fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 276

\"ENL\"


8. märts 2010
ENLi Teated nr 276

\"\"

UUDISED

# Selgusid noorte varivalimiste tulemused

Pühapäeval, 6. märtsil avalikustas Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) Tallinnas Solarise keskuses toimunud varivalimispeol noorte varivalimiste e-hääletuse tulemused. 25. veebruarist kuni 3. märtsini toimunud 14-17aastaste varivalimiste e-hääletussimulatsioonis osales kokku 2733 noort.

Varivalimiste projektijuht Mailis Ostra ütles, et noorte huvi poliitika ja ühiskonna vastu ei näita mitte ainult e-hääletussimulatsioonist osavõtt, vaid ka noorte aktiivne osalemine eeltegevustes, mis sidus projektiga hinnanguliselt umbes 10 000 noort üle Eesti.

Loe pressiteadet siit ja kuula täna hommikul eetris olnud Vikerhommikut, kus samuti juttu varivalimistest! 

 

# Algas registreerimine Eesti III foorumteatrite festivalile \”KOOSTEE\”

Kuni 20. märtsini saab registreeruda 28.-30. aprillil Tartus toimuvale Eesti III foorumteatrite festivalile \”KOOSTEE\”.

Korraldajad Lille Maja, VAT Teater ja Lastekaitse Liit ootavad osalema inimesi, kes kasutavad või tahavad kasutada foorumteatrit töös noortega ning soovivad oma teadmisi-oskusi selles vallas täiendada ja toetada meetodi arengut Eestis.

Lisainfo ja registreerimine festivalile: www.lille.tartu.ee/festival2011

\"\"

HUVITAVAT

# OSALE: Noorteprojekt \”Rahvusvaheline Kriminaalkohus – Simulatsioon\” (MICC) otsib ägedaid osalejaid! 21.-25. märtsil, kevadvaheajal, viiakse Eestis esmakordselt läbi Rahvusvahelise Kriminaalkohtu simulatsioon noortele, mille raames pakutakse põhjalikku inimõiguste ja õigusmõistmise alast koolitust. Simulatsioon baseerub Rahvusvahelise Kriminaalkohtu reaalsetele kaasustele. Kandideerimisavalduse esitamise tähtaeg on 11. märts. Lisainfo: www.micc.ee

# OSALE: \”Eesti Noorte Foorum 2011 – Maailm on suurem kui Eesti\” 16. märtsil Tallinna Tehnikaülikoolis. AIESEC Eesti poolt korraldatav konverents on aktiivsetele noortele suunatud sündmus, mis toob lisaks eestlastele osalema 150 rahvusvahelist delegaati 50st erinevast riigist. Lisainfo ja registreerumine: http://eestinoortefoorum.com

# OSALE: Noortekoolitus \”Sotsiaalse ettevõtluse ABC\” 26. märtsil Raplas. Koolitusel saab teada, mis on sotsiaalne ettevõtlus, kuuleb innustavaid näiteid, õpid tegema selles valdkonnas esimesi samme ning programmi Euroopa Noored noortealgatusi selle jaoks kasutama. Koolitusele on oodatud 16-20aastased noored.Kandideerimistähtaeg 11. märts. Lisainfo: http://euroopa.noored.ee/node/4557

# OSALE: Solarise keskuse aatriumis toimub 16. märtsil algusega kell 18:00 üritus \”Global Village\”,mis toob kokku üle 200 välismaalase ligi 50st erinevast riigist. Ürituse raames saab maitsta head ja paremat erinevatest maailma otsadest- magusa suutäie garanteerib laialdane šokolaadivalik ning kaasa saab elada põnevatele etteastetele. Esinevad Tallinna Tantsuakadeemia tansijaid. Üritust korraldab maailma suurim tudengite poolt juhtud organisatsioon AIESEC. Osavõtt on kõigile tasuta! Rohkem infot: http://eestinoortefoorum.com

# OSALE: Euroopa MTÜ Kinoonud korraldab noortebändide muusikavideote projekti \”Bändid purki!\”, mille raames luuakse kahele noortebändile muusikavideo. Videosid hakkavad tegema noored filmihuvilised koostöös professionaalidega. Projekt on mõeldud neile noortebändi liikmetele, kellel ei ole veel muusikavideot, kuid kes tahaksid oma loomingut laiemale publikule tutvustada. Huvi korral saab lisainfot Facebooki koduleheküljelt. Demod tuleb saata konkursi meiliaadressile bandidpurki@gmail.com 30. aprilliks (kuni kella 23:59ni).

