fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi teated 317

 

\"ENL\"

31. jaanuar 2012
ENLi Teated nr 317

\"\"

UUDISED

# Noored: osaluskogusid tuleb rohkem toetada

Nädalavahetusel kogunesid Nelijärvel Eesti Noorteühenduste Liidu liikmed ja osaluskogude esindajad, et kahel päeval arutada osaluskogude tuleviku üle Eestis. Üheskoos leiti, et ENL jätkab osaluskogude projekti eestvedamist ning seadusloome mõjutamist osaluskogude moodustamise ja tegevuse soodustamiseks.
Loe pressiteate täisteksti siit

 

# Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi OSALUSKOGUDE KOORDINAATORI (Põhja-Eesti) leidmiseks

ENL täiendab meeskonda kahe tubli töötaja võrra. Kui leiad, et Sinust võiks saada see, kes aitab osaluskogudel Eestis õitseda, siis võta meiega ühendust! Tähtaega pikendatud kuni 6. veebruarini!
Loe lisaks siit
Kuulutus CV-Onlines siin

 

# Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi OSALUSKOGUDE KOORDINAATORI (Lõuna-Eesti) leidmiseks

ENL täiendab meeskonda kahe tubli töötaja võrra. Kui leiad, et Sinust võiks saada see, kes aitab osaluskogudel Eestis õitseda, siis võta meiega ühendust! Tähtaega pikendatud kuni 6. veebruarini!
Loe lisaks siit
Kuulutus CV-Onlines siin

 

# Üleskutse osaluskogudele!

Head osaluskogude liikmed üle Eesti! Palun aidake uutel osaluskogude koordinaatoritel kiirelt järjele saada!
Loe täpsemaid juhiseid siit

 

# Ajujahi II kandideerimisvoor!

Eesti suurimal ettevõtluskonkursil Ajujaht avatakse veebruari alguses teine kandideerimisvoor, et 95 000-eurosele auhinnafondile saaksid kandideerida ka need ettevõtjad, kellel on ärimudel juba läbi mõeldud ja teostamiseks valmis.Küpseid ideid võetakse vastu 1. – 13. veebruarini. 
Loe lisaks siit

 

Toeta programmi Euroopa Noored tulevikku

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega, mis vähendab noorte võimalusi oma projektidele toetust saada. Liitu Facebook´i lehega Youth in Action Ambassadors ja jaga teistega oma mõtteid programmi Euroopa Noored projektidest ja toetusest eraldiseisvale noorteprogrammile. Teavita oma seisukohast ka Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikuid. 
Loe lisaks siit

 

\"\"

HUVITAVAT ja mõndagi muud

# OSALE: Ida-Virumaa Noortefoorum \”Noored ja kohalik omavalitsus – teel koostöö poole\”
17.02.2012 algusega kl 11:00 viib Sillamäe Lastekaitse Ühing läbi Ida-Virumaa Noortefoorumi „“Noored ja kohalik omavalitsus – teel koostöö poole“, mille eesmärgiks on edendada dialoogi ja koostööd noorte ja kohalike omavalitsusüksuste vahel ja motiveerida noori huvi tundma enda ümber toimuvast ja osalema otsustusprotsessides. 
Lisainfot siit


# OSALE: Sotsiaalse ettevõtluse avaseminar \”Kas sina võiksid olla sotsiaalne ettevõtja?\”
Avaseminar on suunatud noortele, kellel on huvi ühiskonnas toimuva vastu ning soov rakendada selle muutmiseks oma ideid ja teadmisi. Seminaril osalejad saavad ülevaate sotsiaalsest ettevõtlusest ning seosest igaühe huvivaldkonnaga. Koos arutatakse ning analüüsitakse aktuaalseid ühiskondlikke probleeme ning leitakse võimalikke äriideid.
Lisainfot siit


# OSALE: Homse Euroopa Labor ootab Eesti noori 
Avatud Eesti Fond koostöös Euroopa Kodanikuhariduse Liiduga kuulutab välja konkursi noortele vanuses 20-30 a. osalemiseks programmis FutureLab Europe – Noorte Eurooplaste Nõukoda. Avalduste esitamise tähtaeg on 1. märts 2012.
Lisainfot siit


