fbpx

/ Infonurk / Euroopa Noortedialoog / ENLi vabatahtlik käis Euroopa noortesündmusel

ENLi vabatahtlik Elisabeth Viirsalu käis juuni alguses Euroopa noortesündmusel (European Youth Event) ning koostas selle kohta kokkuvõtte. 

Esimene päev algas kell 10 Euroopa Parlamendis. Esmalt tuli teha akrediteering, seejärel oli vaba aeg linna avastamiseks. Alates kella 13 toimusid erinevad töötoad, millest valisin välja “Community Management – Moving people to act and vote: campaign skills for democratic participation” ja “Democracy in Action – The role and powers of the European Parliament”. Esimene oli väga huvitav ja sain teada, kuidas toimuvad valimised Portugalis ja Bulgaarias. Meeldis ka see, et töötuba oli interaktiivne ning andis võimaluse suhelda teiste osalejatega. Teine töötuba oli loengu formaadis ning seal anti ülevaade, kuidas käib töö Euroopa Parlamendis, millised fraktsioonid seal on ja millega nad tegelevad. 

Teine päev algas kell 10 Euroopa noortefoorumi “külas” (EYE Village), kus toimusid erinevad töötoad. Osalesin kahes töötoas ning peale neid proovisin külastada Euroopa Parlamenti, kuid järjekord oli liiga pikk ja Strasbourgis oli väga palav, seega lauspäikese käes ei oleks suutnud kaua olla. 

Kolmanda päeva alguses oli Euroopa Parlamendi järjekord juba olulisemalt lühem ning mul õnnestus parlamendi hoonesse sisse pääseda. EPs toimusid ka erinevad töötoad, millest osa võtsin. Need olid väga põnevad ning arutasime nii Euroopa Parlamendi valimisi kui 16-aastastele hääleõiguse andmist. Rääkisime veel rohepöördest, vaesusest, haridusest ja paljust muust. Näiteks sain teada, et Euroopas on ca 20 miljonit vaest inimest, sest paljud noored ei leia peale ülikooli lõpetamist tööd. 

Euroopa Parlamendis sai teha pilte, saada endale tätoveering, võtta meeneid. Samuti oli võimalik osaleda simulatsioonidel ning näha, kuidas tõlgid töötavad. Õhtuprogramm andis võimaluse kuulata kontserti, lauda, tantsida ja sündmust täiel rinnal nautida. 

Kokkuvõttes mega lahe sündmus, kus oli hea võimalus tutvuda teiste noortega ja uurida, kuidas nende riikides poliitikat tehakse. 

ENL saatis vabatahtliku Euroopa noortesündmusele koostöös Euroopa Parlamendi Eesti bürooga, mis kattis osaleja kulutused. 
/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status