fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 299

\"ENL\"

13. september 2011
ENLi Teated nr 299

\"\"

UUDISED

# ENLis alustasid tööd uued noortepoliitika töötajad

Konkursi alusel valiti tööle noortepoliitika juht Edgar Rootalu ning noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann.
Infot nende kohta peagi ENLi blogis.

 

# Vali Eesti noortesõbralikem ajakirjanik ja meediaväljaanne!

Konkursile saavad esitada nominente kõik noorsootööga, noorteorganisatsioonidega ja noortevaldkonnaga seotud inimesed ja organisatsioonid ning noored, kes on ajakirjandusega suhelnud näiteks seoses erinevate noorteprojektide või muude noorte teemadega seoses. Lühidalt – kõik noored ja noortevaldkonna organisatsioonid,  kellel parima ajakirjaniku ja/või meediaväljaande osas olemas visioon. Kandidaate ootame 13. oktoobrini!
Loe täpsemalt ja esita kandidaate siin

 

# Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi osaluskohvikute projektijuhi leidmiseks!

ENL korraldas esimeses osaluskohviku 20. mail 2008 aastal kandes pealkirja \”Ütle, kui mõtled!\”. Võimalused noortel poliitikute ning otsustajatega aruteludeks on küll erinevate struktuuride näol igapäevaselt olemas, kuid praktika näitab, et neid organiseeritud eesmärgipäraseid kohtumisi tehtakse kahjuks liiga harva. Annamegi detsembris veel Eestimaa noortele ja otsustajatele võimaluse ühiselt nõu pidada – korraldame osaluskohviku 15 maakonnas paraleelselt!
Kui tunned, et selline projekt pakub Sulle huvi, siis loe lähemalt siit

 

# ENL otsib aktiivseid omavalitsuste noorsootöötajaid rahvusvahelistesse projektidesse!

ENL on partneriks mitmele rahvusvahelisele projektile, mille keskseks teemaks on noorte osalus. Nendest kahes projektis on oodatavate osalejate hulgas ka koht ühele ametnikule – inimesele, kes omavalitsuses igapäevaselt noorsootööga kokku puutub.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

HUVITAVAT ja mõndagi muud

# OSALE: Noorte Segakoor Vox Populi ootab oma ridadesse uusi lauljaid! 
Huvilisi oodatakse 13., 15., 20. või 22. septembril kell 20.00 Tallinna Ülikooli aulas (Narva mnt 25, III korrus). 
Lisainfot Vox Populi kohta saab nende kodulehelt, mis asub aadressil voxpopuli.ee

 

# OSALE: Tule taotle noorsootöötaja kutset!
Kutset on võimalik taotleda kolmes lasemel. Eesti Noorsootöö Keskus on otsustanud tasuda vabatahtlike ja kuni 26-aastaste noortejuhtide kutse taotlemise kulud. Dokumendid tuleb saata ENTK\’sse hiljemalt 1. oktoobriks.
Lisainfot leiab siit

 

# OSALE: AIESEC Eesti kutsub \”Noorte juhtimiskonverentsile\” 24. septembril 
Konverentsil on võimalik õppida juhtimisoskusi otse professionaalidelt. Peaesinejaks on Future Considerationsi tegevjuht Mark Young Suurbritanniast. Lisaks esinevad Aivar Haller, Erkki Raasuke, Elmo Puidet ja Mats Soom  
Lisainfot leiab siit

 

# OSALE: \”SOREX\” kutsub Marjule Tartumaale Põdrasohu 18.09 ja 25.09. 
Nagu eelluure andmed näitasid, on tänavu Tartumaal Põdrasoos valmimas RIKKALIK (ja SUURTE marjadega;)) jõhvikasaak ning eelöeldust lähtuvalt toimuvadki mainitud kohta 18. ja 25.septembril retked saamaks osa neist looduse poolt pakutavatest igatepidi tervisele kasulikest sooandidest.  
Lisainfot leiab siit

 

# OSALE: Abiturientide esseekonkurss teemal \”Minu põlvkond ja selle tulevik Eestis.\” 
Korp! Sakala Stipendiumifondil on hea meel taaskord välja kuulutada abiturientide esseekonkurss teemal \”Minu põlvkond ja selle tulevik Eestis\”. Esseekonkursi tööde laekumise tähtaeg on 16. oktoober 2011.  
Lisainfot leiab siit

 

# OSALE: Noortealgatuste ideekonkurss \”Parem maailm – see on Sinu teha!\” 
Ideekonkurss on avatud kõigile 15-30aastaste noorte gruppidele, kes soovivad programmi Euroopa Noored noortealgatuste abil maailma paremaks muuta. Auhinnaks nõustamine, et esitada oma idee programmist Euroopa Noored rahastuse saamiseks, võimaluse osaleda koolitusel, Liis Kängsepa raamatud „Hüppasin ellu tundmatus kohas\” jm. Tähtaeg 29. september. 
Lisainfot leiab siit

 

