fbpx

/ Infonurk / Projektid / Liitu teenusdisaini programmiga ja loo oma organisatsioonile uus tuluallikas

Meil on rõõm kutsuda ENLi võrgustikku osalema ENLi teenusdisaini programmis, mis alustab juba märtsist ning kuni 28. veebruarini on võimalik koos tiimiga programmi kandideerida.

Teenusdisaini programm kestab kolm kuud ning nelja töötoa käigus antakse osalejatele oskused ja teadmised, et läbi oma tegevuse teenida rahalist tulu. Programmis saavad organisatsioonid professionaalide juhendamisel tuttavaks disainmõtlemise protsessiga, mille käigus leitakse oma organisatsiooni sihtgrupi vajadused ning enda oskused ja pädevused. Nende põhjal luuakse teenus, millega teenitakse tulu ja rahuldatakse samaaegselt sihtgrupi vajadust. Protsessi jooksul nõustavad programmis osalejaid kogenud ettevõtjatest mentorid.

Teenusdisaini programmi läbinud noorteühendus on muutunud palju jätkusuutlikumaks, kuna on suurendanud oma finantsilist iseseisvust. Samuti on organisatsiooni liikmed omandanud oskused, et disainmõtlemise meetodite abil luua tulevikus uusi teenuseid.

Programmis osalemiseks on vaja panna organisatsiooni liikmetest kokku 3-4-liikmeline tiim. Oluline on silmas pidada, et vähemalt üks liige oleks juhatusest. Tiimi kokkupanekul on vaja arvestada, et vähemalt enamus saaks igas töötoas osaleda. Programmi kandideerides ei pea veel konkreetset ideed olema, kuid oluline on panna kokku tiim ja kaardistada oma tugevused.

ENLi võrgustiku liikmetele on programmis osalemine tasuta. Programmi kandideerimine on avatud kuni 28. veebruarini. Programmi pääsejad selguvad 4. märtsil.

Täida osalemiseks ankeet

Programmi tegevuskava

14. märtsil kell 10.00-14.30 toimub Zoomi vahendusel esimene töötuba. Töötoa käigus tehakse sissejuhatus organisatsioonide teenusdisaini protsessi ja tulu teenimisse, lisaks vaadatakse teenuste tüüpe ja finantside põhimõtteid. Alustatakse sihtgruppide ja võimalike teenuste otsimist ja süstematiseerimist.

Vahepealse ajal jooksul suhtevad organisatsioonid oma sihtrühmade esindajatega ja koguvad sisendit teenuse loomiseks.

Vaata sündmust Facebookist

28. märtsil kell 10.00-18.00 Tallinnas, kui füüsilist sündmust teha ei saa, toimub koolitus 27.-28. märtsil mõlemal päeval kell 10.00-14.30 Zoomi vahendusel. Teises töötoas luuakse teenus ning planeeritakse tegevusi, rahastust, kommunikatsiooni, mõju ja kaasamist.

Vahepealse aja jooksul viivad organisatsioonid oma teenuse plaani ellu ja suhtlevad mentoritega. Võimalik on esmase tulu teenimine.

2. mail kell 10.00-18.00 toimub Tartus kolmas töötuba, kes tehakse vahekokkuvõtteid ja itereerimitakse edasisi samme. Edukamad organisatsioonid teevad peenhäälestust ja tulevikuplaane, teised võtavad mõne sammu tagasi ja teevad muutusi.

Vahepealse aja jooksul liigutakse tehtud järelduste põhjal edasi. Selle perioodi jooksul peaksid enamus organisatsioonid jõudma teenusega reaalse tulu teenimiseni.

22. mail toimub ENLi arengupäeva raames neljas töötuba, kus reflekteeritakse tehtu üle ja tehakse plaane tulevikuks.

Teenusdisaini koolitust viivad läbi Toomas Tuul ja Hannes Leinola DD StratLabist

DD StratLab ​on konsultatsiooni- ning koolituspakkuja, mis aitab organisatsioonidel kasvatada oma mõju. DD StratLabi meeskond koosneb aktiivsetest inimestest, kes on välja töötanud organisatsioonide ja võrgustike strateegiaid, koostanud arengukavasid ja tegevuskavasid. Samuti on nad juhtinud ja ellu viinud ühiskondlike algatusi, arenguprogramme jms. DD StratLab tegutseb osana ​sihtasutusest Domus Dorpatensis​.

Lisainformatsioon:

Triin Roos
juhatuse esimees
triin@enl.ee
+372 5330 6234

/ Autor

Triin Roos

triin@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status