fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 344

\"ENL\"

11. september 2012
ENLi Teated nr 344

\"\"

UUDISED

# Eesti Noorteühenduste Liit otsib osaluskogude mentoreid!

Tule aita Eesti Noorteühenduste Liidul (ENL) luua Eesti linnadesse-valdadesse soodne pinnas noorte kaasamiseks ja osaluseks, alustame koos uute noortevolikogude loomisega ning arendame edasi olevasolevaid! 
Loe täpsemalt siit

 

# Õpilasakadeemia ootab uusi õppijaid

Tallinna Ülikooli Õpilasakadeemia sügissemestri kursustele registreerimine on avatud ja kestab 4. oktoobrini. Oodatud on gümnaasiumiõpilased, kes soovivad end täiendada filosoofia, rahvusvaheliste suhete, filmiõpetuse, rakenduspsühholoogia, matemaatika ja õpetamise valdkonnas. Vene keelt kõnelevatele noortele toimub ka avaliku esinemise kursus. 
Loe täpsemalt siit

 

# Tunnustusauhindade konkurss \”Suured teod\”

Sarnaselt varasematele aastatele korraldab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ka sel aastal tunnustusauhindade konkurssi \”Suured teod\”. Nominente tunnustusauhindade konkursile \”Suured teod\” ja aasta noorsootöötaja tiitlile saab esitada 12. novembrini 2012, kuid ülestäheldusi võib juba praegu teha ja nominente konkursile kasvõi kohe esitama hakata.
Loe täpsemalt siit

 

# Jätkuvad arutelud programmi Euroopa Noored tuleviku üle

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega. Programmide ühendamise vastu on enamik Euroopa Liidu liikmesriike. Taani eesistumise ajal leppisid liikmesriigid osaliselt kokku kompromissettepanekus, millega otsustati luua eraldiseisev noortepeatükk. 
Loe täpsemalt siit

 

# Käib laste joonistusvõistlus suhetest vanavanematega

Lastekaitsepäeval, 1. juunil algas lasteaedades üle-euroopalisele põlvkondadevahelise solidaarsuse aastale pühendatud joonistusvõistlus \”Koos vanaemaga\”/\”Koos vanaisaga\”. Konkursi korraldab Eesti Pensionäride Ühenduste Liit koostöös UNICEF Eesti ja Eesti Noorteühenduste Liiduga.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

# OSALE: Kutse esseevõistlusele \”Ajalugu, mis ühendab Eestit\” 
Noorteühing Avatud Vabariik kutsub gümnasiste ja üliõpilasi osalema esseevõistlusel \”Ajalugu, mis ühendab Eestit\”. Kümne parima töö autorid pälvivad auhindu, peapreemiaks on uhiuus tahvelarvuti iPad2. Töid saab esitada ajavahemikul 14. september – 18. oktoober 2012.a.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Aktiivõpe: meetodisõltuvusest vabaks\” 
Koolitusel otsitakse vastust küsimusele, kuidas kasutada aktiivõppe meetodeid, kuid olemasolevatest mitte liigselt sõltuda. Koolitus koosneb kahest osast (kumbki kestab 1,5 päeva).
Lisainfot siit

 

# OSALE: Vabatahtlike ettevalmistuskoolitus PREP-IN saatvatele organisatsioonidele 
PREP-IN koolituse eesmärgiks on tõsta saatvate organisatsioonide poolt tehtava vabatahtliku ettevalmistuse kvaliteeti. Koolitus on mõeldud kõigile akrediteeritud saatvatele organisatsioonidele, kuid kindlasti ootame koolitusest osa võtma äsja akrediteeringu saanud organisatsioonide esindajaid.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Eesti Väitlusselts esitleb – Demokraatiapäev 2012 üritustesari
Kas Eesti demokraatia on elujõuline? Kuidas seda mõõta? Kas otsustab see, kellel on kõige kõvem hääl või kõige kõvem argument? Kuidas saavad meie hääled end kuuldavaks teha? Selleks et avatud ühiskonna olukord maailma eri paigus oleks vähemalt kord aastas kõikide erilise tähelepanu all, pühendas ÜRO demokraatiale kalendris omaette päeva – 15. septembri.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Esmakordselt korraldab Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut \”Erinevus rikastab\” nädalaid 
11.-15. september Tallinnas ja 18.-22. september Tartus. Nädal täis temaatilisi tegevusi ja tasuta filmiseansse. Nädalad lõpetavad lõpukontserdid Tallinnas ja Tartus. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: MIHUSE miniseminar teemal Noorsootöö kohalikul, rohujuure tasandil! 
MIHUS on esimene Eesti noorsootöö ajakiri, mis toob noorsootöö tegijaile kätte uued lähenemised, arutelud ja põnevamad uuringutulemused. Päevakajalistel teemadel peatuvad ka Mihuse miniseminarid. Septembris jõuab järg teise seminari kätte, mis keskendub kohaliku omavalitsuse ja noorsootöö vahelistele suhetele ning kohaliku tasandi noorsootöö kvaliteedile.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Euroopa Noored IDEE24 
Olete noored (näiteks noorteorganisatsioonist, koolist, noortekeskusest, mujalt) ning soovite midagi ära teha, kuid päris tegutsemiseni pole veel jõudnud? Ideid on, tahtmist on! Aga mis siin nüüd edasi..? Kutsume teid osa võtma suurepärasest ideeööpäevast, kus noored üle Eesti tulevad kokku, et üheskoos oma algusjärgus või pooleliolevaid projektiideid arendada või hoopis uusi ideid välja mõelda.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Programm Nupp tööle! 
See kuulutus ja allolev link on Sulle, kui otsid veel sobivat ametit ja elukutset või vajad tööpraktikat, et jõuda sammuke lähemale oma unistuste töökohale, ning Sa pole viimased 4 kuud õppinud ega töötanud; Sul on sõpru-tuttavaid, kes vastavad eelnimetatud kirjeldusele.
Lisainfot siit

