fbpx

/ Infonurk / Muu / Mida sa veel ootad? Kandideeri ENLi vabatahtlikuks!

Nagu on ENLis juba traditsiooniks kujunenud, ootame ka sel aastal noori kandideerima ENLi vabatahtlikuks, et 2021. aasta jooksul korraldada hooajakoole ning panustada nende läbiviimisesse, kommunikatsiooni ning toetajate leidmisesse. Vabatahtlikke juhendab osalusprogrammi juht ning aasta vältel saavad noored väärtuslikke kogemusi ürituste üldkorralduse, sponsorite ning turundamise kohta täites vabatahtlikele mõeldud ülesandeid ning osaledes koolitus- ja motivatsioonisündmustel. Uurisime pisut varasematelt vabatahtlikelt Gerly Rännikult, Kasper Suurelt, Ave-Liis Kivestilt ja Annemari Kollerilt, miks nemad ENLi tiimiga liitusid ning mida nad sellest kogemusest endaga kaasa võtsid.

Tule vabatahtlikuks!

 

ENLi vabatahtlikud 2020. aasta Suvekoolis

 

Millal Sa ENLis vabatahtlik olid ja mida Sa siin tegid?

Gerly: Ma olin ENLis vabatahtlik 2020. aasta kevadest kuni aasta lõpuni. Tegutsesin seal üldkorralduse vabatahtlikuna.

Ave-Liis: Mina olin ENLis vabatahtlik 2018. aasta algusest kuni 2019. aasta aprillini. Vabatahtlik olin tolleaegses meediatiimis, kus kajastasin sotsiaalmeedias hooajakoole ja muid jooksvaid üritusi, pildistasin üritusi ning arendasin osaluskogud.ee lehekülge.

Annemari: Liitusin ENLi vabatahtliku tiimiga aastal 2017 ning lõpetasin 2019. Algselt tegelesin noorte vabaaja veetmisega (energizerid koolituste alguses, õhtused tegevused, üllatuskülalised jne). Kuid suurema osa ajast tegelesin sponsorlustiimis, st otsisin erinevaid sponsoreid hooajakoolide jaoks.

Kasper: Kandideerisin ENLi vabatahtlikuks ja minu vahetus algas ENLis umbes aasta tagasi, 2020. aasta talvel/kevadel. See tähendas, et minu ülesanneteks sai osaleda ENLi ürituste, peamiselt hooajakoolide, korraldamisel. Hooajakoolides oli minu ülesanneteks näiteks osalejate logistika (bussitranspordi eest vastutamine), kohapeal vaba aja sisustamine (lisaks esinejatele) ning abistamine muude jooksvate küsimuste lahendamisel.

 

Vabatahtlik Kasper 2020. aasta sügisesel arengupäeval tööhoos.

Miks Sa otsustasid ENLi vabatahtlikuks tulla?

Gerly: Otsustasin tulla vabatahtlikuks, sest otsisin uusi väljakutseid ning tahtsin ennast proovile panna. Mulle väga meeldib vabatahtlik töö, sest selle eest saadav tasu üritustel osalevate rõõmsate noorte näol on parim.

Ave-Liis: Otsutasin ENLi vabatahtlikuks tulla, sest tundsin, et soovin panustada organisatsiooni arengusse, mis oli viimased poolteist aastat toetanud minu isiklikku arengut.

Annemari: Ma tegelesin juba enne ENLiga liitumist vabatahtliku tegevusega. Olin nimelt Eesti 4H aktiivne liige. 2016. aasta suvel osalesin ENLi Suvekoolis 4H esindajana. Sellel üritusel osaledes sain aru, et tahan olla osa nii vingest ja kokkuhoidvast tiimist, tundsin, et pean panustama rohkem vabatahtlikusse tegevusse.

Kasper: Esimeseks põhjuseks oleks see, et tahtsin olla ENLiga rohkem seotud. Olles varasemalt ise osalenud ENLli hooajakoolides, tundusid mulle noored, kes tegutsesid ka ürituse köögipoolel ülimalt inspireerivad. Kui ma nägin kuulutust, mis kutsus üles noori kandideerima, teadsin, et see on võimalus, millest ma ei taha ilma jääda. Lisaks tundus pealkiri “ENLi vabatahtlik” ahvatlev.

 

Mida ENLis vabatahtlikuna õppisid või kogesid, mis on sulle hilisemas elus kasuks tulnud?

Gerly: Vabatahtlikuna sain olla eestvedaja – viies läbi mänge ja vabaajaprogrammi koos Kasperiga, kes oli minuga koos vabatahtlik, saime mõlemad kogemuse sellest, kuidas ennast teistele noortele selgeks teha. See oli suur julguseproov. Lisaks sain ma palju uusi tutvuseid ning ma olen nii õnnelik, et ma vabatahtlikuna sain võimaluse olla osa tiimist, mis tegi suurepärast koostööd ürituste korraldamisel.

