fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 342

\"ENL\"

29. august 2012
ENLi Teated nr 342

\"\"

UUDISED

# Eesti Noorteühenduste Liit otsib osaluskogude mentoreid!

Tule aita Eesti Noorteühenduste Liidul (ENL) luua Eesti linnadesse-valdadesse soodne pinnas noorte kaasamiseks ja osaluseks, alustame koos uute noortevolikogude loomisega ning arendame edasi olevasolevaid! 
Loe täpsemalt siit

 

# Noorsootöötaja, tase 4, noorsootöötaja, tase 6 ja noorsootöötaja, tase 7 kutsestandardite arvamusküsitlus

Ajavahemikul september 2011 kuni juuni 2012 käis koos noorsootöötaja kutsestandardi töörühm ning töörühma töö tulemusena on valminud noorsootöötaja kutsestandardite kavandid. Arvamusküsitluse eesmärk on tutvustada valminud kutsestandardit laiemale kasutajateringile ning saada tagasisidet, mida arvestada kutsestandardi lõppkavandi koostamisel. 
Loe täpsemalt siit

 

# Tunnustusauhindade konkurss \”Suured teod\”

Sarnaselt varasematele aastatele korraldab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ka sel aastal tunnustusauhindade konkurssi \”Suured teod\”. Nominente tunnustusauhindade konkursile \”Suured teod\” ja aasta noorsootöötaja tiitlile saab esitada 12. novembrini 2012, kuid ülestäheldusi võib juba praegu teha ja nominente konkursile kasvõi kohe esitama hakata.
Loe täpsemalt siit

 

# Jätkuvad arutelud programmi Euroopa Noored tuleviku üle

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega. Programmide ühendamise vastu on enamik Euroopa Liidu liikmesriike. Taani eesistumise ajal leppisid liikmesriigid osaliselt kokku kompromissettepanekus, millega otsustati luua eraldiseisev noortepeatükk. 
Loe täpsemalt siit

 

# Käib laste joonistusvõistlus suhetest vanavanematega

Lastekaitsepäeval, 1. juunil algas lasteaedades üle-euroopalisele põlvkondadevahelise solidaarsuse aastale pühendatud joonistusvõistlus \”Koos vanaemaga\”/\”Koos vanaisaga\”. Konkursi korraldab Eesti Pensionäride Ühenduste Liit koostöös UNICEF Eesti ja Eesti Noorteühenduste Liiduga.
Loe täpsemalt siit

 

# Kutse Eurokomisjoni Generation 1992 Kampaaniaga Liitumiseks

Aastal 2012 tähistab Euroopa ühtne turg 20. aastapäeva. Eurokomisjoni DG Markt Peadirektoraat on 11. aprillil käivitanud Generation 1992 nimelise veebipõhise kampaania www.generation1992.eu eesmärgiga sulgeda lünk noorte vahel, panna neid tagasi ühtse turu keskmesse ja võita nende usaldus.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

# OSALE: SOREX ja Eestimaa Looduse Fond kutsuvad täitma Nigula raba vanu kuivenduskraave
Septembrikuu esimese nädala lõpus, täpsemalt siis 07.-st 09. kuupäevani läheme Pärnumaale appi Eestimaa Looduse Fondile ning üheskoos täidame vanu kuivenduskraave, mis mõjutavad Nigula raba veetaset ning mida juba kolm aastat on ELF-i avalike talgute raames turbapätsidest laotud tammidega rabakooslusele kahjutuks tehtud.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Kohaliku omaalgatuse programmi infopäev Tallinnas
Harju Maavalitsus, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus korraldavad 6. septembril 2012 kell 10–13 infopäeva kohaliku omaalgatuse programmist toetuste taotlejatele Tallinnas, Sirge tn 2 saalis.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Noortekoolitus \”Märka ja tegutse!\” 
\”Märka ja tegutse\” on mõeldud noortele vanuses 15-30 eluaastat, kellel on soov midagi head korda saata, mis toetab kogukonda, piirkonda või tervet Eestit! Koolituse tulemusena oskad märgata probleeme, mis vajavad Sinu sekkumist ning arendada ideid lahendusteks, millele on edaspidi lihtne toetust leida!
Lisainfot siit

 

