/ Varivalimiste projekt on hoo sisse saanud

Veebruar on varivalimiste kuu ja lähenev Riigikogu e-hääletamisaktsioon on tuult tiibadesse puhunud ka varivalimisdebattidele üle kogu Eesti.

Alles hiljuti toimus debatt Saaremaal, kus arutati saare ja mandirvahelise silla ehitamise vajaduse üle. Ka on tuliselt väideldud ka Pärnu Ühisgümnaasiumis erakondade platvormides noori puudutavatel teemadel. Juba 18. veebruaril toimub Tartu Noortevolikoguga koostöös avalik haridusministrite debatt, kus tuleb juttu keskharidusest, kõrgharidusest ja noorte aktiivsuse võimalustest laiemalt.

22. veebruaril on kõik iseseisvad ja isemõtlevad noored oodatud aga Tallinnas toimuvale debatile, millest võtavad osad noored Riigikogu kandidaadid.

Ka käesolev nädal on debattiderohke ning neid toimub nii Ida-Virumaal, Valgamaal kui ka Hiiumaal. Kokku tuleb varivalimiste projekti raames vähemalt 25 debatti.

Debatt on põnev ja kaasahaarav võimalus, mis aitab näha, mida poliitikud asjadest tegelikult mõtlevad ning mis plaanid neil meie kõigiga on. Osalege debattidel ja veenduge ise, et poliitilised otsused puudutavad väga otseselt meid kõiki. Varivalimiste debatid teeb eriti asjalikuks ka see, et need keskenduvad just noortele.

Vaata ka 7. veebruaril ETV \”Terevisiooni\” intervjuud varivalimiste teemal ning kuula Kuku raadios 9. veebruaril eetris olnud Avatud Eesti Fondi saadet, kus samuti juttu varivalimistest!

Vaata varivalimiste debattide, simulatsioonimängude ja teiste tegevuste ajakava siit!

Varivalimisi toetavad SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Siseministeerium, Avatud Eesti Fond, Hasartmängumaksu Nõukogu, Solaris, teater Vanemuine ja Ordi. Projekti meediapartneriks on Eesti Rahvusringhääling.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status