/ Pressiteade: Noorteühenduste liit kohtus Roheliste ja Rahvaliidu fraktsioonidega??

Eesti Noorteühenduste Liit
PRESSITEADE?
20.01.2010??

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kohtus täna Riigikogu Erakond Eestimaa Rohelised ning Rahvaliidu fraktsioonidega.

 ??ENL arutas fraktsioonidega noorsootöö seaduse muudatusi ja noortevolikogude seadustamist, noorsootöö strateegia rakendumist ning selle puudusi ja  noortepoliitika arutelu tõstatamist Riikgikogus olulise tähtsusega riikliku küsimusena. Nii Rahvaliidu kui Roheliste fraktsioonid avaldasid valmisolekut toetada noortepoliitika arutelu Riigikogu saalis läbi kultuurikomisjoni algatuse. ENL on antud teemal juba Riigkogu kultuurikomisjoniga kohtunud ning vastava ettepaneku esitanud.
Samuti arutleti eile haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase poolt tehtud otsust, mille kohaselt jättis minister oma käskkirjaga noorteühingute aastatoetusest ilma kaks noorteorganisatsiooni. Mõlemad fraktsioonid taunisid ministri taolist käitumist, millega muutis minister noorteühingute aastatoetuse eraldamise põhimõtteid alles pärast taotluste hindamist ning ekspertide poolt positiivse rahastamisettepaneku tegemist. ??ENL on eelnevalt kohtunud Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooniga, lähiajal on plaanis kohtumised ka Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonna fraktsiooni liikmetega.
Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 50  Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.??
Lisainfo:?Ott Heidmets?Eesti Noorteühenduste Liit?juhatuse esimees?Telefon: +372 51 10 976?E-post: ott@enl.ee

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status