fbpx

/ Infonurk / Muu / Kloogarannal algab noorte osaluse teemaline laager

 

Täna algab Kloogaranna noortelaagris Pärnumaa Noorte Liidu korraldatav rahvusvaheline noortevahetus „4 Stations For Youth Participation“, mille raames saavad kokku 46 Saksamaa, Soome, Inglismaa ja Eesti noortekogude noort.

Terve nädal kestva noortevahetuse keskseks teemaks on noorte osaluskogud ning nende toimimine erinevates riikides. Pärnumaa Noorte Liidu projektijuht Marian Vares, kes ise varasemalt Pärnumaa Noorte Liitu ka juhtinud, ütleb, et sellel nädalal loodetakse õppida üksteiselt nii palju kui võimalik. „Tahame, et noortel oleks julgust ja pealehakkamist ühiskonnas kaasarääkimisel ning et nende hääl jõuaks otsustajateni. Samuti on meie noortevahetuse eesmärgiks luua rahvusvaheline võrgustik ja toetada edaspidiseid noortealgatusi just noorte osaluskogude vahel üle Euroopa!”.

Projekti idee sündis kaks aastat tagasi, mil koostöös Saksamaa, Inglismaa ning Soome noortega pandi alus rahvusvahelisele koostööle eesmärgiga tuua kokku osaluskogude esindajaid ülalmainitud maadest. Tänaseks on toimunud noortevahetused 3 riigis: Soomes, Inglismaal ning Saksamaal. Seni on koostöö sujunud hästi, ning viimase, oktoobris Saksamaal toimunud, noortevahetuse tulemustele tuginedes on ellu kutsutud ka tänavune noortevahetus.

Nädala jooksul arutatakse veel mitmete noortele oluliste teemade üle nagu näiteks interneti- ja koolivägivald ning proovitakse kätt filmi tegemises. Noortevahetusele iseloomulikult korraldatakse osalejatele ka Tallinna ekskursioon ning peetakse maha vahvaid stiilipidusid.
 
Noortevahetus „4 Stations for Youth Participation” kestab kuni 6. augustini, kusjuures 5. augusti õhtul kell 17:00 presenteeritakse Kloogaranna Noortelaagris vahetuse tulemusi ning noorte mõtteid ja ideid tulevikuks, mida on eelneval registreerimisel ka võimalik kuulama tulla (kadikerner@gmail.com).  

Projekti rahastab Euroopa Noored Eesti büroo ning Eesti Noorsootöö Keskus. Projekti toetab nõu ja jõuga ka Eesti Noorteühenduste Liit, kes Eestis osaluskogude tööd koordineerib.  Samuti on kaasatud mitmed osaluskogud üle Eesti.

Lisainfo:
Marian Vares
GSM: 555 71 861
E-mail: marian.vares@gmail.com
http://www.pmnl.ee

Käesolev projekt on ellu viidud Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored toetuse abil. Selle projekti sisu ei pruugi tingimata kajastada Euroopa Ühenduse või Euroopa Noored Eesti büroo seisukohti ega hõlma nendepoolset vastutust. 

      

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status