fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 381

ENL

22. oktoober 2013
ENLi Teated nr 381

UUDISED

¤ ENLi Meediakonverents – kuidas korraldada edukat kampaaniat?

Sel aastal räägime sotsiaalse sisuga kampaania korraldamisest. Kohal on oma ala eksperdid, kes jagavad head nõu nii teooriast kui omast kogemusest. Teist nii head konverentsipakkumist naljalt ei leia! Viimased kohad – registreeru kiirelt!
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja juhatuse esimehe ja 2 aseesimehe valimised

Kuulutame välja juhatuse esimehe ja 2 aseesimehe valimised! Juhatuse koosseisu ametiaeg on 2 aastat alates 1. jaanuarist 2014. ENLi juhatuse liikmena on Sul hea võimalus saada palju kogemusi ja teadmisi organisatsiooni juhtimisest ja eestvedamisest, noortepoliitika arendamisest ja mõjutamisest, noorteühenduste hetkeolukorrast ja tegevusest Eestis.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja valimised ühele vabanenud kohale ENLi nõukogus

Kutsume teid üles esitama oma kandidaate! Nõukogu koosseisus jätkavad Gerd Tarand, Erki Kaikkonen, Laura Õigus, Liina Hirv. Nõukogu vastutab üldkoosoleku ees ENLi eesmärkide järgimise eest, suunates ja kontrollides juhatuse tööd. Nõukogu roll ja töökorraldus on sätestatud põhikirjas ning kodukorras.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja revisjonikomisjoni liikmete valimised

Kutsume teid üles esitama oma kandidaate! Revisjonikomisjoni roll ja töökorraldus on sätestatud põhikirjas ning kodukorras. Vastavalt ENLi põhikirjale kuulub revisjonikomisjoni 3 liiget.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Kandideeri Tallinna linna noortevolikogu uude koosseisu!

Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud ning Tallinna Õpilasesindus kuulutavad välja Tallinna linna noortevolikogu koosseisu valimised. Noortevolikogusse valitakse 21 liiget kolmest huvirühmast: õpilased, üliõpilased ja noorteühendused.
Loe täpsemalt siit

 

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

25. okt – ENLi meediakonverents 
5. nov – üldkoosoleku materjalide arutelu Tallinnas
6. nov – üldkoosoleku materjalide arutelu Tartus 
7. nov – osaluskohvikud üle Eesti 
16.-17. nov – sügisseminar Tartus (sh üldkoosolek) 
13. dets – ENLi jõulupidu

 

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
21.10 toimus Rahvusraamatukogu Nurgasaalis noortekogude kõneisikute esinejakoolitus. Koolitust korraldas osaluskogude koordinaator, koolitajad olid Karl Hallik (ENLi avalike suhete spetsialist) ja Kristel Tammemäe (Pähkel OÜ)
22.10 kohtus avalike suhete spetsialist Karl Hallik Eesti Rahvusringhäälingu turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kristel Marani ja turundusspetsialist Tiina Leeduga, et arutada 25.10 toimuva meediakonverentsi telemeedia töötoa sisu 
22.-25.10 osaleb nõukogu liige Gerd Tarand Kaunases Eastern Partnership Youth Forum kohtumisel
23.10 osaleb juhatuse esimees Mailis Ostra Siseministeeriumis kodanikuühiskonna valdkonna arengukava töögrupis
24.10 toimub ENLi kontoris kontaktisikute teine kohtumine
25.10 toimub hotellis Euroopa ENLi meediakonverents 
26.10 toimub ENLi kontoris Osaluskohvikute koordinaatorite, protokollijate ja lauajuhtide koolitus

 

Eelmisel nädalal:
14.10 kohtusid avalike suhete spetsialist Karl Hallik ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Kristel Tammemäega, et arutada 2014. aasta osaluskogude teavituskampaania sisu ja korraldust
15.10 toimus ENLi kontoris vabatahtlike sloganite töögrupp, kuhu kuulusid MTÜ Vaba Tahe, Pärnumaa Vabatahtlike Keskuse, Viljandimaa Vabatahtlike Keskuse, Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti 4H, MTÜ Kodukandi, ENLi ja Teeme Ära esindajad. ENLi esindasid avalike suhete spetsialist Karl Hallik ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel.
15.10 osales juhatuse esimees Mailis Ostra vabaühenduste elujõulisuse indeksi 2013 fookusgrupis
17.10 esinesid juhatuse esimees Mailis Ostra ja Varivalimiste projektijuht Maia Eskla Raadio 2 saates “Siin Me Oleme”, kus kommenteerivad noorte poliitikute tegemisi Eestis ja nende esinemisi eelmisel kolmel päeval samas saates
17.10 osales noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Karjääriteenuste koostöökogu kohtumisel
17.10 osales nõukogu liige Gerd Tarand Esindusühingute tippkohtumise ettevalmistaval kohtumisel
17.10 osalesid avalike suhete spetsialist Karl Hallik ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Praxises infoühiskonna tulevikuraporti tegutsemissoovituste töötoas
18.-19.10 toimus Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa ja Järvamaa osaluskogude koostööseminar
20.10 tutvustas juhatuse esimees Mailis Ostra ETV saates Valimiste Õhtu Varivalimiste esialgseid tulemusi 
20.10 toimus ENLi kontoris nõukogu koosolek

