fbpx

/ Infonurk / Muu / 5 põhjust, miks hakata vahetuspereks

Sinu ees on viis põhjust, miks tuleb YFUga vahetuspereks olemise kogemus elus kasuks:

  1. näed nii enda peret kui kogu Eestimaad uue pilguga

Tore võimalus külastada uusi ning taas-avastada vanu lemmikuid kodumaa paikasid, tutvustades vahetusõpilasele meie looduskauneid kohti, muuseume või väikelinnasid.

  1. pere traditsioonid ja pühad muutuvad tähendusrikkamaks

Paljud meie jaoks tavapärased tegevused saavad hoopis suurema tähenduse, kui peab miskit lahti seletama välisõpilasele. Võibolla pole Sa mõelnudki sellele, et näiteks Ladina-Ameerikast tulnud õpilase jaoks ei ole tavaline võtta tuppa sisenedes välisjalanõusid ära.

  1. aitad kaasa aktiivsete maailmakodanike tekkele

YFU Eesti programmides osalenud noored ning pered on aktiivsed maailmakodanikud, kes julgevad seista tolerantse, mitmekultuurilise, kaasava ja salliva ühiskonna eest.

  1. arendad kõigi pereliikmete kommunikatsioonioskusi

Vahetuspereks olemine suurendab kultuuridevahelist mõistmist ja arendab kommunikatsioonioskust ning julgustab pereliikmeid mõtisklema oma väljakujunenud stereotüüpide ning väärtushinnangute üle.

  1. õpid tundma teist kultuuri, tõekspidamisi ja väärtushinnanguid 

Lisaks sellele, et vahetusperena tutvustad Sa õpilasele Eesti kultuuri, jagab vahetusõpilane ka enda kultuuri kohta killukesi Sinu perele.

 

Vahetuspereks hakkamise kohta saab rohkem infot lugeda siit: https://www.yfu.ee/vahetuspere/vahetuspereks/

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status