# OSALE: Esmakordselt korraldab Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut \”Erinevus rikastab\” nädalaid 
11.-15. september Tallinnas ja 18.-22. september Tartus. Nädal täis temaatilisi tegevusi ja tasuta filmiseansse. Nädalad lõpetavad lõpukontserdid Tallinnas ja Tartus. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Vasta kodanikuhariduse teemalisele küsitlusele 
Regionaalministri valitsemisalas alustatakse käesoleval sügisel Eestis kodanikuharidusega tegelevate kodanikuühenduste kaardistamisega, et saada ülevaade valdkonnas toimuvast. Viimane sarnane kaardistus toimus 2005. aastal ning selle tulemused on praeguseks aegunud. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: MIHUSE miniseminar teemal Noorsootöö kohalikul, rohujuure tasandil! 
MIHUS on esimene Eesti noorsootöö ajakiri, mis toob noorsootöö tegijaile kätte uued lähenemised, arutelud ja põnevamad uuringutulemused. Päevakajalistel teemadel peatuvad ka Mihuse miniseminarid. Septembris jõuab järg teise seminari kätte, mis keskendub kohaliku omavalitsuse ja noorsootöö vahelistele suhetele ning kohaliku tasandi noorsootöö kvaliteedile.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Euroopa Noored IDEE24 
Olete noored (näiteks noorteorganisatsioonist, koolist, noortekeskusest, mujalt) ning soovite midagi ära teha, kuid päris tegutsemiseni pole veel jõudnud? Ideid on, tahtmist on! Aga mis siin nüüd edasi..? Kutsume teid osa võtma suurepärasest ideeööpäevast, kus noored üle Eesti tulevad kokku, et üheskoos oma algusjärgus või pooleliolevaid projektiideid arendada või hoopis uusi ideid välja mõelda.
Lisainfot siit

 

# OSALE: konkurss \”Põlvkondadevaheline Dialoog\” 
Briti Nõukogu koostöös Erinevus Rikastab projektiga korraldab noortele vanuses 13-18 loominguliste tööde konkursi \”Põlvkondadevaheline Dialoog\”. Konkursi eesmärgiks on tähele panna eakaid inimesi meie ümber, suurendada nende aktiivsust ühiskondlikus elus ning julgustada dialoogi noorte ja eakate vahel.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Programm Nupp tööle! 
See kuulutus ja allolev link on Sulle, kui otsid veel sobivat ametit ja elukutset või vajad tööpraktikat, et jõuda sammuke lähemale oma unistuste töökohale, ning Sa pole viimased 4 kuud õppinud ega töötanud; Sul on sõpru-tuttavaid, kes vastavad eelnimetatud kirjeldusele.
Lisainfot siit

 

# RAHASTAMINE: Muudatused programmi Euroopa Noored taotlemises 2012 
Uuel aastal on muutunud taotlustähtajad, prioriteedid, taotlusvorm ja rahastustingimused. Programmi eelarve on kasvanud ning suurenenud on võimalused rahastada koostööprojekte Ida- ja Kagu-Euroopa ning Vahemere-äärsete riikidega. 
Lisainfot siit

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
28.08 kohtus ENLi personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik Tartus ENLi liikmetega AEGEE-Tartu ja BF Forseliuse Selts
28.08 osales ENLi osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel Siseministeeriumis uimastiennetuse valitsuskomisjonis
29.08 osalevad ENLi personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel seminaril KTP – Koolitus tulevikus ja praegu
29.08 kohtub ENLi noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Tallinna Spordi- ja Noorsooameti esindajatega, et arutada sügisese noortekonverentsi NOVO! eelfoorumeid ja üldist koostööd
29.09 kohtus ENLi juhatuse esimees Mailis Ostra Vabariigi Valimiskomisjoniga. Kohtumise eesmärk oli \”Varivalimiste\” projekti ettevalmistavas etapis Vabariigi Valimiskomisjoniga ühistele arusaamadele jõuda ja kokku leppida koostööpunktides.
30.08 osaleb ENLi avalike suhete spetsialist Karl Hallik Eesti Noorsootöö Keskuse juhitavas noortelehe AKEN kolleegiumi koosolekul, et arutada uuesti ilmuma hakkava lehe kontseptsiooni ja sisu
30.08 osalevad ENLi juhatuse esimees Mailis Ostra ja personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik TÜÜLi üldkogul, kus valitakse TÜÜLi esimees
31.08 kohtub ENLi nõukogu esimees Gerd Tarand Lätis Läti Noorteühenduste Liidu (LJP) esindajatega

 

Eelmisel nädalal:
22.08 toimusid ENLi kontoris osaluskohviku projektijuhi tööintervjuud
22.08 toimusid liikmekohtumised EELK LNÜ ja Reformierakonna Noortekoguga
22.08 osales osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel Tallinna Spordi- ja Noorsooametis koosolekul, kus arutati Osaluskohviku ja Tallinna Noortenädala korraldamist
23.08 toimusid ENLi kontoris osaluskohviku turunduskampaania praktikandi intervjuud
23.08
 toimus liikmekohtumine Eesti LGBT Ühinguga
24.08 osales Eesti Noorsootöö Keskuse Alaealiste mõjutusvahendite arutelul ENLi esindajana Liisa Lillemets organisatsioonist Eesti 4H
26.08
 toimus Tartus ENLi Osaluskogude koja kohtumine

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status