/ ENLi Teated 395

\"ENL\"

17. veebruar 2014
ENLi Teated nr 395

\"\"

UUDISED

¤ Too oma teema Arvamusfestivalile!

Paljud vabaühendused korraldavad igal aastal konverentse ja seminare olulistel teemadel. Äkki tasub eraldi ürituse tegemise asemel korraldada need Arvamusfestivali raames Paides? Tuleb ilmselt odavam, nõuab vähem korraldusvaeva ning loob rohkem võimalusi selleks, et teie teemadest kuulevad ka inimesed, kes ise vahetult selles valdkonnas ei tegutse. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Liitu noortemanifestiga iusNow ja avalda arvamust põgenike osas!

Sihtasutus Unitas on algatanud noorte ja poliitikakujundajate vahelise dialoogi edendamisele suunatud kampaania nimega iusNow. Algatuse eesmärk on edendada põgenike ligipääsu Euroopa riikide kaitsele ning tõsta selle teema teadlikkust noorte seas.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Õpilasesinduste Liit ootab aktiivseid õpilasi kandideerima juhatusse 2014-2015 tegevusaastaks!

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatusse kuulumine annab Sulle võimaluse juhtida ja suunata Eesti kõige suurema noorteorganisatsiooni igapäevatööd, esindada Eesti õpilasi nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil, anda panus haridussüsteemi arengusse ning saada suurel hulgal kogemusi ja uusi hindamatuid tutvusi! Juhatusse on õigus kandideerida kõigil liikmeskoolide õpilastel.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

19. aprill – Europarlamendi teemalised osaluskohvikud üle Eesti

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
17.-19.02 osaleb juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Strasbourgis EYE2014 ettevalmistaval kohtumisel
17.02 osales noortepoliitika nõunik Harri Puskar Kultuuriministeeriumis Laulu- ja Tantsupeo alkoholivabaks muutmise koosolekul 
17.02 kohtusid juhatuse liikmed Eesti Noorsootöö Keskuse esimehe Edgar Schlümmeri ja noorsootöö arendamise osakonna peaeksperdi Andres Lokkiga, et arutada tulevasi koostööpunkte ja senist koostööd
18.02 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Võrdse Kohtlemise Võrgustiku meediaseminaril
19.02 osaleb juhatuse esimees Reet Sillavee Säästva arengu komisjoni kohtumisel
20.02 kohtuvad juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja League of Young Voters projektijuht Marju Tamp Euroopa Parlamendi infobürooga, et arutada LYV projekti raames toimuvaid debatte
21.02 kohtub juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Tartus MTÜga Estonian UNESCO Youth Association
21.02 toimub ENLi kontoris E3 kohtumine
21.02 toimub ENLi kontoris ENLi poliitiliste koja kohtumine
21.02 tutvustab League of Young Voters projektijuht Marju Tamp ENLi ja League of Young Voters projekti Pärnu Koidula gümnaasiumi noortele 
22.02 osalevad juhatuse aseesimees Liisa Lillemets ja nõukogu liige Vladimir Svet Erasmus Student Network\’i koolitusel

 

Eelmisel nädalal:
10.02 toimus ENLi kontoris Struktuurse Dialoogi töörühma koosolek
11.02 kohtusid osaluskogude koordinaatorid Kadi Vahtra ja Kuldar Adel Raplamaa Noortekogu esimehe Siim Kasariga
12.02 kohtuvad juhatuse liige Triin Bõstrov ja League of Young Voters projektijuht Marju Tamp Euroopa Parlamendi infobürooga
12.02 osaleb juhatuse liige Liisa Lillemets Uimastiennetuse valitsuskomisjonis 

