fbpx

/ Infonurk / Muu / NATO tuleb rahva hulka

Sel reedel, 16. aprillil toimub Tallinnas Vabaduse väljakul NATO päev, kuhu on oodatud kõik julgeolekupoliitika huvilised. Tegevust täis üritusel on võimalus oma silmaga näha ja oma käega katsuda riigikaitsesse puutuvat.

NATO Päeval on võimalik oma käega katsuda kaitsetehnikat ja langevarjurite varustust, ronida sisse NATO riikide kaitseväe sõidukitesse ning kogeda, kuidas käib töö välismissioonidel olevas välihaiglas või Punases Ristis. Lisaks saab oma võimed proovile panna lennusimulaatoris või Kinobussi kaasabil filme valmistades.

Päeva osalejatele on tasuta ka pääs AHHAA keskuse põhi- ning päästenäitustele. Turvalises keskkonnas saab näha pommirobotit ja täisvarustuses päästemasinaid, rääkimata ajaloolisest tehnikast. Päästetöötajate ametiga tutvudes saab paljugi ise teha.

Puudu ei ole ka diskussioonidest, harivatest materjalidest ning väljapanekutest. Fookuses on NATO tulevikuvisioon, mille mõistmiseks antakse korralik ülevaade alliansi kujunemisloost ja  poliitilisest kontekstist.

Et päev lõbusa noodiga lõppeks annab tasuta täispika kontserdi ansambel Smilers ning linastub Pimedate Ööde Filmifestivalil kiirelt välja müüdud dokumentaalfilm \”Afganistan otsib superstaari\”.

NATO Päeva Kava:
14:00 Avamine Välisminister Urmas Paet
14: 30 Arutelu: Eesti roll NATOs
Välisminister Urmas Paet, Riigikogu liige Sven Mikser ja Kaitseministeeriumi asekantsler Sven Sakkov
16:00 Arutelu: Rahvusvahelised missioonid
Kaitseväe teavitusosakonna ülem Peeter Tali, Välisministeeriumi poliitika asekantsler Harri Tiido, kriisikolletes töötanud kirurg Tiit Meren
17:00 Arutelu: Uued ohud ja Küberkaitse
Kaitseministri nõunik Heli Tiirmaa-Klaar, Küberkaitse Liidu Tallinna rühma pealik Jaan Priisalu ning Küberkaitse Kompetentsikeskusest Peeter Lorents.
18:00-19:30 esineb Smilers
19:30-21:00 Jaan Tõnissoni Instituut esitleb: film \”Afganistan otsib superstaari\”

NATO päev on tasuta rahvaüritus, mida korraldab Eesti NATO Ühing koostöös Välisministeeriumi ja NATO peakorteriga. Lisaks USA, Briti, Belgia, Poola ja Kanada saatkondadele on NATO päeval väljas mitmed mittetulundusühingud ning õppeasutused.

Rohkem infot: http://www.eata.ee/natopaev.

NATO on kohal! Tule Sina ka!

Parimate soovidega,
Eesti NATO Ühing

Anu Eslas
Eesti NATO Ühing (EATA)
GSM: 56 66 8297
E-mail: anu@eata.ee 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status