/ Õpilased ja noored: kõrgharidusreformi II lugemine tuleb katkestada!

EESTI NOORTEÜHENDUSTE LIIT
EESTI ÕPILASESINDUSTE LIIT

Pressiteade

22.01.2012

 

Õpilased ja noored: kõrgharidusreformi II lugemine tuleb katkestada!

Riigikogus II lugemisel olevast kõrgharidusreformist on saanud Eesti noorte ühine mure. Eesti Noorteühenduste Liit ja Eesti Õpilasesinduste Liit taunivad üliõpilaste ettepanekute mittearvestamist ja ootavad eelnõu II lugemise katkestamist.

Õpilaste ja noorte esindajad ootavad Riigikogus II lugemise katkestamist ning uute arutelude alustamist, kuhu oleksid kaasatud jätkuvalt Eesti Õpilasesinduste Liit ning edaspidiselt ka Eesti Noorteühenduste Liit. „Reform mõjutab eelkõige tulevasi üliõpilasi ehk tänaseid õpilasi ning praegusel kujul oleks see mõju pigem negatiivne,“ ütles EÕELi juhatuse aseesimees Liina Hirv ning lisas: „Õpilased on valmis oma õiguste eest võitlema. Ootame, et meid võetaks kuulda!“

Eesti Noorteühenduste Liidu juhatuse esimees Mailis Ostra rõhutas: „Kõrgharidusreform puudutab kõikide Eesti noorte tulevikku. Me tahame, et kõrgharidus oleks kättesaadav kõigile võimekatele, olenemata nende vanemate rahakotist!“

Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Noorteühenduste Liit kutsuvad oma liikmeid üles osalema kolmapäeval, 25. jaanuaril Toompea lossi ees toimuval meeleavaldusel.

 

Lisainformatsioon:

Mailis Ostra
Eesti Noorteühenduste Liit
juhatuse esimees
mailis@enl.ee
5624 1793

Liina Hirv
Eesti Õpilasesinduste Liit
juhatuse aseesimees
liina@opilasliit.ee
5818 8656

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status