/ Infonurk / Noorteühendused / Nõuanded tegevuste elluviimisel seoses COVID-19 levikuga

Koroonaviiruse kõrgenenud leviku tõttu kiitis valitsus heaks meetmed, mida järgida nii tööl, kodus kui ka avalikes kohtades. Eesti Noorteühenduste Liit soovitab noorteorganisatsioonidel ja osaluskogudel järgida valitsuse nõuandeid ning kehtestatud meetmeid ka organisatsiooni töös.

Meetmed organisatsiooni töös:

  • Organisatsiooni töötajatel või liikmetel soovitame teha võimaluse korral kaugtööd.
  • Valitsus soovitab ära jätta kõik ühisüritused nagu näiteks jõulupeod, kus osalevad inimesed, kes igapäevaselt kokku ei puutu. Sellega seoses soovitame erinevate kogunemiste korraldamisel kasutada digitaalseid (ka hübriid) lahendusi kui osalejate puhul pole tegemist igapäevaselt kokku puutuva seltskonnaga. 
  • Üritustel, mida mingil põhjusel ei saa ära jätta või kus on võimalik hajutatult siiski viibida, tuleb kanda maski ning katta nina ja suu, samuti kasutada desinfitseerimisvahendeid. Soovitame ka kasutada kontaktivabu kraadiklaase, millega haigusnähte on võimalik tuvastada. Lisaks võimalusel õhutada ruumed iga paari tunni tagant. Maski ei pea kandma inimesed, kellele see on meditsiiniliselt vastu näidustatud (näiteks astmaatikud või vaegkuuljad) või esineb vajadus suhelda vaegkuuljatega, kes loevad suhtluse käigus ka vestluspartneri huultelt. Samuti alla 12-aastased lapsed, võimalikud on ka teised põhjendatud olukorrad (nt ruumis pole teisi viibijaid). 

Selle kõige juures toonitame järgnevat: praegusel ajal on vaja käituda vastutustundlikult ning pigem võtta kasutusele rohkem ettevaatusabinõusid kui vähem, kuid oluline on ka mõelda sellele, et noortele mõeldud võimalused massiliselt ära ei kaoks. Oma liikmeskonnale tegevuste pakkumine (mitte ainult digitaalselt) on oluline liikmeskonna motiveerimise ja jätkusuutlikkuse tagamise aspektist. Selleks, et noorteühendused oleksid oma valdkonna põhikujundajad, nendes tegutsemine loomulik ja nende tegevustel ühiskondlikult tuntav mõju, on vaja ka keerulistel aegadel leida lahendusi oma tegevuste jätkamiseks. 

Soovitused põhinevad 10. novembril toimunud Vabariigi Valitsuse pressikonverentsi ning samal päeval avalikustatud pressiteatel. Vt SIIT.

Kui teil on konkreetsete tegevuste või sündmuste kohta detailsemaid küsimusi, siis oleme teie jaoks olemas. 
Meiega saab ühendust võtta meiliaadressil enl@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status