/ Infonurk / Huvikaitse / Õiguskantsler arutleb poliitreklaami üle koolides

Eesti Noorteühenduste Liit
PRESSITEADE
01.11.2017

Õiguskantsler arutleb poliitreklaami üle koolides

Õiguskantsler Ülle Madise, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, politoloog Anu Toots ning mitmed teised arutavad reedel valimisea langetamise ning poliitiliselt neutraalse kooli üle.

Reedel, 3. novembril, algusega kell 14.00 toimub Tallinna Õpetajate Majas projekti “Noored valimisvalvurid” lõppkonverents, kuhu kogunevad nii valimisi valvanud noored kui ka ettevõtmisega seotud osapooled. Projektimeeskond pakub avalikkusele pilguheitu rikkumistest, mis seoses valimistega koolides registreeriti ning arutletakse tugevama reklaamkorra kehtestamise üle õppeasutustes.

“Noorte valimisvalvurite” projektijuht Heliis Nemsitsveridze sõnas, et konverentsi eesmärk on panna avalikkust mõistma, et poliitiline agitatsioon jõudis kooli hoolimata haridus- ja teadusministeeriumi poolt välja antud printsiipidest. “Noortel oli lai tööpõld – kandideerivad õpetajad, direktorid, aga ka kaasõppurid pidasid tihtilugu kooli enne isiklikuks sõnumikandjaks ning alles pärast seda õppeasutuseks,” ütles ta.

ENLi juhatuse esimees ning ühiskonna õpetuse õpetaja Ivo Visak nentis, et kooliperele pole kandideerimine ja poliitiline tegevus keelatud. “Poliitika on vajalik demokraatia edendamiseks, kuid me võiks ühiskonnana jõuda kokkuleppele, kas selle tegemise koht peab olema klassiruumis,” lõpetas Visak.

Muuseas toimub päeva teises osas paneeldiskussioon teemal “Langetatud valimisiga ja poliitiliselt neutraalne kool: kas käivad kokku?”. Arutlema tulevad õiguskantsler Ülle Madise, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, politoloog Anu Toots, 32. keskkooli ühiskonnaõpetuse õpetaja Maarja Tinn ja noor valimisvalvur, 17-aastane Marcus Ehasoo.

Konverents algab kell 14:00, mil antakse ülevaade olulisematest rikkumistest ning tunnustatakse noori. Paneeldiskusioon algab kell 16:00. Projekt sündis Eesti Noorteühenduste Liidu, õiguskantsleri kantselei ning Eesti Õpilasesinduste Liiduga. Projekti toetasid kodanikuühiskonna sihtkapital ning haridus- ja teadusministeerium.

Lisainfo:
HELIIS NEMSITSVERIDZE
Projekti “Noored valimisvalvurid” projektijuht
Eesti Noorteühenduste Liit
heliis@enl.ee

Venekeelne lisainfo:
VLADIMIR SVET
Õiguskantsleri nõunik
55654033
Vladimir.Svet@oiguskantsler.ee

Koostaja:
Karin-Liis Tambaum
karinliis@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status