/ Pressiteade: ENL: varivalimised näitab noorte arvamuse tähtsust

Eesti Noorteühenduste Liit
5. oktoober 2009
PRESSITEADE

ENL: varivalimised näitab noorte arvamuse tähtsust

Täna algas Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) ja Tartu Noortevolikogu (TNV) kodanikuhariduse projekti varivalimised esimene valimispäev. ENL kutsub kõiki vähemalt 14aastaseid Tallinna ja Tartu noori, kellel see võimalus, andma oma hääl varivalimistel. Kõiki täiskasvanud noori innustab liit aktiivselt hääletamisel osalema 18. oktoobril.

Tänasest saavad noored valida Tallinnas ringisõitvates varivalimiste minibussides ja Eesti Rahvusraamatukogus kell 13:00-18:00. Tartu noored saavad täna oma hääle anda Miina Härma Gümnaasiumis, Tartu Descartes\’i Lütseumis, Tartu Forseliuse Gümnaasiumis ja Tartu Kesklinna Koolis kogu koolipäeva jooksul vahetundide ajal.

\”Kutsume noori aktiivselt ühiskonnaelus kaasa rääkima ning osalema kas valimistel või varivalimiste simulatsioonis, sest simulatsioon on tehtud just noorte jaoks ning sellega tahame öelda, et noorte arvamus on tähtis,\” kõlab ENLi üleskutses noortele.

\”Meie, noorte, vastutus ühiskonna paremaksmuutmisel ja arendamisel on väga suur, samas kui noorte osakaal ühiskonnas aina väheneb. Selleks, et mitte muutuda hääletuks vähemuseks, tuleb meil endisest rohkem sõna võtta ja osaleda oma kodukoha arendamises,\” kinnitab ENL.

ENLi 2008. aasta novembril toimunud üldkoosolekul otsustasid noorteühendusete esindajad valida aasta teemaks ühiskondliku aktiivsuse ja kinnitasid aastaplaani osana ka noorte varivalimiste projekti kohalike omavalitsuse valimiste eel.

Varivalimised on kodanikuhariduse projekt, mille eesmärgiks ei ole avaldada toetust ega vastanduda ühelegi erakonnale, vaid läbi praktilise õpikogemuse noortes suurema huvi ja arusaama tekitamine ühiskondlikest protsessidest. Idee tuli Soome noorteühenduste liidult, kus sama formaadiga ja samasisulist projekti korraldadakse juba 1995. aastast.

Varivalimiste projekti Tallinnas ja Tartus toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital, SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Tallinna Spordi-ja Noorsooamet, Tartu Linnavalitsus ja Tiigrihüppe SA. Varivalimiste projekti raames saavad noored hääletada kuni 8. oktoobrini kella 18:00ni. Varivalimiste hääletustulemused tehakse teatavaks 9. oktoobril.

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
Tel: 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee
www.varivalimised.ee
www.enl.ee

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status