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: MUG.ee kutsub: Tallinna kommuuniõhtu
Neljapäeva õhtu, loengud läbi, tööpäev selja taga, aga midagi oleks nagu puudu? Meie teame! Tule ise ja võta sõber kaasa ning veetke üheskoos informatiivne õhtupoolik. MUG.ee Tallinna käesoleva aasta esimene kommuuniõhtu leiab aset 27.veebruar kell 18:15 Eesti Infotehnoloogia Kolled?is. Seekord on meil külas Heiti Kender, Henn Sarv ja Uno Sakk. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud fotokonkurss \”Pildista iseseisvust!\”
Noorteühing Avatud Vabariik kuulutab välja Haridus –ja Teadusministeeriumi toel fotokonkursi \”Pildista iseseivust!\”. Iseseisev Eesti on iga päev meiega – ta on ajaloolistes monumentides ja hoonetes, tähtsates paikades, tegusates ja oma riiki väärtustavates eestimaalastes, traditsioonilistes üritustes ja tseremooniates, meie kommetes ja tõekspidamistes.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koolitus: Ettevõtliku hoiaku kujundamine noortes
Koolitus on suunatud eelkõige noortega tegelevatele täiskasvanutele ja selle eesmärk on teadvustada ettevõtliku mõtteviisi ja sellega kaasnevate praktiliste teadmiste ja oskuste kujundamise olulisust koolinoortes 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Liitu Tallinna lastekaitsepäeva korraldusmeeskonnaga!
MTÜ Peace Child Estonia (PCE) soovib Tallinnas korraldada lastekaitsepäeva ning sellega seoses otsime aktiivseid inimesi (kel aega ja soovitavalt natuke ka kogemust), kes sooviksid korraldustiimiga liituda.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorte esseekonkurss: \”My Role as a Citizen of Earth\”
UNESCO korraldab esseekonkursi kuni 25-aastastele noortele. Parimate esseede kirjutajaid autasustatakse tseremoonial Jaapanis! 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Head Eeskujud kutsuvad Sind inspiratsiooniõhtule-raamatuesitlusele!
Kas Sina tead, kuidas sünnivad head teod? Millal Sa viimati kellelegi oma aega kinkisid? Oleme kokku pannud esimese Eesti noorte algatustest kõneleva raamatu \”Eestimaa Eeskujud\”. See raamat viib Sind inspireerivale rännakule, kus saab tutvuda noortealgatustega igast Eesti maakonnast. Tule koos meiega rändama ja uurime välja, kuidas oma aega kinkida! Kutsume Sind inspiratsiooniõhtule-raamatuesitlusele
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tunnustame parimaid karjääri- ja õppenõustamisspetsialiste
Sihtasutus Innove kuulutab välja konkursid \”Aasta karjäärispetsialist 2013\” ning \”Aasta õppenõustamisspetsialist 2013\”. Konkursside eesmärk on tõsta esile inimesi, kelle töö on olnud märkimisväärne ning oluline karjääri- ja õppenõustamisteenuste valdkonna arendamisel.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Ole osa Euroopa Tulevikulaborist!
FutureLab Europe (FLE) ehk Euroopa tulevikulabor on üle-euroopalise kodanikuühenduste võrgustiku European Alliance for Democratic Citizenship projekt, mis kutsub 20-30-aastaseid teraseid ja tegusaid noori tuleviku-Euroopa kujundamisel kaasa lööma.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Noorsootöötajate koolitus \”Mõjutusvahendite mitmekesistamine ja võrgustikutöö tõhustamine\”
Avatud Meele Instituut koostöös Eesti Noorsootöö Keskusega kutsub tasuta koolitus-supervisioonile \”Mõjutusvahendite mitmekesistamine ja võrgustikutöö tõhustamine\”, mis algab 2014. aasta veebruaris. Koolitused toimuvad Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Haapsalus.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tallinna noortenädala 2014 ideekonkurss!
Tallinna Spordi- ja Noorsooamet kutsub kõiki osa võtma Tallinna noortenädala 2014 ideekonkursist \”Raamist (ruumist) välja!\” Konkursi eesmärgiks on leida sündmuste, häppeningide, konkursside jm kavandeid ning kokku panna eriprogramm Tallinna noortenädala 2014 kavasse. Konkursist on oodatud osa võtma kõik Tallinna inimesed, olenemata vanusest!
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Ole esimene projektitegija Erasmus+ programmis: IDEE24 koolitused veebruaris ja märtsis
Olete noored mõnest noorteorganisatsioonist, koolist või noortekeskusest ning soovite midagi ära teha, kuid päris tegutsemiseni pole veel jõudnud? Ideid on, tahtmist on! Aga mis nüüd edasi..? Kutsume teid osa võtma ideelaborist, kus noored üle Eesti tulevad kokku, et üheskoos oma algusjärgus või pooleliolevaid projektiideid arendada või hoopis uusi ideid välja mõelda.
Lisainfot siit

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status