/ Pressiteade: Riigikogu pooldab noortesõbralikku tulevikku


11. veebruari pärastlõunal hääletas Riigikogu 62 poolthäälega valimisea langetamise eelnõu poolt. Selle tulemusena läheb 
valimisea langetamise eelnõu lõpphääletusele järgmisele Riigikogu koosseisule.

Riigikogu hääletusel pooldas kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel valimisea langetamist 62 saadikut, vastu oli 4. Kuna tegemist on Eesti Põhiseadust muutva eelnõuga (703 SE), peab pärast III lugemise edukat läbimist eelnõu kinnitama ka järgmine Riigikogu koosseis. Eelnõu läheb uues koosseisus lõpphääletusele kohe esimesel lugemisel ning eelnõu vastu võtmisel saavad 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimistel valida ka 16- ja 17-aastased noored.
“Eesti Noorteühenduste Liidul on kõigi noorte nimel siiralt hea meel, et Riigikogu on otsustanud toetada valmisea langetamist kohalike omavalitsuste valmistel,” rõõmustas ENLi aseesimees Triin Bõstrov. “Mul on äärmiselt hea meel, et Riigikogus on palju noortemeelseid saadikuid, kes väärtustavad noorte panust Eesti ühikonna arengusse,” lisas Bõstrov.  

Eesti Noorteühenduste Liidu ettepanekul algatasid 41 Riigikogu saadikut valimisea langetamise eelnõu 1. juulil 2014. aastal. 

Lisainfo:
Triin Bõstrov
Eesti Noorteühenduste Liidu juhatuse aseesimees
55 621 364
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status