fbpx

/ Infonurk / Noorteühendused / ANKEET: ESN Estonia

ESN ehk Erasmus Student Network tegutseb Eestis sektsioonidena nii Tartus kui Tallinnas. ESN ühendab tudengeid üle terve Euroopa ning pakub tänu sellele tegutsemisvõimalusi ka välistudengitele, kes on Eestisse õppima tulnud. Sellest, kuidas kohalikud tudengid saavad läbi noorteühenduse välistudengitele toeks olla, rääkisime Relika Lehesaarega.

Kirjeldage, millega ESN Estonia tegeleb.

ESN-i põhitegevuseks on välistudengite-sõbralike ürituste korraldamine Eestis, peamiselt Tartus ja Tallinnas. Meie missioon on ühiskonna rikastamine läbi välistudengite (Enrichment of society through international students.) Meie visioon on, et aastaks 2025 saab ESN-ist ülemaailmne Erasmuse Generatsiooni võrgustik, mis on pühendunud rahvusvahelise hariduse edendamisele ja enesearengu võimaluste pakkumisele kahele miljonile noorele, kultuuridevahelise mõistmise soodustamisele ning positiivsete muudatuste loomisele ühiskonnas. 

Millistes piirkondades ESN tegutseb? Kuna ESN on katusorganisatsioon, siis kui palju on teil erinevaid liikmeid kokku?

ESN Estonia katuseorganisatsioonina tegutseb pigem kardinate taga, kuid meil on 5 kohalikku sektsiooni – 1 Tartus (ESN Tartu) ja 4 sektsiooni Tallinnas (ESN Tallinn, ESN TalTech IC, ESN TU IC, ESN EBS)

Keda ootate ESN Estoniaga liituma? 

Ootame liituma kõiki, eestlaseid-välismaalaseid, noori-vanu. Kuna suur osa üritusi toimuvad baarides, siis alla 18-aastastele liikmetele on sellest tulenevalt piirangud. Liikmemaksu meil ei ole.

Millised on välistudengite suurimad väljakutsed ja kuidas ESN neile toeks on?

Üks murekoht mis aastast-aastasse samaks on jäänud on kohanemine uue keskkonnaga. ESN korraldab selle parandamiseks vastavaid üritusi, näiteks Eesti kultuuriõhtu, päevareisid erinevatesse Eestimaa paikadesse, sotsialiseerumisüritused kus on ka eestlased kohal, jne. Rohkem tagaplaanil toimuvast tooksin välja huvikaitse ESN Internationali tasemel, kes töötavad selleks täiskohaga ning annavad endast parima, et välistudengite elu parandada.

Milliseid oskusi ja kogemusi on ESN-iga liitunud noorel võimalik omandada?

Ürituste korraldamise ja projektide läbiviimise kogemus, erineva taustaga inimestega koos töötamine, juhtimiskogemus nii suuremal kui ka väiksemal tasemel, erinevad oskused olenevalt mis üritusi/projekte läbi viiakse, erinevate keelte praktiseerimise võimalus.

Miks peaksid Eesti noored just ESN Estoniaga liituma?

ESN on hea koht kus proovida erinevaid tegevusi ja valdkondi, et töötada selle kallal mis liikmele endale meeldib või leida see mis talle südamelähedane on. Eelnev kogemus pole vajalik, ootame ainult avatud meelt ja soovi välistudengite Eestis veedetud aega paremaks muuta. Meiega on võimalik tutvuda 6. septembril kell 18.30 ESN Tallinna infoõhtul või 14. septembril ESN Tartu infoõhtul!

Kirjeldage mõnda lahedat sündmust, projekti või viimase aja suuremat saavutust, millega organisatsioonis tegelenud olete. 

Kuna ESN Estonia korraldab peamiselt liikmetele mõeldud üritusi ja kokkusaamisi, siis siin tooksin välja meie treeningürituse Skillbox. Skillbox toimub kaks korda aastas ja iga kord keskendume erinevale valdkonnale või teemale. Viimane Skillbox toimus aprilli lõpus. Meil olid töötubade läbiviijad Poolast ning umbes 20 osalejat kes said end arendada nii finantsi kui inimressursside valdkonnas.

Kas ESN-il on ka iga-aastaseid traditsioonilisi üritusi?

Igal sektsioonil on omad üritused mida nad aastast-aastasse korraldavad. ESN Tartul on näiteks Charity Auction, kus kogutakse oksjoni abil heategevuseks raha. Iga kord valitakse erinev heategevus kuhu annetada olenevalt sellest mis on korraldustiimi ja sektsiooni liikmete jaoks südamelähedane.

Tallinnas olevad sektsioonid korraldavad iga semester City Games üritust, kus osalejad saavad erinevates kohtades ülesandeid täita ning seeläbi linna paremini tundma õppida.

Milliste kanalite kaudu on ESN-i tegevustega võimalik ennast kursis hoida?

Me oleme kõige aktiivsemad Facebookis ja Instagramis, osadel sektsioonidel on ka eraldi Facebooki grupid kus nad reklaamivad oma üritusi, nt ESN Tallinn Facebook ja Instagram ning ESN Tartu Facebook ja Instagram. Kui soovid lisainfot, võta vastava sektsiooniga ühendust ning küsi neilt otse täpsemat infot!

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status