 

# RAHASTAMINE: Avanes projektikonkurss lõimumisarutelude korraldamiseks 
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) avas projektikonkursi lõimumist käsitlevate arutelude korraldamiseks. Konkursi \”Lõimumist käsitlevad arutelud\” üldeesmärk on Eestis elavate Euroopa kolmandate riikide kodanike kaasamine lõimumistegevuste kavandamisse ja nende integratsiooni toetamine Eesti ühiskonda. 
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Noorte konkurentsivõime toetamiseks avanes projektikonkurss 
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) kuulutas välja projektikonkursi kolmandate riikide kodanikest noorte konkurentsivõime tugevdamiseks tööturul. Konkursi eelarve on 90 000 eurot. Konkursil osalemise tähtaeg on 27. september.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Toetusvoor noorte eesti keele õppeks peredes ja laagrites 
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) avas projektikonkursi, mille eesmärgiks on toetada kolmandate riikide kodanikest ja määratlemata kodakondsusega noorte eesti keele õpet pereõppe ja noortelaagrite kaudu. Konkursi eelarve on 123 000 eurot ning taotluste esitamise tähtaeg on 28. september. 
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Muudatused programmi Euroopa Noored taotlemises 2012 
Uuel aastal on muutunud taotlustähtajad, prioriteedid, taotlusvorm ja rahastustingimused. Programmi eelarve on kasvanud ning suurenenud on võimalused rahastada koostööprojekte Ida- ja Kagu-Euroopa ning Vahemere-äärsete riikidega. 
Lisainfot siit


\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
10.-14.09 osalevad ENLi juhatuse esimees Mailis Ostra, noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko ja struktuurse dialoogi projektijuht Kristo Peterson Küprosel struktuurse dialoogi konverentsil
12.09 osalevad osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel ja osaluskogude praktikant Kaisa Lumiste koolitusel Kvaliteedi juhtimine noorsootöös: andmete kogumine
12.09 toimub ENLi kontoris osaluskogude 2010/2011 mentorite kohtumine
13.09 osaleb avalike suhete spetsialist Karl Hallik Korruptsioonivaba Eesti koostöövõrgustiku kohtumisel
16.09 külastavad ENLi osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel, osaluskogude koordinaator Lõuna-Eestis Jaanika Aasa ja osaluskogude turunduse praktikant Maarja-Liis Merimetsa Põlvamaa ja Võrumaa osaluskogusid

 

Eelmisel nädalal:
04.09 toimus liikmekohtumine MTÜ\’ga Vabadus: Noorte Liikumine
06.09 kohtusid ENLi tegevjuht Mailis Ostra, noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko, Haridus- ja Teadusministeeriumi noorteosakond ja ENLi partnerid noorteosakonna noortestrateegia ehk noortevaldkonna arengukava aruteluks 
06.09 kohtusid ENLi noortepoliitika spetsialist Edvard Ljulko ja Liisa Lillemets Eesti 4H\’st Tartus, et arutada ENLi seisukohti alaealiste mõjutusvahendite kaasajastamiseks
07.09 osalesid ENLi tegevjuht Mailis Ostra ja välissuhete juht Sandra Kamilova Nordic Baltic Councili kohtumisel Helsingis
07.-08.09 osalesid ENLi tegevjuht Mailis Ostra, nõukogu esimees Gerd Tarand, personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu suvekoolis
08.09 osales ENLi noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Euroopa Noortefoorumi tegevuskava arutelul Brüsselis
08.09 toimus ENLi visiooni, missiooni, väärtuste ja võtmeteemade/-eesmärkide töötuba, mida veab ENLi nõukogu esimees Gerd Tarand, ENLi poolt osalesid veel nõukogu liige Heiki Järveveer ja avalike suhete spetsialist Karl Hallik 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status