/ ENLi Teated 396

\"ENL\"

26. veebruar 2014
ENLi Teated nr 396

\"\"

UUDISED

¤ Ole kursis uuemate sündmustega League of Young Voters projektis!

ENLi selle aasta suurim projekt, League of Young Voters, sai nüüd jalad alla ka sotsiaalmeedias. Tule meie lehele ja ole esimene, kes alati värske info kätte saab!
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Skautide Ühing otsib koolitusjuhti!

Eesti Skautide Ühing ligi 1500 liikmega on Eesti üks suurim noorteorganisatsioon, mis kuulub Skautide Maailmaorganisatsiooni, mille liikmeskonnas on kokku 30 miljonit skauti üle kogu maailma. Skautlik tegevus põhineb vabatahtlikul tööl. Meie meeskonnas saab ennast vabatahtlikus töös proovile panna KOOLITUSJUHT 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Liitu noortemanifestiga iusNow ja avalda arvamust põgenike osas!

Sihtasutus Unitas on algatanud noorte ja poliitikakujundajate vahelise dialoogi edendamisele suunatud kampaania nimega iusNow. Algatuse eesmärk on edendada põgenike ligipääsu Euroopa riikide kaitsele ning tõsta selle teema teadlikkust noorte seas.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Õpilasesinduste Liit ootab aktiivseid õpilasi kandideerima juhatusse 2014-2015 tegevusaastaks!

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatusse kuulumine annab Sulle võimaluse juhtida ja suunata Eesti kõige suurema noorteorganisatsiooni igapäevatööd, esindada Eesti õpilasi nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil, anda panus haridussüsteemi arengusse ning saada suurel hulgal kogemusi ja uusi hindamatuid tutvusi! Juhatusse on õigus kandideerida kõigil liikmeskoolide õpilastel.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

19. aprill – Europarlamendi teemalised osaluskohvikud üle Eesti

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
25.02 osales noortepoliitika vabatahtlik Gertu Borodkina Innove XIX Koostöökogul
25.02 osales tegevjuht Kaidi Nurmik EMSLi kodanikuühiskonna sündmusel KODAR2015
25.02 külastasid ENLi Sri Lanka suursaadik Tema Ekstsellents Oshadhi Alahapperuma ja tulevane Sri Lanka aukonsul Eestis Vallo Paal. Arutati ENLi ja Sri Lanka noorteühenduste liidu võimalikke koostööprojekte ja kohtumisi
26.02 kohtusid tegevjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaator Kadi Vahtra EÜLi juhatuse aseesimehe Silver Ooliga, et arutada mentorprogrammi käiku
28.02 osaleb tegevjuht Kaidi Nurmik Rahandusministeeriumi tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja koostamise komisjonis
28.02 osaleb noortepoliitika nõunik Harri Puskar Tartus Huvitava Kooli sündmusel

 

Eelmisel nädalal:
17.-19.02 osales juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Strasbourgis EYE2014 ettevalmistaval kohtumisel
17.02 osales noortepoliitika nõunik Harri Puskar Kultuuriministeeriumis Laulu- ja Tantsupeo alkoholivabaks muutmise koosolekul 
17.02 kohtusid juhatuse liikmed Eesti Noorsootöö Keskuse esimehe Edgar Schlümmeri ja noorsootöö arendamise osakonna peaeksperdi Andres Lokkiga, et arutada tulevasi koostööpunkte ja senist koostööd
18.02 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Võrdse Kohtlemise Võrgustiku meediaseminaril
19.02 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Säästva arengu komisjoni kohtumisel
20.02 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja League of Young Voters projektijuht Marju Tamp Euroopa Parlamendi infobürooga, et arutada LYV projekti raames toimuvaid debatte
21.02 kohtus juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Tartus MTÜga Estonian UNESCO Youth Association
21.02 toimus ENLi kontoris E3 kohtumine
21.02 toimus ENLi kontoris ENLi poliitiliste koja kohtumine
21.02 tutvustas League of Young Voters projektijuht Marju Tamp ENLi ja League of Young Voters projekti Pärnu Koidula gümnaasiumi noortele 
22.02 osalesid juhatuse aseesimees Liisa Lillemets ja nõukogu liige Vladimir Svet Erasmus Student Network\’i koolitusel

