fbpx

/ Infonurk / Muu / E.ART.H kutsub: Liitu rahutoaga!

Kunstiprojekt E.ART.H on käivitanud fotode kogumise Eestis. Esimene faas hõlmab endas alaprojekti \”Rahutuba,\” millega saate liituda, kui vajutate sellele lingile. Saada oma rahumeelne foto 15. septembriks ja juba Oktoobris võid olla osa suurest fotonäitusest!

E.ART.H ehk Europeans.Art.History on kunstiprojekt, mille käigus saab vanast Tallinna koolimajast mitmekorruseline galerii. Sügisesel koolivaheajal on see kõigile huvilistele nädal aega avatud. Projekti hüüdlauseks on Earth without art is just ’eh’.

Iga klassiruum toob vaatajate ette ühe lähiajaloo sündmuse ning kujundamiseks kasutatakse erinevaid visuaalseid kunstistiile. Omaalgatuse eesmärk on panna inimesi mõistma, et kuigi me kõik oleme erinevad, seob meid siiski ühine ajalugu. Ajalugu, millest saaks tegelikult päris palju õppida, et luua paremat Euroopat ja tulevikku. 

Galeriid ootame teostama loomingulisi noori üle Eesti, noorteorganisatsioone ning noortega tegelevaid inimesi ja ettevõtteid, kes soovivad anda oma panuse klasside kujundamisse; ning seeläbi väljendada omaenda nägemust lähiajaloost ning Euroopat raputanud sündmustest. 

Galerii teemad: 
• 100 aastat Esimesest Maailmasõjast
• Natsism; Kommunism; Holokaust
• 1980 – 1989 Euroopa nägu muutub
– 25 aastat Berliini müüri langemisest
• 1990 – 1999 Piirideta Euroopa
– Kommunismi kokkuvarisemine
– Keskkonnakaitse
– Noorte õpiränne
– Internet ja mobiiltelefon
• 2000 – 2009
– Eesti liitub Euroopa Liiduga
– Terrorismivastane sõda
– Maailma majanduskriis
• 2010 – … Võimaluste ja proovikivide kümnend
– Tööpuudus
– Keskkonna- ja kliimasõbralik tehnoloogia

Väike visuaalne tutvustus:
http://prezi.com/8cwzqj4talgw/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Esitluses kasutatud pildid on Parntsusmaal toimunud projektist.

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status