fbpx

/ Infonurk / Huvikaitse / Riigikogu põhiseaduskomisjon arutas valimis- ja kandideerimisea langetamist

Põhiseaduskomisjon arutas valimis- ja kandideerimisea langetamist.

29. mail toimus Riigikogus Euroopa Parlamendi valimise seaduse muutmise seaduse eelnõu esimene lugemine. Eelnõu sisuks on valimis- ja kandideerimisea langetamine Euroopa Parlamendi valimistel. Edukale esimesele lugemisele järgnes huvigruppide seisukohtade küsimine ning 3. ja 4. juunil avalik istung Riigikogu põhiseaduskomisjonis.

Eesti Noorteühenduste Liit esitas 31. mail seisukoha, milles toetades valimis- ja kandideerimisea langetamist igal tasandil. ENL on seisnud antud põhimõtte eest juba üle 20 aasta. ENL leiab, et oluline on tagada noorte kaasatus ja osalus otsustusprotsessides kohalikul, riiklikul ja rahvusvahelisel tasemel.

Loe esitatud seisukohti siin: 

https://www.riigikogu.ee/tegevus/eelnoud/eelnou/b9fab890-fa21-4a69-9039-171a0015bc84/euroopa-parlamendi-valimise-seaduse-muutmise-seaduse-valimis–ja-kandideerimisea-langetamine-eelnou-414-se-teise-lugemise-ettevalmistamine-huvigruppide-kuulamine/

3. mail esitasid Riigikogu põhiseaduskomisjonis antud teemal oma seisukohad  Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Ats Mattias Tamm, Eesti Haridustöötajate Liidu juhatuse esimees Reemo Voltri; Eesti Üliõpilaskondade Liidu juht Katariina Järve; õiguskantsleri asetäitja-nõunik, Õiguskantsleri Kantselei direktor Olari Koppel ning Õiguskantsleri Kantselei laste ja noorte õiguste osakonna vanemnõunik Margit Sarv.

Vaata avalikku istungit siit: https://www.youtube.com/watch?v=3UYqAa4wAZM

4. mail esitasid Eesti Noorteühenduste Liidu huvikaitse spetsialist Henry Kask ning endine huvikaitse spetsialist Hans-Kristjan Raid põhiseaduskomisjonile Eesti Noorteühenduste Liidu seisukoha.

Vaata avalikku istungit siit: https://www.youtube.com/watch?v=633scaAUrAs&t=1s

/ Autor

Henry Kask

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status