fbpx

/ Infonurk / Noorte osaluse fond / Tahaks noorte osaluse fondi projekti kirjutada, aga ühtegi head mõtet ei ole?

Noorte osaluse fond on olnud avatud napilt kaks nädalat ning juba on hindamise protsessi läbinud esimene projektitaotlus, mis toetab noorte kaasamist seisukohtade kujundamisesse ja taotleva osaluskogu huvikaitse tegevuste elluviimist. Oled sinagi mõelnud, et tahaks midagi oma osaluskoguga noorte osaluse toetamiseks ära teha, kuid pole tulnud ühtegi head mõtet? Ära muretse, toome Sinuni mõned näited selle kohta, mille jaoks on fondist võimalik toetust saada.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi 2022. aasta NOF projekt “EAÜSi maailmakohvik”

Esiteks on võimalik korraldada debatte ja arutelusid, mille eesmärk on toetada dialoogi noorte ja otsustajate vahel. Sealhulgas võib mõelda sellele, kuidas tuua kokku noored ning kohaliku tasandi vallavalitsuse ja -volikogu liikmed ning vallavalitsuse töötajad? Selleks on sobilikud näiteks erinevad osalus- ja maailmakohviku meetodid, simulatsioonid või miks mitte ka generatsioonidevahelised dialoogid. Need on vaid mõned näited paljudest erinevatest võimalustest.

Teiseks tasub mõelda teineteiselt õppimise peale. Selleks on sobilikud näiteks riigisisesed õppevisiidid ja kohtumised teiste osaluskogudega, et üksteisega kogemusi vahetada ja selle kaudu oma osaluskogu loomisesse panustada või seda arendada. Miks mitte kasutada ka näiteks sihipäraste koolituste korraldamist, mis toetavad osaluskogu tööd, mille tulemuseks on kohalikul/riiklikul tasandil noorte huvide kaitsmine.

Kolmandaks toome välja näiteks erinevad huvikaitse alased tegevused: sisendi kogumine, huvikaitse koolitused, pikemaajalised huvikaitse tegevused (sisendi kogumine – ettepaneku formuleerimine – ettepaneku esitamine/tutvustamine – mõju analüüs). Kuidas planeerida ja ellu viia huvikaitset? Sellest räägime peagi eraldi blogipostituses. 

Idee on olemas, aga kuidas siis ikkagi kirjutada head projekti? Inspiratsiooni selleks leiad siit: https://osaluskogud.ee/kuidas-kirjutada-head-projekti/.

/ Autor

Kätlin Merisalu

katlin@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status