/ Eesti gaidid tähistavad nädalavahetusel koos maailma 10 miljoni gaidiga Heade Mõtete päeva

Eesti Gaidide Liidu pressiteade
19. veebruar 2010

19.-21. veebruaril koguneb Tallinnas üle 100 gaidi, et ühes 10 miljoni gaidisõbraga üle maailma tähistada Heade Mõtete päeva. Üle Eesti erinevaist paigust Lasnamäe üldgümnaasiumisse kokku tulnud gaidid peavad meeles vähemate võimalustega noori üle maailma, peavad väärtuste oksjonit, matkavad ja osalevad gaidide muusikali peaproovis.
 
Heade Mõtete päev on ühtlasi maailma gaidluse 100. sünnipäeva tähistamise avaüritus.
 
Selle aasta Heade Mõtete päeva teemaks on gaididel üle maailma „Vaesus ja nälg\”. Nädalavahetuse jooksul pööratakse erinevate tegevuste kaudu tähelepanu ebavõrdusele maailmas, erinevatele elamistingimustele ja toimetulekule erineva vaesusastmega piirkondades üle maailma.
 
Ühe põnevaima mänguna toimub väärtuste oksjon, kus iga osaleja saab endale mänguraha eest \”väärtusi\” osta ning seeläbi mõelda, mida ta tähtsaks peab. Samuti toimuvad temaatilised mängud ja viktoriinid, kolme päeva jooksul saab meisterdada ja valmistada savist meeneid.

Laupäeval korraldavad gaidid matkamängu, kus pannakse proovile erinevaid teadmisi ja matkaoskusi. Pühapäeval osaletakse Eesti Gaidide Liidu ja Theatrum Hospitalise etendatava Urmas Lattikase ja Madis Trossi noortemuusikali \”Tähtede poole\” peaproovis.
 
Heade Mõtete päeva tähistatavad maailma 10 miljonit gaidi üheaegselt, et sellega üheskoos pöörata tähelepanu ülemaailmsetele probleemidele ning seeläbi tunnetada ennast maailmakodanikena. Eelmistel aastatel on Heade Mõtete päeva teemaks üle maailma olnud „Puhas vesi\” ja „Võitlus raskete haigustega\”.
 
Heade Mõtete päev on maailma gaidlikus liikumises skautluse ning gaidluse rajajate lord ja leedi Baden-Powelli ühine sünnipäev 22. veebruar. Eestis tähistatakse sündmust 22. veebruarile lähimal nädalavahetusel.
 
Eestis korraldab Heade Mõtete päeva Eesti Gaidide Liit (EGL). EGL on mittetulunduslik kasvatusliku eesmärgiga rahvusvaheline noorteorganisatsioon, mis pakub põnevaid tegemisi igas vanuses tüdrukutele ja poistele. Gaidide põhitegevus toimub salgasüsteemis iganädalaste kokkusaamiste näol, lisaks tehakse laagreid, matku ja ühisüritusi. Rahvusvahelise skautluse ja gaidluse põhimõtete järgi õpivad gaidid elus vajalikke oskuseid ja väärtuseid põnevate tegevuste ja mängudega.

 
Lisainfo:
Lianne Ristikivi
peagaid
lianne@gaidid.ee
tel: 53269575

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status