# OSALE: Seminar \”Mobiilne noorsootöö riskioludes noortega\”, 4.-5.10.2011 Tallinnas 
Noorsootöö riskioludes elavate ja/või probleemkäitumisega noortega on teema, millest on Eestis palju räägitud, ent ühtset arusaama ega praktikat antud valdkonnas veel kujunenud pole. Seni kasutamata noorsootöö potentsiaal noorte toetamiseks ning kaasamiseks annab põhjust antud teemal täiendavalt aru pidada, et jõuda selgusele ühtses visioonis tööks riskioludes elavate noortega ning otsida süsteemse lähenemise väljakujundamiseks inspiratsiooni nii kodu- kui välismaistest toimivatest lahendustest.   
Lisainfot leiab siit

 

# OSALE: 2+1 koolituspäeva formaadis koolitus \”Rahvusvaheline noorsootöö\” „Rahvusvahelisust\” seostatakse noorsootöös tihtilugu millegi keerulise, kauge ja bürokraatlikuga. Koolitusel võtamegi uurimise alla keerukuse lahtiharutamise ning leiame lahendusi, kuidas   oma piirkonnas noortega tehtavat tööd mitmekesisemaks muuta. 
Koolitajad: Kristi Jüristo ja Hannes Sildnik 
II koolitus toimub 27.-29. oktoobril ja 29. novembril Põlvas Pesa Hotellis. Kandideerimise tähtaeg 13.10.11. (Lisainfo ja kandideerimisvorm on leitav SIIT!)


# OSALE: Videokonkurss \”Aeg on vaba\” Eesti Noorsootöö Keskus kutsub 13-26 aastaseid noori osalema videokonkursil „Aeg on vaba\”. Ootame konkursile töid sinu vaba aja veetmise võimaluste kohta ehk kuidas sa saad osaleda või osaled noorsootöös. Videod peaksid olema seotud teemadega „Kes on noorsootöötaja?\” ja „Mis on noorsootöö?\”, ehk kuidas veedad sina oma vaba aega kasutades noorsootöö võimalusi. 
Lisainfot leiab siit

 

RAHASTAMINE: Tartumaa noortefond jagab raha Tartumaa Noortekogu koostöös Tartumaa Arendusseltsiga kuulutavad välja projektitaotlemise konkursi Tartumaa Noortefond \”Noortelt Noortele\”. Eesmärgiks on toetada Tartumaa Arendusseltsi tegevuspiirkonna noorte isiklikku arengut ja rikastada nende elukeskkonda. Tegevussuundadeks on ühiskondlike väärtuste kujundamine, elukeskkonna parandamine ning avatuse ja tolerantsuse suurendamine. Noortefondi sihtgrupiks on noored vanuses 12-26. Projektitaotlusi saavad esitada noored, kes on sisse kirjutatud Tartumaa Arendusseltsi tegevuspiirkonda ehk noored Tartumaalt va. Tartu linnast, Elvast, Rõngust ja Rannust.
Täpsemad tingimused ja lisainfo: http://noortekogu.tartumaa.ee/noortefond/

 

RAHASTAMINE: Sillamäe Lastekaitse Ühing kuulutab välja projektikonkursi \”Noore Vabatahtliku Tegevnädal\” Projekti raames üle Eesti läbiviidava Noore Vabatahtliku Tegevnädala tarbeks avame projektikonkursi praktilise väärtusega tegevuste toetamiseks. Eelistatud on noorte poolt ja noorte heaks loodud tegevused.
Täpsemad tingimused ja lisainfo:   http://vabatahtlik2011.sscw.ee/

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

 

Käesoleval nädalal:
13.09 tutvustas ENLi avalike suhete spetsialist Karl Hallik Baierimaa Noorteühenduste Liidu BJR delegatsioonile ENLi
13.09 toimus ENLi kontoris üleandmine uutele noortepoliitika töötajatele Edgar Rootalule ja Teele Tõnismannile 
14.09 toimub ENLi kontoris Eesti Noorteühenduste Liidu poliitiliste koja koosolek
14.09 kohtub ENLi esindus koosseisus Anni Metstak ja Kristo Notton Võrumaal tegutsevate noortevolikogude ning maakondliku noortekoguga
15.09 osaleb ENLi avalike suhete spetsialist Karl Hallik AKNA kolleegiumil Euroopa Noored Eesti büroos
15.09 kohtub ENLi esindus koosseisus Anni Metstak ja Kristo Notton Põlvamaal tegutsevate noortevolikogude ning maakondliku noortekoguga
16.09 kohtub ENLi esindus koosseisus Anni Metstak ja Kristo Notton Valgamaal tegutsevate noortevolikogude ning maakondliku noortekoguga

 

Eelmisel nädalal:
5.-7.09 osalesid juhatuse esimehe kt Aleksandra Kamilova ja struktureeritud dialoogi konsultatsiooni koordinaator Poolas struktureeritud dialoogi seminaril
7.09 tutvustasid avalike suhete juht Karl Hallik ja noorte osaluskogude koordinaator Kristo Notton Serbia vabatahtlikele ENLi struktuuri ja tegevusalasid
9.-11.09 toimus ENLi suvekool

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status