fbpx

/ Infonurk / Välissuhted / Algas kandideerimine Eesti ÜRO noordelegaadiks!

Eesti Noorteühenduste Liit koostöös Välisministeeriumiga kuulutab välja konkursi, et leida Eesti kuues ÜRO noordelegaat aastaks 2023. Kandideerimine on avatud 19. veebruarini. 

Kandideerima ootame kõiki 18-24-aastaseid noori, kes tunnevad huvi ÜRO ja selle tegemiste vastu. ÜRO noordelegaadi ülesanne on esindada Eesti noori ja noorteühendusi ÜRO Peaassambleel, komisjonides ning sotsiaal- ja majandusnõukogus. Delegaat viib läbi ka ÜRO-teemalisi koolitunde ja tutvustusüritusi üldisele avalikkusele ning loob teiste riikide esindajatega kontakte. 

Kandideerimise tingimused:

  • Kandideerimise hetkel peab kandidaat olema vähemalt 18-aastane ning olema 2023. aasta lõpuni vanuses kuni 24 eluaastat.
  • Kandidaadil peab olema Eesti kodakondsus ning tema alaliseks elukohaks peab olema Eesti Vabariik (see tähendab, et kandidaat peab püsivalt elama Eestis kuni 2023. aasta lõpuni).

Eesti ÜRO noordelegaadi 2023. aasta tegevuskava ja ülesanded:

  • Sisseelamisprotsess märtsis, mille raames toimub ühepäevane kohtumine ENLi kontaktisiku ja eelmise noordelegaadiga. Võimalusel ühepäevane kohtumine/ töövarjutamine ka välisministeeriumi esindajatega. 
  • Soovi korral on võimalik noordelegaadil otsida endale appi 2-4 vabatahtlikku, kes aitavad korraldada sündmusi, hallata sotsiaalmeediat ning valmistada ette seisukohtasid (sh koguda noortelt sisendit). 
  • Aprillis osaleb noordelegaat ECOSOC noortefoorumil New Yorgis – arvestama peab vähemalt ühe nädalase välisvisiidiga. Noortefoorum toimub 25-27 aprillil, lisaks sõidupäevad enne ja peale sündmust.
  • Septemberis-oktoobris osaleb noordelegaat ÜRO peaassambleel New Yorgis – arvestama peab  2-3 nädalase välisviisidiga. 
  • Alates oktoobrist annab noordelegaat Eesti haridusasutustes külalistunde, et tutvustada ÜRO ja Eesti ÜRO noordelegaadi tööd. 
  • Aastaringsed tegevused: noordelegaadi sotsiaalmeedia ja kodulehe haldamine; tööks sisendi kogumine; sündmuste korraldamine; blogipostitused noordelegaadi ja ENLi blogisse, et kajastada ÜRO teemasid ja kokkuvõtteid välissündmustest; erinevatel ENLi, välisministeeriumi ja partnerite sündmustel osalemine, et tutvustada ÜRO noordelegaadi programmi, luua kontakte; vajadusel intervjuude andmine.

PS! Tegemist on vabatahtliku positsiooniga, kuid kõik noordelegaadi tööga seotud kulutused kaetakse (nt New Yorgi majutuskulud, lennupiletid jms). Lisaks on võimalik noordelegaadil kasutada ENLi kontorit ning võtta osa nii meeskonnale kui võrgustikule korraldavatest sündmustest. 

Soovi korral on noordelegaadil võimalik teha projektipõhist tööd Erasmus+ projekti raames, mida viib ENL ellu koos Soome ja Taani noorteühenduste liiduga noordelegaatide programmi arendamiseks. 

Kandideerimine

Kandideerimine koosneb kahest sammust:

  1. esmalt täida kandideerimisvorm;
  2. seejärel saada meiliaadressile triin@enl.ee järgmised materjalid:

2.1 ingliskeelne motivatsioonivideo (3-5 min), mis sisaldab vastuseid küsimustele:

    • Miks just sina oled parim kandidaat noordelegaadi positsioonile?
    • Mida soovid saavutada läbi selle programmi? Nii isiklikus kui ka laiemas plaanis?
    • Kuidas plaanid teha ÜRO noordelegaadi töö Eestis nähtavaks?

2.2 Ingliskeelne Curriculum Vitae (elulookirjeldus) (max. 2 lk A4), mis annab ülevaate senistest tegevustest ning oskustest.

ENL viib veebruari teises pooles kandidaatidega läbi intervjuu, mille põhjal valitakse lõppvooru välja 3 kandidaati, kes kohtuvad märtsi alguses ENLi ja välisministeeriumi esindajatega. Noordelegaat valitakse välja ENLi ja välisministeeriumi koostöös. 

Kandideerimine on avatud kuni 19. veebruarini. 

ÜRO noordelegaadi programmi elluviimist rahastab Eesti Välisministeerium.

Lisainfo:
Triin Roos
Eesti Noorteühenduste Liit
juhatuse esimees
E-mail: triin@enl.ee
+ 372 5330 6234

/ Autor

Triin Roos

triin@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status