fbpx

/ Infonurk / Huvikaitse / Uus Eesti ÜRO noordelegaat on Hanna-Stiina Tornius

Eesti Noorteühenduste Liidu ja välisministeeriumi koostöös valiti välja uus Eesti ÜRO noordelegaat, kelleks sai Hanna-Stiina Tornius. Vabatahtlik noordelegaat kuulub ametlikku Eesti ÜRO delegatsiooni ning osaleb kuni 2023. aasta lõpuni ÜRO Peaassambleel, komisjonides ning sotsiaal- ja majandusnõukogus. Noordelegaat esitab oma seisukohti noortega seotud teemadel ning osaleb delegatsiooni sisulises töös. Eestis tegutseb ta ÜRO saadikuna ja toob rahvusvahelises organisatsioonis toimuvat noortele lähemale.

Selleks, et saaksid uue Eesti ÜRO noordelegaadiga paremini tuttavaks, esitasime talle mõned küsimused. 

Tutvusta ennast
Minu nimi on Hanna-Stiina Tornius ning olen Tallinna Ülikoolis riigiteaduste tudeng fookusega rahvusvahelistel suhetel. Olen mitu aastat olnud aktiivne rahvusvahelises tudengiorganisatsioonis Erasmus Student Network (ESN) Tallinnas  ning Tallinna Ülikooli Ühiskonnateaduste Instituudi üliõpilasnõukogus Civitas. Vabal ajal meeldib mulle lugeda, matkata ja reisida. 

Miks otsustasid ÜRO noordelegaadiks kandideerida?
Ma otsustasin noordelegaadiks kandideerida, kuna arvan, et see on suurepärane võimalus oma teadmisi proovile panna ning näha lähemalt, kuidas protsessid ÜROs päris elus toimivad. Minu arvates noorte osalemine poliitilistes protsessides on väga oluline ning olen elevil, et Eesti noori rahvusvahelisel areenil esindada.

Mida soovid oma mandaadi ajal ära teha?
Oma mandaadi ajal sooviksin rahvusvahelised suhted Eesti noortele lähemale tuua ning kaasata rohkem noori sisendi saamisel – mis teemad on Eesti noorte jaoks olulised, mille kohta nad tahaksid rohkem teada? Lisaks kahele reisile ÜRO-sse ning plaanitud koolikülastustele ootan huviga, mis võimalusi tekib noortega rahvusvaheliste suhete teemadel arutamiseks. Kui tahaksid ise ka lähemalt noordelegaadi tööd näha, uusi teadmisi saada ning vabatahtlikuna panustada (nt artiklite kirjutamisega, sotsiaalmeedia sisuloomes, ürituste korraldamisega vm), siis võta julgelt ühendust!

Hoia Eesti ÜRO noordelegaadi tegemistel silma peal Facebookis, Instagramis ja ÜRO noordelegaadi veebilehel

Ühinenud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO) on 193 riiki ühendav rahvusvaheline organisatsioon, mille alguskuupäevaks võib lugeda 24. oktoobrit 1945, kui jõustus ÜRO põhikiri. ÜRO mängib rahvusvahelise rahu ja julgeoleku tagamisel võtmerolli. Eesti sai ÜRO liikmeks 17. septembril 1991.

Eesti ÜRO noordelegaadi programmi rahastab välisministeerium.

/ Autor

Triin Roos

triin@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status