/ Karl Suure Euroopa noorteauhinna 2014 konkurss on pikendatud 10. veebruarini!

Karl Suure Euroopa noorteauhind antakse noorte projektidele, millega edendatakse üksteisemõistmist ja ühtse Euroopa identiteedi kujunemist ning tuuakse praktilisi näiteid selle kohta, kuidas eurooplased elavad ühe kogukonnana. Projektide esitamise tähtaeg on 10. veebruar 2014.

http://www.europarl.ee/transform/standard/galaxy-tallinn/content/static/images/cyp_2014.jpg?hash=139559297139655029988918768360

Karl Suure Euroopa noorteauhinnale, mida viivad läbi Euroopa Parlament ja Aachenis asuv Karl Suure Rahvusvahelise Auhinna Sihtasutus, on oodatud kandideerima noored vanuses 16–30 eluaastat. Konkursi korraldajad ootavad kandideerima projekte, mis pakuvad Euroopas elavatele noortele eeskuju ning praktilisi näiteid edukast kooselust ühtse kogukonnana. Möödunud aastate võitjate hulka kuuluvad teiste seas üle-euroopalised noorsoovahetuse programmid ning kultuuri- ja internetivaldkonna projektid.

Võitjaid ootab 10 000 euro suurune auhinnafond
Kolm parimat projekti saavad autasuks 5000, 3000 ja 2000 euro suuruse rahalise preemia ning 2014. aasta sügisel lennutatakse nad Euroopa Parlamenti. Samuti kutsutakse kõigi 28 väljavalitud riikliku projekti esindajad osalema Karl Suure Euroopa Noorteauhinna konkursi auhinnatseremoonial 2014. aasta mais ning lisaks saavad nad osaleda neljapäevasel reisil Aachenisse Saksamaal, kus toimub Aacheni linna auhinnatseremoonia.

2013. aasta võitjad
2013. aasta Karl Suure Euroopa noorteauhinna võitis Hispaania meediaprojekt “Europe on Track”. Teine koht läks Poola projektile, põnevale fotovõistlusele nimega “Discover Europe”. Kolmanda koha pälvisid Eesti noored projektiga “The Story of my Life”.

Ajakava: 
• Taotluste esitamise tähtaeg:  10. veebruar 2014
• ELi liikmesriikide väljavalitud projektide tähtaeg rahvusliku žürii poolt:  3. märts 2014
• Kolme parima projekti valimine Euroopa žürii poolt: 10. aprill 2014
• Auhinnatseremoonia Aachenis: 27. mai 2014

Twitter: @EUYouthPrize #ECYP2014

Lisainfo ja viidad:
Karl Suure Euroopa noorteauhinnakoduleht
2013. aasta auhinnast
Kolmanda koha saavutanud eestlaste projekti “The Story of My Life” kokkuvõte
2013. aasta noorteauhinna võitjate auhinnareis Euroopa Parlamenti
2013. aasta auhinnatseremoonia ülevaade ning intervjuud võitjatega
Aachenis asuv Karl Suure Rahvusvahelise Auhinna Sihtasutus

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status