/ Noored propageerivad jätkusuutlikku tarbimist

Rio+20 ÜRO Konverentsil juunis 2012 maailma liidrid identifitseerisid vajaduse propageerida jätkusuutliku tarbimise ning tootmise mustreid. 18’es ASEFi Ülikool (AU18), teemaga \”Teadlikud tarbijad keskkondliku jätkusuutlikkuse tagamiseks\”, on vastus selle vajadusele.

Nelikümmend kolm (43) õpilast ja noort professionaali 34’st Aasia-Euroopa Kohtumise (ASEM) riikidest võtavad osa AU18’st. See initsiatiiv aitab neil avardada nende silmaringi ning täiendada nende arusaamisi jätkusuutlikust tarbimisest multikultuurses võtmes.

Professor Jaak Aaviksoo, Eesti Haridus- ja Teadusminister avas ametlikult AU18ne HTMis. AU18ne avamise puhul teadvustas minister ka online fotovõistluse võitja, kus osalejad postitasid fotosid, mis peegeldasid jätkusuutlikku tarbimist nende kodumaades.

AU18 on Aasia-Euroopa Fondi (ASEF) projekt, mis on ellu viidud koostöös Tartu Ülikooliga (TÜ) ning Eesti Õpilasesinduste Liiduga (EÕEL), mis leiab aset 18. augustist kuni 1. septembrini aastal 2012.

Programm koosneb esimesel nädalal toimuvatest loengutest ja interaktiivsetest töötubadest ning teisel nädalal toimuvast rahvusvahelisest vabatahtlike teadvustamise kampaaniast jätkusuutliku tarbimise teemadel, mis kaasavad Tartu linna elanikke. Ettekandeid annavad kõrgelt autasustatud akadeemikud nind eksperdid ÜRO Keskkonnaprogrammist (UNEP), Sustainable Europe Research Institute (SERI), Consumers International Office for Asia Pacific and the Middle East (CIAPME), Earth Hour Global, ja Teeme Ära liikumisest.

Osalejad viivad läbi kampaania tänavatel toimuvate tegevuste kaudu, mis toimuvad kolmapäeval, 29. augustil Rüütli ning Küüni tänavatel Tartu kesklinnas.

Avatud uste päev viiakse läbi, et jagada teadlikkuse kampaania tulemusi rahva ning meediaga. Ürituse raames esitlevad erinevad ASEM riigid näiteid jätkusuutlikust tarbimisest.

Huvi korral (nii meedia kui ka tavakodanikud) võtta ühendust Kotrynaga Kotryna.stankute@asef.org kaudu, et Lahtiste Uste Päevast osa võtta.

 

Lahtiste Uste Päev

Kuupäev: Reede, 31 august 2012

Kell: 10:00 – 11:30

Asukoht: Tartu Ülikool (Jakobi 2-226) 

 

 

Projekti toetavad Eesti Vabariigi Välisministeerium ja  Haridus- ja Teadusministeerium, rahaliselt toetavad SA Keskonnainvesteeringute Keskus ja Hasartmängumaksu Nõukogu läbi Haridus- ja Teadusministeeriumi.

Lisainfo projekti kohta on saadaval: http://asef.org/index.php/projects/themes/environment/2491-AU18

Käesoleva kirja manusesse on lisatud pressiteade pdf-formaadis ja kaks pilti ametlikust avatseremooniast.

 

MEEDIA KONTAKTID

Kotryna Stankute

Aasia-Euroopa Fond

kotryna.stankute@asef.org

T:  +65 6874 9746


Andre Sõstar

Eesti Õpilasesinduste Liit

andre.sostar@opilasliit.ee

T: +372 5818 8604

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status