fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Varivalimiste heale koostööleppele kirjutasid alla ka Kesknoored

Eesti Noorteühenduste Liit
21. september 2009
PRESSITEADE

Varivalimiste heale koostööleppele kirjutasid alla ka Kesknoored

Keskerakonna Noortekogu langetas oma otsuse seoses varivalimiste hea koostööleppega ning jätkab varivalimiste projektiga. Nüüd on muudatustega hea koostööleppe allkirjastanud kõikide Riigikogu erakondade noortekogud. 

15. septembril allkirjastasid viis poliitilist noortekogu, Eesti Noorteühenduste Liit ja Tartu Noortevolikogu muudatustega hea koostööleppe, mis tagab projekti objektiivsuse ning keelab värbamise või kampaania tegemise oma erakonna või noortekogu heaks. Muudatused tehti, kuna peale Kaia Jäppineni kirja koolijuhtidele keeldusid juba nõusoleku andnud koolid koostöö jätkamisest. Osapooled pidasid vajalikuks hea koostöö leppesse ära märkida oluline muudatus ning rõhutada, et ka valimispunktides kehtivad samad reeglid, mis varasemalt koolides.

\”Meil on väga hea meel, et nüüdseks on taas kõik koostööleppele alla kirjutanud, sest see tagab, et koolides ega valimispunktides ei hakataks varivalimisi ära kasutama poliitilisteks kampaaniateks või värbamisteks,\” rõõmustab ENLi varivalimiste projektijuht Robert Lang.

Langi sõnul peavad korraldajad väga oluliseks, et varivalimised oleksid kodanikuhariduse programm ning jääks võrvale võimalikust erakondade isiklikest ambitsioonidest. \”Ka noortekogude juhid said sellest aru ja pidasid olulisemaks end lepinguga pigem piirata selleks, et noortes tekiks pädevus ja huvi kodanikuühiskonna protsessides osaleda,\” lisab Lang.

Eesti Noorteühenduste Liit ja Tartu Noortevolikogu korraldavad 5.-8. oktoobrini Tartu koolides ja Tallinnas varivalimised, et selgitada noortele läbi simulatsioonide valimaskäimise tähtsust demokraatliku ühiskonna säilimisel ning õpetada neid tegema kaalutletud otsuseid. Algselt pidid varivalimised toimuma ka Tallinna koolides, kuid peale Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni pöördumist koolijuhtidele loobusid juba nõusoleku andnud koolid koostööst.

Projekti toetavad SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Tartu Linnavalitsus ja Tallinna Linnavalitsus.

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status