fbpx

/ Infonurk / Noorteühendused / ANKEET: BEST-Estonia

BEST ehk Board of European Students of Technology on Euroopa tehnoloogiatudengeid ühendav tudengiorganisatsioon, mille Eesti haru Best-Estonia ühendab Tallinna Tehnikaülikoolis õppivaid tudengeid. BEST-Estoniast saavad tudengid endale peale heade sõprade ka laiapõhjalised oskused tuleviku elus läbi löömiseks. Kõigest lähemalt, millest rääkis meile Liisa Veddel, loe alljärgnevast intervjuust.

Kirjeldage, millega BEST-Estonia tegeleb.

BEST-Estonia pakub võimalust arendada ennast väga mitmel tasandil. Seda näiteks korraldades erineva suurusega projekte või abistades neid pannes proovile oma oskused müügi, turunduse, disaini või muus vallas, ning muidugi ka osaledes meie mitmetel koolitustel või üritustel. Meie visioon on “Empowered diversity” ehk Tugevdatud mitmekesisus ja meie missioon on “Developing students” ehk Tudengite areng.

BESTx. Autor: BEST-Estonia.

Ootate endaga liituma TTÜ tudengeid, missugust lisandväärtust BEST-Estonia tudengielule pakub?

Alustades suurelt, siis ilma BEST-Estoniata ei toimuks meie koolis Eesti suurimat karjääriüritust Võti Tulevikku, millest kõik tudengid tasuta osa võtta saavad ning paljude erinevate ettevõtetega kohtuda saavad. Samuti korraldame inseneeriavõistlust Enginaator, hooaja kursuseid erinevatel teemadel ja BESTx’i, mis on inspiratsiooni saanud TEDx’ist. BEST-Estonia liikmena on aga võimalik kogu aasta enda jaoks veelgi põnevamaks ja kasutoovamaks muuta. Meie juures omandatud kogemused tulevad kindlapeale kasuks töövestlustel ning muudavad tuleviku elu lihtsamaks. Koos teiste aktiivsete tudengitega on võimalik korraldada mitmeid projekte kogu aasta vältel, kuid samamoodi väärtustame ka oma liikmeid, et nad end üle ei töötaks ning mitmeid üritusi ja muid boonuseid on just neile suunatud, et väärtustada nende tehtud tööd. BEST-Estonia on osa suuremast rahvusvaheliselt organisatsioonist BEST, mis tähendab, et meiega on võimalik ka reisida üle kogu Euroopa palju soodsamalt kui iseseisvalt ning pealekauba saab ka tutvusi üle Euroopa. Teiste riikide grupid korraldavad samamoodi mitmeid üritusi, millest on kõik oodatud osa võtma. Seega BEST-Estoniast saab endale palju väärtuslikku kogemust, väljundit iseendale ning sõbrad ja mälestused kogu eluks.

Milliseid oskusi ja kogemusi on BEST-Estoniaga liitunud tudengil võimalus omandada?

BEST-Estoniaga liitunud tudeng saab ennast arendada müügis, turunduses, disainis, tehnikas, projektijuhtimises, -korraldamises ning muidugi käib kõige selle juurde ka kommunikatsioon ja meeskonnas töötamine. Muretsema ei pea, kui mingist valdkonnast teadmisi tundub puuduvat – meil on kõige jaoks olemas vastavad koolitused ning ka hea mentorlussüsteem, mille abil tugevaks liikmeks kasvada saab.

Mess Võti Tulevikku. Autor: BEST-Estonia.

Kirjeldage mõnda lahedat sündmust, projekti või viimase aja suuremat saavutust, millega BEST-Estonias tegelenud olete. 

2021. aasta märtsis toimunud karjääriüritus Võti Tulevikku oli järjekordselt rekordeid purustav. Nimelt tänu tugevale projektitiimile ja kõikidele abilistele ületasime 100 piiri ettevõtete arvus, kes meie üritusest osa võtsid, seda kas messipäevale kohale tulles või osaledes seminaridel. Tänu veidi kergematele koroonapiirangutele oli meil võimalus üritus ka koolis kohapeal korraldada, mida eelnevalt teha ei saanud. See oli omaette elamus näha kogu seda massi, suurt tööd ja inimeste vaimustust kohapeal toimumas. Projekti hakati korraldama peaaegu, et aasta enne selle toimumist ning kogu seda suurt vaeva oli tõepoolest näha. Kindlasti soovitan kõikidel tudengitel üle Eesti sellest osa võtma tulla, kui selleks võimalus on, sest see on tõepoolest kogemus, mida mujalt ei saa ning samuti väga kasulik, kui ollakse töö või praktika otsingutel.

Kas BEST-Estonial on ka iga-aastaseid traditsioonilisi üritusi?

BEST-Estonial on mitmeid iga-aastaseid üritusi, mida me alati oma aastaplaani mahutame ning kõiki neid ettelugema hakata võtaks igaviku. On nii traditsioonilisi siseüritusi, mida korraldame ainult oma liikmetele, kui ka väliüritusi, millest ka teised tudengid osa võtma on oodatud. Tuntumad nendest ongi karjääriüritus Võti Tulevikku, inseneeriavõistlus Enginaator (ka gümnasistid on oodatud osalema), BESTx, aga meil on ka rahvusvahelisi projekte nagu hooaja kursused, mida meie Eestis enamasti suviti korraldame ja millest tudengid üle Euroopa osa võtavad. Siseüritused nagu jõulupidu, sünnipäev, talvepäevad, suvepäevad ja muud aitavad tõsta liikmete motivatsiooni ja samuti ühendavad meid kogu organisatsioonina. Nendes peituvad meie kultuur ja traditsioonid. Väliüritused on viis ellu viia meie põhitegevusi ehk teenuseid, need on samuti põhjus, miks BEST loodi. Nendes peitub meie kogu organisatsiooni olemus. Samuti on need suureks väljundiks meie liikmetele ning toovad kasu ka teistele. Näiteks inseneeriavõistluse Enginaatori võitjad kinnitavad endale koha õppimiseks TalTechis või hooaja kursuse läbinutel on võimalus ennast õpinguvälises teemas arendada ning võimalusel saada ka 1EAP.

Milliste kanalite kaudu on BEST-Estonia tegevustega võimalik ennast kursis hoida? Kas teil ilmub ka infokirju või oma väljaandeid?

BEST-Estonia on leitav mitmetelt platvormidelt nagu Facebook, Instagram, LinkedIn, Flickr ja meie uusim – TikTok. Meil on samuti ka kohalik ja rahvusvaheline koduleht. Meil üldisele avalikkusele suunatud infokirju ei ilmu, rohkem oleme esindatud TalTechi Üliõpilasesinduse platvormidel.

/ VAATA KA

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status