fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Noorteühenduste Liit avab täna Tallinnas metroo

Eesti Noorteühenduste Liit
16. veebruar 2009
PRESSITEADE

Noorteühenduste Liit avab täna Tallinnas metroo

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) avab täna kell 15:00 koos mitmete vabatahtlikega Tallinnas osalusmetroo. Osalusmetroo on sotsiaalne tänavakampaania, mille eesmärgiks on tõsta linnaelanike positiivsust, tutvustada noortele nende kodanikuõigusi ja julgustada inimesi aktiivselt ühiskonnaellu panustama.

Kampaania raames on kõigil huvilistel võimalus laenutada Elavaid Raamatuid, loosida heategusid ning nautida värvikirevat kudumisgrafitit. Kõigil ühistranspordiga liiklejatel on võimalik tellida bussi oodates tasuta lahkumisteenus. Lahkumisteenus pakub inimestele personaalseid tujutõstjaid ja valida saab lausa kolme paketi vahel. Maksi paketi valides võib ühistranspordiga sõitja tunda uhkust lausa kuni kümne tujutõstja üle, kes ainult temaga tegelevad ning “kliendi” kenasti bussi, trammi või trolli peale saadavad.

Osalusmetroo tänavakampaania tegevustest on võimalik osa saada kuni 27. veebruarini igal esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel ajavahemikus kell 15:00-17:00. Tegevused leiavad aset Tallinna Ülikooli juures asuvas trammipeatuses, Eesti Kunstiakadeemia ees paiknevas bussipeatuses ning Estonia trollipeatuses. Kõigil huvilistel on võimalik vabatahtlikega spontaanselt liituda ning aidata tegevusi läbi viia. Lisaks loositakse kõigi noorte vahel, kes külastavad http://osale.enl.ee veebilehte ning mängivad heategude mängu, välja reis noortevahetusele Türki.

“Linnades on just rahvarohketes kohtades palju negatiivsust. Tundub, et mida rohkem inimesi koos, seda vähem on avatud ja positiivset suhtlemist,” selgitab ENLi avalike suhete spetsialist Meelika Jürisaar.

“Meie aktsioonid näitavad inimestele, et keskkonna positiivsemaks muutmiseks ei olegi alati vaja suurt pingutust. Tutvustame lihtsamaid ja keerukamaid võimalusi, kuidas ise ühiskonda aktiivselt mõjutada. Oluline mõte on ka üksteise tunnustamine ja märkamine, näiteks lahkumisteenuse pakkujad tunnustavad ühistranspordiga liiklejaid keskkonnasõbraliku valiku eest,” lisab Jürisaar.

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) on katusorganisatsioon, mis ühendab 48 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.

Teate edastas:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
Tel: 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status