# OSALE: Noorsootöötajatele: Tule õpi väitlust õpetama ja kasutama!
Ootame noorsootöötajaid, huvijuhte ja õpetajaid osalema Väitlusringi juhendaja koolitusel! Koolituse tulemusel oskavad osalejad väitlust õpetada ja hinnata, treenida noorte väitlusoskuseid ning kasutada väitlust kui metoodikat huviringis, tunnis ja koolitusel.
Lisainfot siit


# OSALE: Tallinna linna noortevolikogu Logokonkurss!
ENLi värskeim liige – Tallinna linna noortevolikogu – kutsub tegusaid ja loomingulisi noori vanuses 14-30a osalema noortevolikogu LOGO loomises. Tööde esitamise tähtaeg – 18. veebruar 2012. 
Lisainfot siit


# OSALE: Koolitus \”Seksuaalsus meis ja meie ümber\”
Kahepäevase koolituse käigus tegeleme läbi aktiivmeetodite oma seksuaalsusega ning püüame paremini mõista ja toime tulla meid ümbritsevate inimeste seksuaalsusega. Meie tunded, mõtted ja kogemused on aluseks sellele, kuidas me seksuaalteemadesse suhtume ning neid edasi anname. Koolitusel arutame, kuidas saame noori, kellega oma töös kokku puutume, suunata turvalisema seksuaalkäitumise juurde.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Programmi Euroopa Noored taotlustähtaeg 1. veebruaril 
Programm Euroopa Noored toetab 13-30-aastaste noorte omaalgatust ja rahvusvahelist koostööd. Programm pakub rahvusvahelisi enesetäiendamisvõimalusi ka noorsootöötajatele. Taotlusi võivad esitada kõik mittetulundusühingud, avalik- õiguslikud asutused, kohalikud omavalitsused ja noortegrupid. Järgmine taotlustähtaeg on 1. veebruaril, taotluse saab esitada uudsel e-vormil. 
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Muudatused programmi Euroopa Noored taotlemises 2012 
Uuel aastal on muutunud taotlustähtajad, prioriteedid, taotlusvorm ja rahastustingimused. Programmi eelarve on kasvanud ning suurenenud on võimalused rahastada koostööprojekte Ida- ja Kagu-Euroopa ning Vahemere-äärsete riikidega. 
Lisainfot siit


\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
31.01 kohtus noortepoliitika juht Edgar Rootalu HTMi ja ENTK esindajatega, et arutada noortevaldkonna ja ettevõtlusõppe koostöö võimalusi
31.01 kohtub ENLi meeskond, et tutvuda Osaluskohvikute projektui tulemustega. Tulemusi tutvustab Osaluskohvikute projektijuht Liina Rüütel 
2.02 toimub ENLi kontoris struktureeritud dialoogi töörühma kohtumine, mida juhib struktureeritud dialoogi projektijuht Kristo Peterson
4.02 toimuvad Tallinnas, Tartus ja Narvas struktureeritud dialoogi ümarlauad, mida koordineerivad noortepoliitika juht Edgar Rootalu, struktureeritud dialoogi projektijuht Kristo Peterson ja välissuhete juht Aleksandra Kamilova

 

Eelmisel nädalal:
23.01 kohtus vabatahtlik Liina Rüütel Vabatahtliku tegevuse arenduskeskusega Tartus 
23.01 osalesid avalike suhete spetsialist Karl Hallik ja assistent Kaidi Nurmik Tallinna Linna Noortevolikogu istungil, kus arutati osaluskogude ja ENLi ühist tulevikku
24.01 kohtusid juhatuse esimees Mailis Ostra ja vabatahtlik Liina Rüütel Tallinna Spordi- ja Noorsooametiga 
24.01 toimus assistent Kaidi Nurmikul liikmekohtumine BEST-Estoniaga
24.01 kohtusid noortepoliitika juht Edgar Rootalu ja noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann Avatud Eesti Fondiga
24.01 toimusid ENLi osaluskogude-teemalised infoseminarid Tallinnas ENLi kontoris ja Tartus Anne Noortekeskuses
25.01 osales ENLi kontor kõrgharidusreformi meeleavaldustel
26.01 osales noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann Eesti Noortefoorumil
28.-29.01 toimus ENLi talvekool Nelijärvel

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status