# OSALE: Registreeru Euroopa Vabatahtlike Keskuse ja Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse koostöös korraldatavale sümpoosionile \”The future of volunteering: concepts, trends, visions\”, mis toimub 4.-6. mail Tallinnas Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. Registreerumise tähtaeg on 11. aprill või kuni kohad täituvad (planeeritud 200-le inimesele). Lisainfo: http://www.ngo.ee/37099

# RAHASTAMINE: Programmi Euroopa Noored eeltähtaeg 10. märtsil. Programm Euroopa Noored toetab 13-30aastaste noorte omaalgatust ja rahvusvahelist koostööd. Programm pakub rahvusvahelisi enesetäiendamisvõimalusi ka noorsootöötajatele. Taotlusi võivad esitada kõik mittetulundusühingud, avalik- õiguslikud asutused, kohalikud omavalitsused ja noortegrupid. Järgmine taotlustähtaeg on 1. aprillil.  Kui soovite oma projektile individuaalset nõustamist, saatke täidetud projektitaotlus 10. märtsiks e-postiga vastava alaprogrammi konsultandile. Lisainfo: http://euroopa.noored.ee/node/4204

# RAHASTAMINE: Avatud Ühiskonna Instituudi Noortefond võtab vastu taotlusi. Noortefond on loodud selleks, et pakkuda innustust ja toetust noortele inimestele, kes tahavad edendada avatud ühiskonna põhimõtteid ja suudavad ärgitada oma eakaaslasi üheskoos tegutsema. Noortefond julgustab 15-29aastaseid noori haarama initsiatiivi sotsiaalse sidususe, kultuurilise mitmekesisuse ja kodanikuaktiivsuse väärtuste edendamisel. Selleks pakub fond väiketoetusi ja abi noorte algatusel käima lükatud edumeelsetele ettevõtmistele. Eriti hinnatud on projektid, mis on uuenduslikud nii sisult, kui vormilt. Lisainfo: http://www.oef.org.ee/noortefond

# RAHASTAMINE: Mittetulundusühingute ja sihtasutuste tegevusvõimekuse programmi raames avas Kodanikuühiskonna Sihtkapital kaks taotlusvooru. Vabaühenduste piirkondlike kodanikuhariduse koostööprojektide toetamiseks rahalise mahuga kuni 220 000 eurot. Projektide esitamisetähtaeg on 15. märts.Vabaühenduste kaasava planeerimise projektide toetamiseks rahalise mahuga 127 823, 30 eurot. Projektide esitamise tähtaeg on 10. märts. Lisainfo: http://kysk.ee/?s=514

# TÖÖPAKKUMINE: Eesti Noorteühenduste Liit võtab tööle avalike suhete spetsialisti. Tööle asumise aeg on aprillis. Kandideerimiseks tuleb saata CV ja motivatsioonikiri 14. märtsiks Mari Valgepeale (mari@enl.ee). Teemareale kirjutada \”avalike suhete spetsialist\”. Lisainfo ENLi kodulehelt: http://bit.ly/gRgIH4

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:

7. märts – Koostöökohtumisel Eesti Noorsootöö Keskusega osalesid ENLi ametisolev tegevjuht Anni Kuller, uus tegevjuht (alates 15. märtsist) Mari Valgepea ja noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
9. märts – Eesti Skautide Ühingu ümarlaual \”Noorte turvalisus ja vabatahtlike noortejuhtide taustakontroll\” Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna esinduses osaleb ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
10. märts – Karjääriteenuste koostöökogu kohtumisel osaleb ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
10. märts – Tallinna VI Noorsootöö  Foorumil osaleb ENLi  uus tegevjuht (alates 15. märtsist) Mari Valgepea ning teeb ettekande ametisolev tegevjuht Anni Kuller.
11. märts – ENLi üleriigiliste noorteorganisatsioonidega kohtuvad ENLi ametisolev tegevjuht Anni Kuller ja uus tegevjuht (alates 15. märtsist) Mari Valgepea. 

Eelmisel nädalal:

25. veebruar-3. märts – Varivalimiste e-hääletusperiood. Tallinnas Solarise keskuses oli avatud e-hääletuspunkt iga päev kell 17:00-20:00.
28. veebruar – Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu liikmeklubis osalesid ENLi ametisolev tegevjuht Anni Kuller ja uus ENLi tegevjuht (alates 15. märtsist) Mari Valgepea.
1. märts – Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu poolt korraldataval Riigikogu valimisdebatil kodanikuühiskonnast Tallinnas Meritoni hotellis osales ENLi ametisolev tegevjuht Anni Kuller. 
1.-4. märts – Euroopa Liidu Noortekonverentsil Budapestis osalesid ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson ja uus tegevjuht (alates 15. märtsist) Mari Valgepea.
4. märts – Avatud Eesti Fondi rahvusvahelisel seminaril \”Civil Society Engagement in Securing Transparent and Democratic Elections in Estonia\” osales varivalimiste projekti teemalise ettekandega ENLi avalike suhete spetsialist Meelika Jürisaar.
6. märts – Tallinnas Solarise keskuses toimunud varivalimispeol tehti teatavaks varivalimiste tulemused.

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status