fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 398

\"ENL\"

11. märts 2014
ENLi Teated nr 398

\"\"

UUDISED

¤ Erakondade noorteühendused ja Noorteühenduste Liit allkirjastasid Europarlamendi valimiste eel Hea Tava leppe

Eesti Noorteühenduste Liit korraldab 2014. aasta Europarlamendi valimistega seonduvalt üle-Euroopalise projekti League of Young Voters (LYV) Eesti tegevusi. Sellega seonduvalt allkirjastati kõikide parlamendierakondade noortekogudega Hea Tava lepe.
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL ootab noorte sisendit noorsootöö seaduse muutmiseks!

ENLi 2014.aasta tegevuskava alusel on selle aasta tegevused on nii otseselt kui ka kaudselt seotud noorsootöö seadusega. Sellest tulenevalt palume Teil anda enda organisatsiooni poolset sisendit noorsootöö seaduse muudatust vajavatele punktidele.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tule Mentoriks ja too oma aastasse värskust!

Mentorprogrammi eesmärk on aidata kaasa noorteühingute järjepidevusele ja stabiilsusele ning muuta tegevust veelgi enam läbimõeldumaks ja eesmärgistatumaks. Programmi raames pakume mentori näol tuge eelkõige ühingu juhile.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tule ENLi korraldusmeeskonda

ENLis toimuvad mitmed sündmused ja koolitused, mille korralduses saavad kaasa lüüa asjalikud, rõõmsameelsed ja ennast proovile panna soovivad noored! Paneme kokku sündmuste korraldusmeeskonna, kellele usaldatakse ENLi kevadseminari, suvekooli, sügisseminari, jõulupeo ja talvekooli ettevalmistamine ja läbiviimine. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi SEADUSANDLUSE PRAKTIKANDI leidmiseks

Eesti Noorteühenduste Liit pakub õigusteaduste üliõpilastele võimalust sooritada erialast praktikat ja osaleda nii põhiseaduse kui ka noorsootöö seaduse muudatusettepanekute koostamisel. Praktika algab märtsi keskpaigast ning kestab orienteeruvalt juuni lõpuni. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Uus Rajaleidja karjäärimäng paneb teadmised proovile

Rajaleidja karjäärimängus saad teada, millised on Sinu teadmised elukutse valikust. Sind ootavad ees küsimused enese, haridus- ja töömaailma, õpirände ning karjääri- ja õppenõustamisteenuste kohta.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Skautide Ühing otsib koolitusjuhti!

Eesti Skautide Ühing ligi 1500 liikmega on Eesti üks suurim noorteorganisatsioon, mis kuulub Skautide Maailmaorganisatsiooni, mille liikmeskonnas on kokku 30 miljonit skauti üle kogu maailma. Skautlik tegevus põhineb vabatahtlikul tööl. Meie meeskonnas saab ennast vabatahtlikus töös proovile panna KOOLITUSJUHT 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Õpilasesinduste Liit ootab aktiivseid õpilasi kandideerima juhatusse 2014-2015 tegevusaastaks! – pikendatud 16. märtsini!

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatusse kuulumine annab Sulle võimaluse juhtida ja suunata Eesti kõige suurema noorteorganisatsiooni igapäevatööd, esindada Eesti õpilasi nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil, anda panus haridussüsteemi arengusse ning saada suurel hulgal kogemusi ja uusi hindamatuid tutvusi! Juhatusse on õigus kandideerida kõigil liikmeskoolide õpilastel.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

19.-20. märts – Mentorporgammi infoseminarid Tallinnas ja Tartus
5.-6. aprill – Sündmuste kvaliteedi juhtimise koolitus
26. aprill – Europarlamendi teemalised osaluskohvikud üle Eesti 
17.-18. mai – Kevadseminar ja üldkoosolek 
23.-26. juuli – Suvekool 
15.-16. august – Arvamusfestival

