/ ENLi Teated 375

\"ENL\"

10. september 2013
ENLi Teated nr 375

\"\"

UUDISED

¤ ENL kutsub osalema noorteühenduste enesehindamisprogrammis!

ENL kutsub osalema juhtimisprogrammis, milles tuumaks on õppimine enesehindamise praktika läbi! Soovid muuta oma organisatsiooni jätkusuutlikuks ja võimekaks? Tahad seda teadlikumalt juhtida? Potentsiaalikas tööriist selleks on noorteühingule ja osaluskogule sobitatud enesehindamine. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENLi liikmele – ENLi kontaktisikute kohtumine

Et ühingute ja ENLi vaheline suhtlus oleks võimalikult selge ja konkreetne, et kontaktisikutel oleks põhjalik ülevaade ja selge pilt ENLi toimisest ja tegevusest, liikmete õigustest ja kohustustes ning üksteise tegemistest, korraldame 5. oktoobril kontaktisikute kohtumise. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENLi aktiivsetele sõpradele Tegude Päevikud soodushinnaga!

Pärnumaa aktiivsete noorte osalusel loodud Tegude Päevik on nüüdsest ENLi sõpradele eriti hea hinnaga. Kiiremad said päevikuga tutvuda meie suvekoolis, nüüd saab igaüks endale tellida just sellise päeviku, nagu vaja.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

5. okt – ENLi kontaktisikute kohtumine
25. okt 
– ENLi meediakonverents 
7. nov – osaluskohvikud üle Eesti 
16.-17. nov – sügisseminar Tartus (sh üldkoosolek) 
13. dets – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
9.-12.09 osalevad Struktuurse Dialoogi projektijuht Kristo Peterson ja nõukogu liige Gerd Tarand Vilniuses Leedu eesistumisperioodi Euroopa noortekonverentsil
9.09 osales personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik liikmekohtumisel AIESECiga
9.09 kuulas noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Riigikogus sotsiaalministri vastuseid arupärimisel noorte tööpuuduse kohta
9.09 esindasid nõukogu liige Laura Õigus ja noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko ENLi \”Erinevus Rikastab\” perenädalate avamisel 
10.09 osales avalike suhete spetsialist Karl Hallik Eesti Noorsootöö Keskuses Teeviit 2013 kommunikatsioonikoosolekul
10.09 osales juhatuse esimees Mailis Ostra Säästva Arengu komisjoni istungil
12.09 osaleb noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko EMSLis struktuuritoetuste nõupidamisel
13.-15.09 osaleb nõukogu liige Gerd Tarand Euroopa Noortefoorumi Noorsootöö töögrupi kohtumisel Viinis
13.09 toimub ENLi kontoris Osaluskogude projektifondi kolleegiumi koosolek

 

Eelmisel nädalal:
2.09 kohtus juhatuse esimees Mailis Ostra Eesti Euroopa Liikumise juhataja Alo Raiestega, et arutada koostööd Euroopa noortekaardi raames
4.-5.09 toimusid ENLi kontoris Osaluskogude koordinaatori töökoha kandidaatide intervjuud
6.09 kohtusid juhatuse esimees Mailis Ostra, personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja avalike suhete spetsialist Karl Hallik Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsleri Madis Lepajõe, noorteosakonna juhataja Anne Kivimäe ning noorteosakonna asejuhataja Ardo Rohtlaga, et arutada noortepoliitika nõukoja taastamist ja muid küsimusi
6.-7.09 osalesid Varivalimiste projektijuht Maia Eskla ja noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu suvekoolis

