fbpx

/ Infonurk / Muu / ENL KORRALDAS EUROOPA PARLAMENDI VALIMISTE DEBATI

Euroopa päeval (9. mail) korraldas Eesti Noorteühenduste Liit Euroopa Parlamendi valimiste Debati. Debatil osalesid poliitikud, kes kandideerivad Euroopa Parlamendi valimistel. Debatt leidis aset ENLi kontori vastas, Tammsaare pargis.

Debatt meelitas kohale hulgaliselt kuulajaid – nii neid, kes oli varasemalt registreerunud kui ka juhuslike möödakäijaid, kes debati kuulamiseks peatuda otsustasid. 

Pooleteist tunni jooksul sai kuulata seisukohavõtte järgmistel teemadel: immigratsioon; kliimapoliitika; julgeolekupoliitika; ühehäälsus poliitika tulevik; valimis- ja kandideerimisea langetamine. Nii mõnegi teema puhul läks debateerijate arvamus lahku ja õhus oli tunda soovi oma arvamus maksma panna. 

 

Debatti modeeris ENLi juht Kaarel Taimla.
Kaarel Taimla kommentaar toimunud debati kohta: “Minu jaoks on Euroopa vabaduse ja võimaluste sümbol. Minu vanemad unistasid Brandenburgi väravate taga kõigest sellest, mis meil praegu on kätte võideldud. Seega pole midagi õigemat kui Euroopa päeval, aastal mil liitumisest möödub 20 aastat, pidada Euroopa Parlamenti kandideerivate inimestega maha üks korralik debatt. Ikka selleks, et meid esindaksid õiged inimesed. Igatahes mina lähen valima, tule sina ka”  

 

Debatil osalesid:

Eesti Keskerakond – German Levenets

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond – Tairo Jürisson

Eesti Reformierakond – Maarja Metstak

Erakond Eesti 200 – Hendrik Terras

Erakond Parempoolsed – Kristjan Vanaselja

Erakond Eestimaa Rohelised – Kaia Konsap

Isamaa Erakond – Virve Linder

Sotsiaaldemokraatlik Erakond – Vootele Päi

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status