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
9.-12.03 osalevad juhatuse liikmed Reet Sillavee ja Liisa Lillemets ning struktuurse dialoogi projektijuht Kristo Peterson Kreekas Struktuurse Dialoogi konverentsil
11.03 kohtus juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Tagasi Kooli projekti korraldajatega, et arutada võimalikku koostööd
11.03 pidas tegevjuht Kaidi Nurmik mentorprogrammi raames Skype-koosoleku Domus Dorpatensis esindajatega 
11.03 osalesid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov, noortepoliitika nõunik Harri Puskar ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Riigikogus parlamentaalsel kuulamisel teemal \”Noorsootöö kvaliteet ja areng\”
12.03 kohtub tegevjuht Kaidi Nurmik ENLi kontoris EÜLi esinduse ja Asko Taluga, et arutada mentorprogrammi edasist käiku
13.03 esindab ENLi Haridus- ja Teadusministeeriumi kohtumisel Tõukefondid ja noortevaldkond noortepoliitika nõunik Harri Puskar
13.03 osalevad osaluskogude koordinaatorid Kuldar Adel ja Kadi Vahtra ENTK ja Haridus- ja Teadusministeeriumi kohtumisel, et arutada 2014. aasta tegevuskava ja rahastust
14.-17.03 osaleb juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Tallinna Linnavolikogu Simulatsioonil

 

Eelmisel nädalal:
3.03 osales noortepoliitika nõunik Harri Puskar Euroopa Liidu vahendite infoseminaril
4.03 toimus ENLi kontoris League of Young Votersi hea tava allkirjastamine poliitiliste noortekogude esindajatega
4.03 toimus ENLi kontoris simulatsioonide teemaline koosolek LYV meeskonna ja TLÜ Riigiteaduste Instituudi üliõpilasnõukogu Civitasega
5.03 osalesid noortepoliitika nõunik Harri Puskar ja eestvedaja Gertu Borodkina Sotsiaalministeeriumis Noortegarantiid tutvustaval koosolekul
5.03 toimus ENLi kontoris E3 kohtumine, kus lepitakse kokku Europarlamendi valimiste ühisplatvormi detailid
8.03 tutvustas juhatuse aseesimees Liisa Lillemets UNESCO vabatahtlikele ENLi
9.-12.03 osalevad juhatuse liikmed Reet Sillavee ja Liisa Lillemets ning struktuurse dialoogi projektijuht Kristo Peterson Kreekas Struktuurse Dialoogi konverentsil

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Programmi Euroopa Noored fotokonkurss
Selleks, et vaadata tagasi Euroopa Noored programmile aastatel 2007-2013, korraldab Euroopa Noored Eesti büroo suure fotokonkursi, mille parimad palad jõuavad virtuaalsele fotonäitusele. Konkursile ootame jäädvustusi Euroopa Noored programmi (Youth in Action) raames aastatel 2007-2013 toimunud projektidest nii Eestis kui mujal.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Aserbaidžaani-teemaline esseekonkurss
Aserbaidžaani suursaatkond Eestis kuulutas välja Aserbaidžaani-teemalise esseekonkursi 14-29-aastastele noortele. Kümme parimat kirjutajat saavad preemiaks reisi Aserbaidžaani! 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Sündmuse kvaliteedijuhtimise koolitus
Koolitus \”Sündmuse kvaliteedijuhtimine\” on neile, kes puutuvad kokku mitmesuguste sündmuste, sh koolituste korraldamisega ning soovivad tagada parimat võimalikku kvaliteeti. Koolituse üldeesmärgiks on noorteühenduste sündmuste korraldamise kvaliteedi tõstmine, kasutades selleks Euroopa Noortefoorumi poolt välja töötatud kvaliteedi tagamise mudelit.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koolitus: Ettevõtliku hoiaku kujundamine noortes
Koolitus on suunatud eelkõige noortega tegelevatele täiskasvanutele ja selle eesmärk on teadvustada ettevõtliku mõtteviisi ja sellega kaasnevate praktiliste teadmiste ja oskuste kujundamise olulisust koolinoortes 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorte esseekonkurss: \”My Role as a Citizen of Earth\”
UNESCO korraldab esseekonkursi kuni 25-aastastele noortele. Parimate esseede kirjutajaid autasustatakse tseremoonial Jaapanis! 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Tai stipendiumiprogramm kooliõpilastele
The Regent´s School-Thailand\’i asutaja ja juhatuse esimees, Eesti aukonsul dr Virachai Techavijit pakub ka sel aastal Eesti õpilastele stipendiume õppimiseks Tai rahvusvahelises erakoolis The Regent´s School Bangkok. Stipendium katab kuni 80% õpingute maksumusest ning on mõeldud õppimiseks International Baccalaureate\’i diplomiõppe 2aastase programmi järgi.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status