fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 357

 

\"ENL\"

5. märts 2013
ENLi Teated nr 357

\"\"

UUDISED

¤ ENLi Osaluskooli külastus sotsiaalministeeriumisse 12. märtsil!

ENL\’i teadlikkuse kampaania raames on korraldatud külastuste sari \”OSALUSKOOL\”, mille käigus saavad osaluskogude noored, aga ka kõik teised aktiivsed inimesed võimaluse külastada Tallinna ja Tartu kohalikke omavalitsusi, Sotsiaalministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Valitsust ning Riigikogu.
Loe täpsemalt siit

 

¤ EMSL otsib Rahvakogu arutelupäevade rühmajuhte

Vabaühenduste liit EMSL otsib abilisi vabatahtlikeks arutelujuhtideks 6. aprillil Tallinna lauluväljakul peetavaks Rahvakogu arutelupäevaks. Arutelupäeva ülesanne on välja selgitada, millised Rahvakogu veebilehel esitatud ettepanekud Eesti poliitika probleemide lahendamiseks on rahva hulgas enim eelistatud.
Loe täpsemalt siit

 

¤ SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo kutsub liituma uudiskirja ja kodulehega!

Kord kuus ilmuv mitteformaalne.ee uudiskiri aitab Sul olla kursis uuendustega mitteformaalne.ee veebis – sisaldab koolitusuudiseid, värskemaid teateid, õpimeetodeid ja videoid. Mitteformaalne.ee on noortevaldkonnas mitteformaalsele õppimisele keskendunud veebilehekülg, mille eesmärgiks on pakkuda kergesti kättesaadavat, usaldusväärset ja aktuaalset käsitlust mitteformaalse õppimise alustest.
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENLi Kevadseminar mais!

Kevadseminar toimub sel aastal teist korda kahe-päevase sündmusena, kuhu tulevad kokku noorteühenduste ja osaluskogude noored. Üheskoos saadakse uusi teadmisi ja kogemusi nii koolituste kui arutelude raames. Kevadseminari esimesel õhtul tähistame ENLi 11. sünnipäeva ja järgmisel päeval toimub ENLi üldkoosolek.
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL ja Euroopa Noored Eesti büroo kutsuvad projektikirjutamise koolitusele!

Koolitus on mõeldud kõikidele noorteorganisatsioonide esindajatele, kes oma tegevuses on seotud projektide kirjutamisega või soovivad täiendada teadmisi selles valdkonnas. Koolituse eesmärk on pakkuda osalejatele praktilisi teadmisi ja tuge projektikirjutamise kohta ning anda ülevaade rahastajatest.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi \”NOORTE VARIVALIMISED 2013\” PROJEKTIJUHI leidmiseks

\”Noorte varivalimised 2013\” on kohalike omavalitsuste valimistele eelnev a-poliitiline üle-Eestiline projekt, mis toetab noorte aktiivseks kodanikuks kujunemist, demokraatia arengut, noortepoliitika tähtsustamist, sotsiaalset kaasatust ning ühiskonna harituse tõstmist valimiste ja riigijuhtimise eripärade ja olulisuse osas.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Kandideeri Euroopa Noortefoorumi töögruppidesse!

Euroopa Noortefoorum otsib katusorganisatsioonide kaudu esindajaid oma töögruppidesse. Kui arvad, et Sinu karjäär Euroopas võiks alata just siit, võta meiega ühendust!
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse valimised 2013/2015

EÜL ootab sind kandideerima, kui oled Eesti Vabariigis õppiv üliõpilane, kes on juhatuse liikme volituste alguseks st 1. juuliks 2013 vähemalt 18-aastane.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Koolitused 2013. aasta esimeses pooles

Kõikidest koolitustest saavad ENLi liikmed osa võtta tasuta või 50% soodustusega (registreerimisel tuleb märkida, et olete ENLi liige)
Loe täpsemalt siit

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Kaasava noorsootöö õpitoad Tallinnas, Pärnus ja Tartus!
Peatselt saabub trükist \”Kaasava noorsootöö käsiraamat\”, millesse on koondatud kaasava noorsootööga seonduvad mõisted, põhimõtted ja juhised igapäevaseks tööks erinevate sihtgruppidega. Sellega seoses ootame noorsootöötajaid osalema töötubades, et tutvuda põhjalikumalt kaasava noorsootöö teema ja uue käsiraamatuga.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Euroopa Noored brantš Viljandi-, Valga- ja Järvamaa noortega töötajatele
Soovime teiega ühise söömise käigus jagada, miks just programmi Euroopa Noored kaks võimalust – noortevahetused ja noortealgatused – on suurepärased neile noortele, kes soovivad saada esimesi rahvusvahelisi kogemusi või tahavad enda ümbruskonnas midagi konkreetset ära teha.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Noortekonverents \”Minevikku mõistes parema tuleviku poole\”
Noorteühing Eesti 4H noortekonverentsi eesmärk on tutvustada noortele nende tuleviku võimaluste rohkust ning julgustada noori eesmärgistama oma tegevusi, mis aitavad viia ellu noore enda tulevikuvisioone.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Intensiivkoolitus – Rahastuse leidmine MTÜ-dele ja avalikule sektorile – fondid ja alternatiivsed lahendused
Koolitus sobib Sulle, kui lööd kaasa või juba osaled MTÜ või avaliku sektori tegevuses ning soovid leida oma tegevusele rahastust.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Venekeelne koolitus \”Programm Euroopa Noored kui noorsootöö elluviimise tööriist\”
Arutleme selle üle, millised võimalused ja abivahendid on noorsootöötajal oma töö eesmärkide saavutamiseks olemas. Avastame uusi võimalusi noorte toetamiseks ning nende aktiviseerimiseks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Euroopa Noored IDEE24 ootab teid märtsis ja aprillis!

