/ Infonurk / Pressiteated / ENLi interaktiivne kaardirakendus tutvustab kuni 30-aastaseid Riigikokku kandideerijaid

Eesti Noorteühenduste Liit viib Riigikogu valimiste eel läbi kampaaniat “Vali noor”, mille raames on interaktiivsele kaardile koondatud kuni 30-aastaste kandidaatide info. Kampaania eesmärgiks on tutvustada noori kandidaate ning kutsuda üles noori valima just noorte poolt.  Lisaks üldinfole saab rakenduse kaudu teada, mida noored kandidaadid lubavad ja kuidas nad käituksid valituks osutudes. Vastates muuhulgas küsimustele nagu: “Kuidas jagaksid katuserahadena 30 000 eurot?” ja “Kui saaksid ühe päeva olla jumal, mida teeksid?”.

“Noorte valimisaktiivsus on keskmisest madalam ning selleks, et noori valima tuua, soovime tuua kokku noored noorte kandidaatidega. Kaardirakenduse abil on võimalik paari klikiga leida enda valimisringkonnas kandideerivad noored ning nendega tuttavaks saada,” ütles ENLi  juht Triin Roos.

Interaktiivselt kaardilt leiab valimisringkondade kaupa noorte kandidaatide nimekirja koos põhjaliku intervjuuga. Tööintervjuu stiilis lugu annab ülevaate nii kandidaadi poliitilistest seisukohtadest kui isiklikest väärtustest. Selle info baasil on valijatel võimalik noorte kandidaatidega paremini tuttavaks saada ning teha teadlikum valik. 

“Et riigi poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega, on poliitikasse vaja tuua rohkem noori. Noorte kandidaatide poolt hääletades tagame, et noored ja nende probleemid on esindatud ka otsustustasandil,” lisas Roos. 

Kuni 30-aastased (k.a) noored kandidaadid on koondatud veebilehele: https://enl.ee/valinoor/.

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) on katusorganisatsioon, mis ühendab 58 noorteühendust ja 74 osaluskogu. Kampaania “Vali noor” on osa “Euroopa Noortedialoog 2022-2024” projektist, mida rahastavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Euroopa Liit.  

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status