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Noorte osaluskoolitus \”Ütle sõna sekka!\” ärgitab tegutsema!
Võta sõbrad kaasa ja tule noorte osaluskoolitusele \”Ütle sõna sekka!\”, mille käigus anname Sulle väga lihtsad juhtnöörid, kuidas oma arvamus välja öelda ja muuta maailma enda ümber! Koolituse käigus saab igaüks võimaluse alustada või jätkata oma ideede vormistamisega noorteprojektiks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Supergraafika konkurss Tallinnas
Konkurss kõikidele, kes tunnevad endas kunstnikujoont ja julgevad teha kavandid ideedest, mida võiks Laagna tee lõpus asuva tunneli väliseina peale joonistada. Teemadele piiranguid ei ole, kuid viha õhutamine millegi või kellegi vastu on välistatud.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kutse: arvutijoonistuste võistlus – EENet 20
Konkurss on pühendatud EENeti 20. aastapäevale. Võistlus toimub neljas vanuserühmas ning parimatele autoritele ja juhendajatele on Hariduse Infotehnoloogia SA välja pannud auhinnad.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Noorsootöötajate mõttekoht tuleb taas
Seekord on oma mõtteid noortest ja noorsootööst lubanud jagama tulla David Vseviov ja Linnar Priimägi. Toimumise koht on veel selgumisel, kuid sellest hoolimata võiksid neljapäeva hommikupooliku kõnekatele mõtetele ja huvitavatele mõttearendustele juba ära broneerida.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tartu Ärinõuandla korraldab inspiratsioonikonverentsi \”Silmad särama ja tegudele, igatahes!\”
Konverents on pühendatud Tartu Ärinõuandla 20. aastapäevale
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Euroopa Noored ideeööpäev Idee24 ootab teid taas! 
Kutsume teid osa võtma suurepärasest ideeööpäevast, kus noored üle Eesti tulevad kokku, et üheskoos oma algusjärgus või pooleliolevaid projektiideid arendada või hoopis uusi ideid välja mõelda. Koos koolitajate ning Euroopa Noored Eesti büroo nõustajatega vormitakse 24 tunni jooksul noorte ideed rahastustaotlusteks, mida võib esitada programmi Euroopa Noored 1. oktoobri taotlustähtajaks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Praxise kaasamiskoolitused 2013
Seekordsed koolitused on võrreldes eelnevatega mõeldud pigem edasijõudnutele st. vähem selgitatakse, miks kaasata ning rohkem, kuidas kaasata, samuti, mis töötab ja mis mitte.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Konkurss kutsehariduse õpilastele – rahvusvaheline konverents ametivõimalustest Läänemere ruumis Saksamaal 
13. kuni 18. oktoobrini 2013 kohtuvad Saksamaal Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa ja Balti riikide noored. Kohtumispaigaks on Läänemere ääres asuvad Rostock, Stralsund ja Darß ning teemaks Läänemere ruumi võimalused ning eelkõige ametialased perspektiivid.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noorte tööhõive ning ettevõtlikkuse arendamise teemaline partnerlusseminar \”Work in Progress\” Taanis
Rahvusvahelise partnerlusseminari Work in Progress eesmärgiks on anda osalejatele võimalus leida partner(id) tulevasteks noortevahetusteks, mis keskenduksid just ettevõtlikkuse ning tööhõive temaatikale.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Meetodid noortevahetusteks – rahvusvaheline koolitus \”Tools for Youth Exchanges\”Islandil
TYE – Tools for Youth Exchanges 2013 on koolitus kogenud noortevahetuste tegijatele, et tutvustada erinevaid meetodeid, mida kasutada noortevahetuste arendamisel ja kvaliteedi tõstmisel. Koolituse erilises fookuses on inimõiguste alane haridus.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTAMINE: ENLi osaluskogude projektifondi järgmine tähtaeg oktoobris!

Toetus on mõeldud alustavatele ja olemasolevatele osaluskogudele tegevuste korraldamiseks. Osaluskogude projektifond koosneb kahest alafondist: Algatusfond – alustavatele osaluskogudele, saab taotleda toetust kuni 200 EURi & Arendusfond – vähemalt kuus kuud tegutsenud osaluskogudele, saab taotleda kuni 800 EURi.
Loe täpsemalt siit

 

¤ RAHASTAMINE: EMP ja Norra toetuste taotlusvoorude teabepäevad

Sotsiaalministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Avatud Eesti Fond koostöös Eesti Noorsootöö Keskusega korraldavad septembris-oktoobris EMP ja Norra toetuste taotlusvoorude infopäevad kümnes eri paigus. Teabepäevade raames tulevad tutvustamisele Riskilaste ja -noorte, Vabaühenduste Fondi, Rahvatervise, Koduse ja soolise vägivalla programm.
Loe täpsemalt siit

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status