fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Algab Eesti Noorteühenduste Liidu Osaluskool

 

Eesti Noorteühenduste Liit
8. veebruar 2013
PRESSITEADE

Algab Eesti Noorteühenduste Liidu Osaluskool!

Eesti Noorteühenduste Liit alustas kodanikuhariduse seeriaga Osaluskool, mis on suunatud eelkõige noorte teadlikkuse tõstmisele Eesti valitsussüsteemist.

Kuue külaskäigu jooksul näevad noored Vabariigi valitsuse, Riigikogu, Tallinna ja Tartu Linnaosavalitsuste, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Sotsiaalministeeriumi igapäevatööd ning saavad vestelda sealsete töötajatega.

Esimesena külastatakse täna, 8. veebruaril Stenbocki maja, kus peateemaks on Euroopa Liidu Eesistumise perioodiks valmistumine. Lisaks näevad noored Vabariigi valitsuse tööruume ja kuulevad asutuse igapäevasest toimimisest.

“Leidsime, et lisaks noorte osaluskogude loomisele üle Eesti oleks noortele sama kasulik ka käia kohal ja näha, kuidas kõrgemal tasemel otsustusprotsessid toimuvad,” sõnas Eesti Noorteühenduste Liidu osaluskogude koordinaator Liina Rüütel. “Loodame, et mõnel noorel tekib sellise kogemuse peale endalgi tahtmine rohujuure tasandil midagi ära teha. Ja vastupidi – ehk tekib valitsusasutustel parem pilt sellest, millised noored Eestis ikkagi elavad. Seepärast olemegi õnnelikud, et juba praeguseks on registreerunud noori üle Eesti, mitte ainult suurematest keskustest.”

ENLi Osaluskooli külaskäigud kestavad kuu aega, viimane neist 12. märtsil.

Eesti Noorteühenduste Liit on noorteühendusi ühendav katusorganisatsioon, mis tegeleb igapäevaselt ka noorte osaluskogude arendamisega. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele ja osaluskogudele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL toetab kohalikke omavalitsusi noortevolikogude loomisel nii nõuga kui ka rahaliselt.

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status