/ Regionaalminister ja põhiseaduskomisjoni liige arutavad noortega haldusreformi

Eesti Noorteühenduste Liit
24. juuli 2012
PRESSITEADE

Regionaalminister ja põhiseaduskomisjoni liige arutavad noortega haldusreformi

Eesti Noorteühenduste Liidu suvekoolis Pärlseljal kohtuvad 26.-29. juulil ligemale 200 aktiivset noort. Reedel, 27. juulil toimub regionaalminister Siim Valmar Kiisleri ja põhiseaduskomisjoni liikme Kajar Lemberi osavõtul debatt \”Noored ja haldusreform\”. Noori esindavad ENLi juhatuse esimees Mailis Ostra ja Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Liina Hirv. Debati käigus arutatakse haldusreformi mõju noortele ja noorte rolli kohaliku taseme otsuste langetamisel.

\”Meil on väga hea meel, et regionaalminister ja põhiseaduskomisjoni liige leidsid aega ja tahtmist tulla noortega arutama,\” sõnas ENLi juhatuse esimees Mailis Ostra. \”Ideaalis võiks ja peaks Eestis iga suurema muudatuse juures hindama ka selle mõjusid noortele ja see debatt on hea võimalus otse otsustajatele näidata, et noored on valmis üleriigilisi teemasid arutama.\”

Sel suvel ühendati esimest korda ENLi liikmesorganisatsioonide ja ENLi toetatavate noorte osaluskogude suvekoolid; eesmärgiks on suurendada ja arendada koostööd noorte MTÜde ja omavalitsuses aktiivsete noorte vahel. Nelja päeva jooksul toimub üle 20 koolituse, lisaks töötoad ja lõbusamad üritused.

Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab üle 60 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status