Olete noored mõnest noorteorganisatsioonist, koolist või noortekeskusest ning soovite midagi ära teha, kuid päris tegutsemiseni pole veel jõudnud? Ideid on, tahtmist on! Aga mis nüüd edasi..?
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kaamera kätte ja pärimust pildistama!
Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu noortekoda kuulutab välja fotokonkursi, mille eesmärk on märgata ja jäädvustada pärimust meie ümber ja meie lähedal.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koolituskohtumine EVT HUVIMAAILMAS
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo kutsub Teid osalema programmi Euroopa Noored alaprogrammi Euroopa vabatahtliku teenistuse (EVT) sissejuhatavale koolituskohtumisele EVT Huvimaailmas Koolitusele on oodatud huvihariduse ja huvitegevuse valdkonnas tegutsevad organisatsioonide esindajad, kes Soovivad oma tegevustesse kaasata välisvabatahtlikke ja motiveeritud abikäsi.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Esita kandidaate konkursile \”Kogukonna Pärl\”
Eesti Külaliikumine Kodukant kutsub kõiki inimesi ja organisatsioone igast maakonnast esitama kandidaate konkursile \”Kogukonna pärl 2013\”. Konkurss toimub juba teist aastat ja selle eesmärk on tunnustada kogukonna arengusse panustavaid peresid üle Eesti.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Algas üle-euroopaline multimeedia konkurss \”Sisserändajad Euroopas\”
Euroopa Komisjon kuulutas kunsti-, graafika- ja kommunikatsioonierialasid õpetavatele koolidele välja üleeuroopalise multimeedia võistluse teemal \”Sisserändajad Euroopas\”. Konkursile oodatakse töid Euroopa Liidu ja Horvaatia kunsti-, ajakirjandus-, audiovisuaalvaldkonna ja kommunikatsioonierialade õpilastelt vanuses üle 18 eluaasta. Konkursil saab osaleda kolmes eri kategoorias: plakat, foto ja video.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tasuta koolitus ,,Räägime noortega tervisest\” Tallinnas ja Tartus
Olete oodatud Tervise Arengu Instituudi poolt korraldatud 3-päevasele tasuta koolitusele ,,Räägime noortega tervisest\”. Koolituse eesmärk on toetada läbi noorsootöö noorte sotsiaalseid ja isiklikke vajadusi tervisevaldkonnas. Koolituse sihtrühmaks on noorsootöötajad, noortekeskuste töötajad, huvijuhid, noortega töötavad spetsialistid. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koomiksite võistlus loob diskussiooni rassismi ja diskrimineerimise teemadel
Maailmahariduskeskus kuulutab välja võistluse, mis kaasab Eesti sisserändajaid ning teise põlvkonna immigrante arutlema diskrimineerimise teemal, et elavdada dialoogi rassismi, ksenofoobia ja diskrimineerimise vastu Euroopas. Auhinnale saavad kandideerida koomiksite joonistajad Euroopast, kellel on sisserändaja taust.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Sotsiaalse õigluse ja mitmekesisuse teemaline pikaajaline koolitus Ungaris
Miks vähemate võimalustega noored tunnevad, et rahvusvahelised noorteprojektid pole neile ning miks on noorteprojektide seas nii vähe mitmekesisust?
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noorte liidrite ja ettevõtjate seminar Helsingis
Tule loo endale noorte liidrite ja ettevõtjate võrgustik! Osalemine ja majutus on konkursi läbinule tasuta, lennupiletite alusel kaetakse ka transport, lisaks makstakse päevas taskuraha €40 saabumisel. 
Lisainfot siit

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
4.03 osales noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko karjääriteenuste koostöökogul
5.03 kohtusid personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaator Liina Rüütel Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Noorsootöö Keskuse esindajatega, et arutada osaluskogude kava 2013 ja HTMi ning ENLi vahelise riigieelarvelise eraldise kasutamise lepingu detaile
7.03 osalevad personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaator Liina Rüütel Taruts noorsootöötajate koolitusel
7.03 toimub ENLi kontoris noortepoliitika ümarlaud, osalevad meeskonna liikmed ja ENLi liikmesorganisatsioonide esindajad (lisainfo edvard@enl.ee)
8.03 kohtuvad tegevjuht Mailis Ostra, avalike suhete spetsialist Karl Hallik, nõukogu liige Siivi Liivik ja nõukogu esimees Gerd Tarand Eesti Noorsootöö Keskuse esindajatega, et arutada Noortepäeva korraldamist

 

Eelmisel nädalal:
28.02 osalesid tegevjuht Mailis Ostra ja noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Eesti Rohelise Liikumise korraldataval Eurofondide seminaril
28.02 toimus Tallinnas tudengikohvikus Oaas noorsootöötajate ja osaluskogudega tegelevate spetsialistide koolitus.
28.02 kell 17:30 toimus ENLi kontoris Hasartmängumaksu Nõukogu ja noorteühenduste rahastuse temaatiline aruteluring
1.03-3.03 osales osaluskogude koordinaator Liina Rüütel Räpinas maakondlike noortekogude juhtide ja koja koosolekul 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status