Ave-Liis: Meediatiimis õppisin kasutama heal tasemel Canvat, seal hulgas ka disaine looma, pildistama suht okeilt üritusi ja inimesi. Õppisin ka sotsiaalmeediasse sisu loomist ning brändingu kohta. Kõiki neid oskusi saan täna noorsootöötajana rakendada, sest pean jätkuvalt looma sotsiaalmeediasse sisu, mis haaraks noori ja ka noortemeelseid.

Annemari: Õppisin vabatahtlikuna nii palju, et seda kõike on keeruline sõnadesse panna. Esiteks sain ma sealt meeletult palju tutvusi ning kontakte, mida olen siiani saanud kasutada. Leidsin endale palju uusi sõpru, kellega suhtlen siiani. Samuti tegeledes sponsorlustiimis sain palju kontakte erinevate firmadega. Kolme aasta jooksul õppisin tiimitööd, inimeste juhtimist ning emotsioonide kontrollimist. Eks nagu igas töös, siis ka vabatahtlikus töös on neid hetki, kus tundub, et ei teagi, kas nutta või naerda. Sain aru, et iga “EI”, mida kuulsin firmadelt, ei tähendagi alati “ei”. Õppisin, kuidas muuta enda suhtumist ning käitumist nii, et nii mina kui ka sponsorid, tiim ning hooajakoolides osalejad oleksid õnnelikud ja tänulikud.

Kasper: Selle lühikese aja jooksul, mis ma ENLis olin, kogesin ülimalt sooja ja toredat keskkonda. Minu eesmärgiks ENLi vabatahtlikuks asumisel oli õppida suurürituste korraldamist. Näha, kuidas pannakse kokku midagi sellist, nagu on ENLi Suvekool. See eesmärk sai igati täidetud. Õppisin, kuidas selliste projektide elluviimine päriselt peaks toimuma. Õpitud kogemusi rakendan hetkel oma kooli õpilasesinduses.

 

Mida ütleksid noortele, kes hetkel kaaluvad ENLi vabatahtlikuks tulemist, kuid pole veel kandideerinud?

Gerly: ENLis vabatahtlikuks olemine on suurepärane kogemus noortele, kes ei ole varem vabatahtliku tööga kokku puutunud kui ka neile, kes on varasemalt juba sellega tegelenud. Sellest tuleb meeletult äge aasta!

Ave-Liis: Soovitan kindlasti kandideerida ENLi vabatahtlikuks, sest vabatahtlik töö ENLis on väga arendav ning silmiavav. Samuti on vabatahtlike koordineerijad särasilmsed ja rõõmsameelsed ning toetavad noori igal vajalikul hetkel. See on võimalus, millest ei tasu keelduda!

Annemari: Liitudes Eesti Noorteühenduste Liiduga saad endale meeletus koguses kogemusi, tutvusi, rõõmutundeid. Kuid mis kõige tähtsam, ENL on oma vabatahtlike jaoks nagu teine perekond. Sa tead, et sind toetatakse alati, kogu tiim on valmis aitama sind iga kell igasuguste küsimustega. Ma ei kahetse iial, et võtsin julguse kokku ning suutsin mugavustsoonist välja tulla ning panustada Eesti noorte igapäevaelu paremaks muutmise nimel.

Kasper: Mida te veel ootate? Vabatahtliku kogemusest on ainult võita ning mitte midagi kaotada. ENLi ürituste ja projektide tagatubades toimetamine on siiani olnud minu elu üheks inspireerivamaks kogemuseks. Kui aga kandideerimist on edasi lükanud hirm, siis karta pole midagi. Kui ka mõni ülesanne peaks üle jõu käima on sind ümbritsemas alati abivalmis meeskond kellelt saab vajadusel abi paluda.

ENLi vabatahtlikud 2019. aasta tänusündmusel.

 

ENLi vabatahtlikuks on võimalik kandideerida kuni 14. veebruarini. Lisaks hooajakoolide vabatahtlikele, keda juhendab osalusprogrammi juht, ootame oma vabatahtlike tiimiga liituma ka blogi toimetuse vabatahtlikke. ENLi Infonurga ehk blogi toimetus on uhiuus algatus ENLis, kus tegutsevad noored saavad hakata looma, postitama ja levitama artikleid ENLis, meie võrgustikus ja noortevaldkonnas laiemalt toimuvast.

Tule vabatahtlikuks!

/ Autorid

Maarja Mehiste

maarja@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status