fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 514

\"ENL\"

7. veebruar 2017
ENLi Teated nr 514

\"\"

ENLi UUDISED

¤ Osalesime ECOSOCi iga-aastasel noortefoorumil

28. jaanuarist 1. veebruarini osales ENLi välisuhete vabatahtlik Mikk Tarros New Yorgis, ÜRO peakontoris ECOSOCi iga-aastasel noortefoorumil. Visiidi käigus külastati Eesti alalist missiooni ÜRO juures ning kohtuti nii suursaadiku Sven Jürgensoniga kui ka teiste riikide noorte esindajatega. Koos arutati võimalusi luua Eestile esinduse kõrvale noortedelegaadi programm, mis esindab ÜRO töös Eesti noori ning nõustab Eesti diplomaate ÜRO juures. Samuti osaleti ka foorumil, külastati Eesti maja New Yorgis ning väisati teiste riikide saatkondade kõrvalüritusi. Visiidil osalesid ka Eesti UNESCO ning Lastekaitseliidu esindajad. 

 

\"\"

¤ Quo vadis, noor vabatahtlik?

Liisa Tolli pole vabaühenduste maastikul sugugi mitte tundmatu nimi. Ta on tegutsenud Eesti Noorteühenduse Liidu vabatahtliku töö tunnustamise eestvedajana juba mitu aastat. Suuresti Liisa töö ja läbirääkimiste tulemusena said 2016. aasta suvel Tallinna Ülikooli Haridusteaduste Instituuti ja Loodusteaduste Instituuti sisse astunud noored vabatahtliku tegevuse eest lisapunkte

 

Loe täismahus lugu siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

20.-21. mai ENLi kevadseminar ja sünnipäevapidu
19.-21. juuli ENLi Suvekool
7.-8. oktoober ENLi sügisseminar

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
6.02 kohtus juhatuse aseesimees Kristjan Tedremaa BEST Estoniaga 
7.02
rahastussüsteemi kohtumine liikmetele ENLi kontoris
8.02 kohtub juhatuse aseesimees Kristjan Tedremaa Rootsi Saatkonnaga meediaprojekti koostöö raames
8.02 projektifondi kolleegiumi koosolek ENLi kontoris
8.02 osaleb noortepoliitika nõunik Kaisa Lõhmus Sotsiaalministeeriumis noorte seiresüsteemi arendamise kohtumisel

Eelmisel nädalal:
30.01 kohtus juhatuse aseesimees Egert Mitt AEGEE-Tallinnaga
31.01
osales juhatuse esimees Ivo Visak kodanikuhariduse koalitsiooni kohtumisel YFU kontoris
31.01 koolitasid osaluskogude koordinaatorid Kuldar Adel ja Heiki Viisimaa Räpina noortevolikogu
1.02 osales tegevjuht Kristiina Omuk koolitusel „Tulumaksusoodustusega ühingute nimekirja kandmisest, püsimisest ja kustutamisest ning maksustamisest“
1.02 osales ENLi esindus ENTK tunnustussündmusel
2.02 osalesid osaluskogude koordinaatorid Kuldar Adel ja Heiki Viisimaa maavalitsuste noorsootöönõunike kohtumisel
2.02 nõustas osaluskogude koordinaatorid Kuldar Adel ja Heiki Viisimaa Võhma noortevolikogu ja linnavalitsust NVK põhimääruse osas
1.02 osales ENLi esindus ENTK tunnustussündmusel

Kodanikuhariduslikud loengud ja simulatsioonid:
31.01
Kauksi Põhikool
31.01 Audentese Spordigümnaasium
3.02 Tallinna 21. Kool

\"\"

SÜNDMUSED, koolitused, pakkumised jm

¤ SAAD TARGEMAKS: Viljandi ja Tartu koolinoorte seas korraldati alkoholitarbimise uuring.
Raportist leiab palju huvitavat infot noorte alkoholitarbimise kohta ning uuringud annavad kindlasti mõtteainet ja sisendit edasiste alkoholiteemaliste tegevuste planeerimiseks ja aruteludeks.

Uuringute rapordid saadaval siin

¤ OSALE: 7. veebruaril tähistatakse üle Eesti turvalise interneti päeva enam kui 170 üritusega
Rahvusvahelist turvalise interneti päeva, mille raames korraldatakse üle Eesti enam kui 170 teavitusüritust, tähistatakse käesoleval aastal 7. veebruaril sõnumiga „Postita targalt“. Tänases postitamise ja jagamise maailmas kerkivad esile teemad, millele nii lapsed kui ka täiskasvanud mõtlema peavad. Mida me peaksime nutiseadmete ja interneti oskuslikuks ja turvaliseks kasutamiseks teadma, kuidas käituma ning kust leiame selleks vajalikku informatsiooni? Nendele teemadele keskenduvad turvalise interneti päeva üritused.

Lisainfo siin

¤ OSALE: YFUga maailma avastama!
YFU regioonipõhiste infotundide sari läheb edasi! Juba 10.veebruaril täidavad YFU kontori kuumad ladina rütmid.. teid ootavad ees Tšiilis käinud Liisa ja Kristi! Kas Ladina rütmid panevad südame kiiresti põksuma? Näed unes, et Hispaania keel on veatult keelel? Hing ihkab pigem Amazonase kuumusesse, kui halli põhjamaa talve? Mine ja kuula, tegutse ja Amazonas ei olegi enam kättesaamatu unistus!

Lisainfo siin

¤ OSALE: Küsimustik noortele \”Meediaharidus Eesti vaba- ja huvihariduses\”
Soovime teada saada, milline on erinevate mitteformaalsete meediaharidust edendavate meediaklubide ning -ringide tegevus Eestis, millega tegeletakse ja mida seal õpetatakse, jättes kõrvale üldhariduskooli õppetöö raames antava meediahariduse.

Küsimustik siin

¤ OSALE: Argumenteerimisseminar õpilastele Eesti Väitlusseltsilt
Argumenteerimisoskus aitab väga palju kaasa noore inimese võimele areneda ning kooli-, töö- ja ühiskonnaelus edasi liikuda. Paljud jõuavad selle tõdemuseni hilisemas eas, kui selle oskuse omandamine on kulukas ning kui selleks enam vaba aega pole.

Lisainfo siin

¤ OSALE: Euroopa vabatahtlik teenistus
SA Archimedese noorteagentuur kutsub noorteorganisatsioone osalema Euroopa vabatahtlikus teenistuses (EVT). Läbi selle saab toetada Eesti noori välismaale vabatahtlikuks minemisel või võtta oma organisatsiooni vastu välisvabatahtlik. Sellist Euroopa vabatahtlikus teenistuses (EVT) osalemist rahastatakse Euroopa Liidu Erasmus+ programmist ning seega ei kaasne sellega organisatsioonile rahalisi lisakulusid.

Lisainfo siin

ENL väljastab igal nädalal ülevaatliku elektronkirja ENLi Teated.
Teated on kättesaadavad ka ENLi kodulehel
Kui soovid saada ka listi kirju, kirjuta sellest aadressile enl@enl.ee

 

\"ENL\"

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status