/ Infonurk / Noorteühendused / ANKEET: Bioteaduste Üliõpilaste Selts

Bioteaduste Üliõpilaste Seltsis on bioteaduste tudengitel võimalus panna ennast proovile bioteaduste maailmas juba enne kooli lõpetamist. Üheskoos veetakse Keskkonnanädalat, mis on Tartu tudengitele juba teada-tuntud sündmust. Sellest, kuidas noored bioteadlased maailma muudavad, vestlesime BÜSi presidendi Jakob Mäeotsaga.

Geneetika õppepäev. Autor: BÜS.

Kirjeldage, millega BÜS tegeleb?

BÜS-i visioon on viia tulevased bioteadlased maailma tipptasemele. Meie missiooniks on arendada mitmekülgselt tulevasi bioteadlasi ning populariseerida teadust ühiskonnas. Meie põhitegevusteks on tuua kokku ja arendada bioteadustega seotud tudengeid korraldades nii sise- kui ka välisüritusi teaduslikel teemadel ning harida ka laiemalt ühiskonda olulistel teemadel.

Ootate endaga liituma tudengeid, kes on seotud bioteadustega. Missugust lisandväärtust BÜS tudengielule pakub?

BÜS-iga võiks liituda bioteadustega seotud tudeng, sest siin on sõbralik ja toetav seltskond inimesi, kes saavad aidata paljudel teemadel nii koolis kui ka väljaspool kooli. Samuti saab tudeng osa laiast võrgustikust, saades uusi tutvusi ja laiema maailmapildi ning võimaluse omandada väärtuslikke oskusi bioteaduste maailma sisenemiseks.

Milliseid oskusi ja kogemusi on BÜS-iga liitunud tudengil võimalik saada?

Liitunud tudengil on võimalik omandada väga paljusid oskusi olenevalt tema enda soovidest. Liitunud tudengil on võimalik käia esinemas koolides üle Eesti, inspireerides järgmist generatsiooni teadushuvilisi, korraldada keskkonnanädalat, kus saab harida ühiskonda keskkonnateemadel, võtta osa kraadiõppe kujundamisest, õppida looma suhteid erinevate ettevõtetega, korraldada vestlusõhtuid teiste erialade tudengitega, kus saab arutada teadusmaastiku interdistsiplinaarsust, õppida tegema sotsiaalmeedia reklaame või õppida projetkide kirjutamist ja raha käsitlemist ning palju muud.

Aruteluõhtu disainbeebidest. Autor: BÜS.

Kirjeldage mõnda lahedat sündmust, projekti või viimase aja suuremat saavutust, millega BÜS-is tegelenud olete.

Suuri projekte on meil mitmeid, millest võib-olla tuntumad on keskkonnanädal, mis toimub iga aasta koostöös paljude keskkonna sõbralike ettevõtetega tutvustades rohelist mõtlemisviisi ja keskkonnasäästlikku käitumist. Bioinnovatsioonipäevad, kus noored saavad tulla uutele lahendustele bioettevõtluse maailmas ning panna alus oma enda start-upile. Ei saa ka unustada geneetika õppepäevi, kus me korraldame laboritunde keskkooli õpilastele, andes neile esimese kokkupuute praktilise teadusmaailmaga. Üks viimase aja suur saavutus oli OLE ROHKEM poolt antud auhind “AASTA SUURIMA ÜHISKONDLIKU MÕJUGA TUDENGIORGANISATSIOON 2020”.

Kas BÜS-il on ka iga-aastaseid traditsioonilisi üritusi?

Absoluutselt, BÜS-il on palju traditsioomilisi üritusi, kuna enamustest välisüritustest olen juba rääkinud, siis võiks mainida ka siseüritusi, mis toimuvad iga-aastaselt. BÜS-i sünnipäeva pidu toimub igal aastal 5. aprillil, kus me tähistame BÜS-i ennast koos kõikide liikmetega, sel aastal tuleb väga eriline 10. SÜNNIPÄEV! Samuti on meil iga aasta suvekool ja talvekool, kus me korraldame väikse väljasõidu kuhugi puhkemajja ja veedame kvaliteetaega oma ägedate seltsiliikmete seas.

Milliste kanalite kaudu on BÜS-i tegevustega võimalik ennast kursis hoida?

Meid on võimalik avalikult jälgida Instagramis ja Facebookis . Oma liikmetele on meil veel eraldi infokirjad, tööpakkumised ja muud teadaanded.

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status