 

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Tarbijakaitse kutsub: Noor, kirjuta oma tarbimiskogemusest!
Ootame Sind jagama oma tarbimiskogemusi, nii positiivseid kui ka negatiivseid. Lisa kindlasti ka oma mõtteid ja arvamusi. Selle aasta oktoobris valmib tarbijakaitseametil noorte tarbijakooli veebileht , kuhu ootame tarbimisteemalisi kirjutisi, mis võivad pakkuda huvi ja olla kasulik lugemine ka teistele. Juhul, kui Su lugu välja valitakse, saad ennast näha tarbijakooli lehel nii sõnas kui pildis.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rajaleidja ja infomess Teeviit kutsuvad noori kirjutama oma tulevikuplaanidest
Rajaleidja ja infomess Teeviit kuulutavad 15-19-aastatele noortele välja kirjandi- ja esseevõistluse “Minu elu kutse”. Võistlustööks sobib kirjand või essee, mis käsitleb noore arusaama oma tulevikuplaanidest.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Hea Eeskuju konkurss 2013 on avatud!
Taaskord on Teil võimalus kinkida oma noorele sõbrale stipendium 1300 € väärtuses. Stipendium on mõeldud võitjale õpingute alustamiseks ülikoolis, kõrgkoolis või täiendõppeks huvikoolides. Aga see ei ole veel kõik! 15 Hea Eeskuju lõppvooru pääsenule kingib Tallink Laheda Koolipäeva merel. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Eesti Puuetega Inimeste Koja foto- ja videokonkurss “Kõik inimesed on erinevad, aga võrdsed”
Osalema on oodatud põhikooli noored töödega, mis väärtustavad erinevaid ja erilisi inimesi meie ümber. Konkurss toimub kahes kategoorias – foto ja video ning kõige silmapaistvad tööd saavad autasustatud väga ahvatlevate auhindadega (seda lausa mõlemas kategoorias).
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Fotokonkurss kutsub märkama sooliste stereotüüpide muutust
23. septembril avapaugu saanud fotokonkurss kutsub üles jäädvustama soorollide muutumist ja mitmekesistumist ühiskonnas. Sotsiaalministeeriumi teavituskampaania raames korraldatava fotokonkursi mõte on kutsuda noori kaasa mõtlema sooliste stereotüüpide mõju üle meie eluvalikutele ning pöörata tähelepanu naiseks ja meheks olemise erinevatele võimalustele.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kutse: arvutijoonistuste võistlus – EENet 20
Konkurss on pühendatud EENeti 20. aastapäevale. Võistlus toimub neljas vanuserühmas ning parimatele autoritele ja juhendajatele on Hariduse Infotehnoloogia SA välja pannud auhinnad.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Praxise kaasamiskoolitused 2013
Seekordsed koolitused on võrreldes eelnevatega mõeldud pigem edasijõudnutele st. vähem selgitatakse, miks kaasata ning rohkem, kuidas kaasata, samuti, mis töötab ja mis mitte.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Enneolematu võimalus – külasta Europarlamenti!
Hea noorteühingu või osaluskogu liige: Europarlament avab esimest korda uksed tuhandetele noortele 9.-11. mail 2014. Kolme päeva jooksul vahetatakse noortega ideid ja mõtteid Euroopa tulevikust. Tegemist on erakordse sündmusega, eriti kui arvestada, et see toimub vahetult enne Europarlamendi valimisi.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTAMINE: Noortelaagrites ja peredes eesti keele õpetamiseks avanes konkurss

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) avas projektikonkursi, mille eesmärgiks on toetada kolmandate riikide kodanikest ja määratlemata kodakondsusega noorte eesti keele õpet pereõppe ja noortelaagrite kaudu.
Loe täpsemalt siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status