fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / 1. juunil algas laste joonistusvõistlus suhetest vanavanematega

PRESSITEADE
31. mai 2012

1. juunil algab laste joonistusvõistlus suhetest vanavanematega

Lastekaitsepäeval, 1. juunil algab lasteaedades üle-euroopalisele põlvkondadevahelise solidaarsuse aastale pühendatud joonistusvõistlus „Koos vanaemaga“/“Koos vanaisaga“. Konkursi korraldab Eesti Pensionäride Ühenduste Liit koostöös UNICEF Eesti ja Eesti Noorteühenduste Liiduga.

Konkursi eesmärk on üle Eesti laiemalt teadvustada, et põlvkondade vaheline side on väga oluline nii lapse arenguks kui tervikliku ühiskonna rajamiseks. Tänapäeva Eestis on väga paljud lapsed sisuliselt vanavanemate kasvatada ning seda panust tuleb väärikalt hinnata.

„Meie sooviks ei ole valida Eesti parimat kunstnikust lasteaialast, vaid pakkuda mudilastele vanuses 4-6 aastat võimalust jäädvustada pildis armastust ja hoolivust just nende silmade läbi,“ selgitab konkursi patroon Katrin Karisma. „Lapsed oskavad oma joonistustesse panna seda siirust ja vahetut emotsiooni, mida hilisemas elus on raske tabada.“

Konkursikutse saadetakse kõigile Eesti lasteaedadele ja iga lasteaed võib teele lähetada kolm tööd. Joonistamiseks on aega terve suvi, tööd tuleb postitada 15. septembriks ning žürii teeb oma otsuse teatavaks 1. oktoobril. Tööd pannakse üles veebilehele www.eakad.ee/lav2012 ja parimaid joonistusi eksponeeritakse Eakate Festivalil.

„See on igati tänuväärt ettevõtmine, sest on ju sageli lastel just oma vanavanematega eriline side, kuna emadel-isadel jääb tänapäeval kahjuks aina vähem aega lastega tegelemiseks ja nende suunamiseks ning sageli on üks vanematest sunnitud otsima tööd välisriigis. Lapsed oskavad väga hästi oma tundeid väljendada just joonistades ja vanavanemate hool ja nende elukogemuslikud soovitused on väärt seda, et neid hiljem tänutundega meenutada,“ rõhutab UNICEF Eesti tegevjuht Toomas Palu.

Euroopas tähistatakse põlvkondade vahelise solidaarsuse päeva juba neljandat korda. Eestis on see ettevõtmine esmakordne. EPÜL ja ENL-i eestvedamisel on korraldatud Riigikogus põlvkondade vahelise solidaarsuse ja aktiivsena vananemise kui riiklikult tähtsa küsimuse arutelu; rahvusvaheline konverents, millel osalesid Rootsi, Soome, Läti, Leedu ja Eesti delegatsioonid ning mille võtmeettekande pidas Vabariigi President hr Toomas Hendrik Ilves; ühine osalemine talgutel „Teeme Ära“ ning emakeeleeksami ühe teemana kirjutatud põlvkondade vahelisest solidaarsusest. Joonistuskonkurss lasteaialastele on üks väärikas üritus selles jadas.

 

Lisainformatsioon:

Andres Ergma
Eesti Pensionäride Ühenduste Liit
tel +372 5649 2358

Toomas Palu
UNICEF Eesti tegevjuht
tel +372 6000 300

Mailis Ostra
Eesti Noorteühenduste Liit
tel +372 5624 1793

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status