fbpx

/ Infonurk / Muu / EESTI NOORTEÜHENDUSTE LIIDU DELEGATSIOON 3.-4. MAIL VILNIUSES EUROPEAN YOUTH EVENT NOORTESÜNDMUSEL

3.-4. mail toimus esmakordselt Põhja/Ida-Euroopas, Vilniuses, Euroopa noorteüritus. Üritus tähistas muuhulgas ka Leedu Euroopa Liidu liikmelisuse 20. aastapäeva.

EYE Vilnius tõi kokku noori üle terve Euroopa, eesmärgiga avastada koostöövõimalusi Euroopas ning arutleda Euroopa Liidu tuleviku ning selle arendamise üle.

Kahe päeva jooksul said osalejad valida erinevate töötubade, diskussioonide ja ekskursioonide seast endale sobiva tegevuse – teemad varieerusid vaimse tervise ja heaolu teemadest Euroopa üleste liikumisvõimalusteni. Eesti delegatsiooni liikmed osalesid näiteks erinevatel aruteludel, kus käsitleti naiste osalust poliitikas ning lääne demokraatia tulevikku. Samuti said töötoa raames delegatsiooni liikmed läbida simulatsiooni, kus käsitleti valeinfo-, väärinfo- ning küberrünnaku olukorras toimetulekut. Ürituse vältel oli avatud ka EXPO-ala, kus said delegatsiooni liikmed tutvuda erinevate Euroopa Liidu üleste noorteorganisatsioonidega. Muuhulgas kohtuti ka Leedu Noorteühenduste Liiduga, kellega arutleti valimis- ja kandideerimisea langetamise üle.

“EYE Vilniuselt jäi minu jaoks kõlama sõnum, et noortele antakse üle demokraatia hoidmise teatepulk. Me ei tohi võtta vabadusi iseenesestmõistetavalt kui tahame kindlustada demokraatlike ühiskondade jätkusuutlikkust. Kõik Euroopa Parlamendi valimistel valima!”

“Noored pole ainult meie tulevik, vaid ka meie olevik!” on minu jaoks parim EYE Vilniuse temaatikat kokkuvõttev lause. Peame mõistma, et iga poliitiline otsus mõjutab noori kas kohe või tulevikus ning nendele noortele järgnevaid noortepõlvkondi.”

Eestit esindasid sündmusel ENL-i huvikaitse spetsialist Henry Kask, 6. ÜRO noordelegaat Hanna-Stiina Tornius, ENL-i nõukogu liige Hannes Ruusmaa ja Jõelähtme noortevolikogu aseesimees Liisi Olman.

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status