/ Noorsootöö andis Kristjan Pommile ühe suurepärase oskuse

FOTO: Erakogu

Sellel nädalal (6.-12. november) toimub traditsiooniline noorsootöö nädal, mis keskendub nutika noorsootöö teemadele. Meie pöörame koos Eesti Õpilasesinduste Liidu ja Eesti Üliõpilaskondade Liiduga tähelepanu meie vilistlastele, kes räägivad, mida noorsootöö neile eluks kaasa andis. Järgnevalt saate lugeda lühikest intervjuu Kristjan Pommiga, kes oli Eesti Noorteühenduste Liidu asutamise juures.

Mida noorsootöö on sulle kaasa andud?

Eesti Noorteühenduste Liidu loomine ning skautlus andis Kristjan Pommile ellu kaasa ühe suurepärase oskuse, kuidas erinevaid osapooli kokku liita, kuidas proovida leida kompromisse nii, et inimeste huvid, nägemus ja visioon kõige selle juures kuidagi ära ei kaoks. Kristjan Pomm sõnab: “Kõik see noorsootöö kogemus on kindlasti olnud väga kihvt ja vajalik, et elus ka täna hästi hakkama saada, oskus olla meeskonnamängija, oskus vaadata asjadele nii-öelda terviklikumalt ja oskus erinevat tüüpi inimestega läbi saada.”

Ka oma töös olles arst, on noorena omandatud kogemused igapäevatöös vajalikud.

“Kõik see kogemus on tulnud noorsootööst ja kui mõelda oma tänase töö peale, olles siin Tartu Ülikooli kliinikumi meestekliinikus Tallinnas, siis kindlasti töö igapäevaselt inimestega, on see, mida ma ju teen meestearstina ja oskus suhelda, oskus ka keeruliste inimtüüpidega siiski see ühine keel leida, oskus ära kuulata ja lahendusi pakkuda, on ehk natukene lisaks Tartu Ülikoolis õpitule ka sellise vabatahtliku kogemuse läbi noortega tegelemisest või noorsootööga seotud vabatahtlikega koostegutsemisest elu kaasa tulnud,” lisab Kristjan.

Milline nutilahendus võiks noorsootöö jaoks olemas olla?

“Kui mõelda tänapäeva IT-maailmale, missugune võiks siis olla mõni nutilahendus, mida läheks elus kindlasti vaja, kui noorsootööd teha või lihtsalt noor ja aktiivne olla, siis näiteks võiks olla selline äpp, et sul on mõte, et täna tahaks midagi ette võtta, võtad oma nutitelefoni sisestad siia täna viis sõpra, koht Tallinn, tahan teha midagi, mis on seotud aktiivse ettevõtmisega, aga võiks olla seotud ka mõne ajaloolise tähtpäeva või kohaga, siis see äpp pakuks mulle sõida sinna ja tee seal seda. Hea selline lihtne lahendus, et oma vabaaega läbi mõistliku tegevuse ära kasutada.”

Kui oleksid superkangelane, siis kes?

Kristjan Pommi arvates on äraütlemata kihvt supervõime osata mõista ja rääkida lindude ja loomade keelt. “Kui peaks ühe valima, siis üks superkangelane, kes mulle südamelähedane on, on näiteks Dr. Dolittle,” sõnas Kristjan Pomm.

 

Kristjan Pomm oli aastatel 2002-2003 Eesti Noorteühenduste Liidu loomise juures ning esimeste juhatuste liige. Praegu on Eesti Skautide Ühingu peaskaut ning töötab arstina SA Tartu Ülikooli Kliinikumis Androloogiakeskuses Tallinnas.

“Nutikamalt, virtuaalsemalt, globaalsemalt – pilvedesse”

Traditsiooniline noorsootöö nädal toimub 2017. aastal 6.-12. novembrini keskendudes nutika noorsootöö teemadele.

Noorsootöö nädala eesmärk on pöörata tähelepanu nutikate ja digitaalsete võimaluste kasutamisele noorsootöö tegemisel ning nädala jooksul tuuakse üle-eestiliselt esile erinevate tarkade lahenduste igapäevane kasutamine töös noortega. Noorsootöö nädal on Eesti Euroopa Liidu eesistumise ametlikus kalendris olev sündmus.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status