/ Pressiteade: ENL ja EÕEL taunivad vähemuste diskrimineerimist

Eesti Noorteühenduste Liit;
Eesti Õpilasesinduste Liit
ÜHISPÖÖRDUMINE
12. detsember 2008

ENL ja EÕEL taunivad vähemuste diskrimineerimist 

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) ja Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) esindadavad väga erinevate maailmavaadete ja huvidega põlvkonda, mistõttu seisavad mõlemad katusorganisatsioonid iga noore väärtustamise eest.

EÕELi ja ENLi poole pöördusid sellel nädalal noored seksuaalvähemuste esindajad, keda on häirinud ebatolerantne diskussioon ja seksuaalvähemuste sildistamine meedia vahendusel.

“EÕELi juhatus ja ENL koos oma liikmesorganisatsioonidega leiavad, et kõik inimesed väärivad võrdseid võimalusi ja õigusi. “Kõik erinevad – kõik võrdsed! Nendest põhimõtetest lähtume ka vähemuste teemal rääkides ning loodame, et hirm teistsuguste ees taandub ühiskonna arenedes ning kasvades,” kinnitavad liitude esindajad ühehäälselt.

EÕEL ja ENL leiavad, et ühiskonnas on vaja rohkem vastastikust mõistmist, mitte hukkamõistmist. “Propageerimata üht või teist vaadet, tahame öelda, et on aeg lõpetada sildistamine, õppida vabadusi kasutama vastutustundlikult ja suhtuma kaasinimestesse lugupidavalt,” selgitavad ENL ja EÕL oma pöördumises.

Eesti Noorteühenduste Liit;
Eesti Õpilasesinduste Liit

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
Tel: 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee  

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status