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Tallinna Linnavolikogu Simulatsioon tuleb taas!
Tallinna Linnavolikogu Simulatsioon tuleb taas ning veelgi suuremalt! Ootame Sind juba 14.-17. märtsil Viimsi kooli, kus 4 päeva head meelelahutust, tuliseid vestlusi ja mõnusat seltskonda on Sinu, kui registreerid enne 28. veebruari! Simulatsiooni patroon on NO99 juht, Eesti teatrilavastaja ja näitleja Tiit Ojasoo!
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: MTÜ koolitus – Inimeste juhtimine
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Juhatuse Kompetentsikeskus OÜ koostöös Tartu Ärinõuandlaga kutsuvad mittetulundusühenduste juhatuse liikmeid ja tegevjuhte, kellel on vähemalt aastane praktiline mittetulundusühenduse juhtimise kogemus, kandideerima koolitusele INIMESTE JUHTIMINE
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Sündmuse kvaliteedijuhtimise koolitus
Koolitus \”Sündmuse kvaliteedijuhtimine\” on neile, kes puutuvad kokku mitmesuguste sündmuste, sh koolituste korraldamisega ning soovivad tagada parimat võimalikku kvaliteeti. Koolituse üldeesmärgiks on noorteühenduste sündmuste korraldamise kvaliteedi tõstmine, kasutades selleks Euroopa Noortefoorumi poolt välja töötatud kvaliteedi tagamise mudelit.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kutse arutelule \”Kuidas jõuda tõrjutute ja vähe kaasatuteni ning mis kasu sellest on?\”
Tegemist on vabakonna tulevikugrupi üritustesarjaga, mille eesmärk on tuvastada olulisemaid teemasid, mis vabaühenduste tegevust Eestis lähiaastatel mõjutavad ja kuidas ühendused neid muutusi oma töös parimal moel ära kasutada saaksid. Üheskoos soovime läbi mõelda ja koostada soovitused, kuidas vabaühendused erinevate muutustega hästi toime tuleksid.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: MUG.ee kutsub: Tallinna kommuuniõhtu
Neljapäeva õhtu, loengud läbi, tööpäev selja taga, aga midagi oleks nagu puudu? Meie teame! Tule ise ja võta sõber kaasa ning veetke üheskoos informatiivne õhtupoolik. MUG.ee Tallinna käesoleva aasta esimene kommuuniõhtu leiab aset 27.veebruar kell 18:15 Eesti Infotehnoloogia Kolled?is. Seekord on meil külas Heiti Kender, Henn Sarv ja Uno Sakk. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud fotokonkurss \”Pildista iseseisvust!\”
Noorteühing Avatud Vabariik kuulutab välja Haridus –ja Teadusministeeriumi toel fotokonkursi \”Pildista iseseisvust!\”. Iseseisev Eesti on iga päev meiega – ta on ajaloolistes monumentides ja hoonetes, tähtsates paikades, tegusates ja oma riiki väärtustavates eestimaalastes, traditsioonilistes üritustes ja tseremooniates, meie kommetes ja tõekspidamistes.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koolitus: Ettevõtliku hoiaku kujundamine noortes
Koolitus on suunatud eelkõige noortega tegelevatele täiskasvanutele ja selle eesmärk on teadvustada ettevõtliku mõtteviisi ja sellega kaasnevate praktiliste teadmiste ja oskuste kujundamise olulisust koolinoortes 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Liitu Tallinna lastekaitsepäeva korraldusmeeskonnaga!
MTÜ Peace Child Estonia (PCE) soovib Tallinnas korraldada lastekaitsepäeva ning sellega seoses otsime aktiivseid inimesi (kel aega ja soovitavalt natuke ka kogemust), kes sooviksid korraldustiimiga liituda.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorte esseekonkurss: \”My Role as a Citizen of Earth\”
UNESCO korraldab esseekonkursi kuni 25-aastastele noortele. Parimate esseede kirjutajaid autasustatakse tseremoonial Jaapanis! 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Head Eeskujud kutsuvad Sind inspiratsiooniõhtule-raamatuesitlusele!
Kas Sina tead, kuidas sünnivad head teod? Millal Sa viimati kellelegi oma aega kinkisid? Oleme kokku pannud esimese Eesti noorte algatustest kõneleva raamatu \”Eestimaa Eeskujud\”. See raamat viib Sind inspireerivale rännakule, kus saab tutvuda noortealgatustega igast Eesti maakonnast. Tule koos meiega rändama ja uurime välja, kuidas oma aega kinkida! Kutsume Sind inspiratsiooniõhtule-raamatuesitlusele
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Ole osa Euroopa Tulevikulaborist!
FutureLab Europe (FLE) ehk Euroopa tulevikulabor on üle-euroopalise kodanikuühenduste võrgustiku European Alliance for Democratic Citizenship projekt, mis kutsub 20-30-aastaseid teraseid ja tegusaid noori tuleviku-Euroopa kujundamisel kaasa lööma.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Ole esimene projektitegija Erasmus+ programmis: IDEE24 koolitused veebruaris ja märtsis
Olete noored mõnest noorteorganisatsioonist, koolist või noortekeskusest ning soovite midagi ära teha, kuid päris tegutsemiseni pole veel jõudnud? Ideid on, tahtmist on! Aga mis nüüd edasi..? Kutsume teid osa võtma ideelaborist, kus noored üle Eesti tulevad kokku, et üheskoos oma algusjärgus või pooleliolevaid projektiideid arendada või hoopis uusi ideid välja mõelda.
Lisainfot siit

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status