettevalmistustega. Üldjoontes oleme aga arvestavad ning kindlasti on võimalik oma muud kohustused (kool jms) vabatahtlikkusega ühildada. 

Millal sündmused aset leiavad?

Sündmuseid on erinevaid. Osaluskogudele ja noorteühendustele mõeldud sündmused on enamjaolt ühel nädalavahetuse päeval (tavaliselt laupäeval) või tervel nädalavahetusel, üksikud noorteühendustele mõeldud sündmused aga ka tööpäevade õhtupoolikutel (näiteks 18:00 aeg). 

Kas keegi aitab ja juhendab mind?

Jah. ENLis on vabatahtlike koordineeriv inimene, kes aitab suunata ja kelle poole saab vajadusel pöörduda. Tema annab ka ülesandeid, aitab vajaduspõhiselt jne.

Milliseid kulusid saab ENL katta? 

Kui vabatahtlik peab näiteks sündmuse korraldamiseks Tallinnasse sõitma, siis tsekkide alusel saab näiteks selle kulu ENL tagasi kanda. Sündmustel on tagatud toitlustus nii osalejatele kui ka vabatahtlikele. Euroopas toimuvad välissündmused on tublidele vabatahtlikele tasuvabad (ENL tasub majutuse, lennupiletid jms). 

Kuidas ma täpsemalt areneda saan?

Sõltub tiimist millega liituda soovid. Näiteks sotsiaalmeedia sisuloome puhul oli sellel aastal vabatahtlikel võimalik osaleda mitmel sotsiaalmeedia koolituspäeval. Neid viis läbi Eesti üks tuntumaid ning edukamaid koolitajaid antud valdkonnas. Võimalik on ka tulevikus ENLi tööle kandideerida, meeskonnas on olnud mitmeid varasemaid vabatahtlike ja praktikante. 

Millised ühisüritusi korraldatakse?

Kuulame palju vabatahtlike enda tagasisidet. Varasemalt on käidud näiteks bowlingus, karti sõitmas või koos einestamas. 

Puudumistõendid

Harva võivad üritused toimuda koolipäeval (näiteks välisvisiit). Vanemate ja kooli nõusolekul saab vabatahtlik soovi korral osaleda. ENL saab väljastada ka puudumist tõendava dokumendi. 

Lisaküsimuste korral võib julgesti pöörduda ENLi asejuhi poole:

Kaarel Taimla
kaarel@enl.ee
+372 5440 0889

/ Autor

Triin Roos

triin@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status