fbpx

/ Infonurk / Noorte osaluse fond / Saaremaa noortevolikogu “Poliitika 101”

Saaremaa noortevolikogu viis Noorte Osaluse Fondi raames 2024. aasta kevadel ellu projekti „Poliitika 101“, mille eesmärk oli arendada omavalitsuste noorte teadmisi poliitikast. Projekt andis osalenutele võimaluse testida ühiskonnaõpetuse tunnis õpitut ning oma teadmised lõbusal viisil proovile panna. Selleks, et projektitegevused õnnestuksid, pandi ühisel kohtumisel paika tegevusplaan ning jaotati meeskonnas ülesanded. 

 

Projekti raames külastati erinevaid Saaremaa koole. Noortevolikogu tutvustas ühiskonnaõpetuse tunnis Saaremaa valla noortevolikogu tegevust ning viis läbi selle temaatiline viktoriin. Tublimad viktoriinis osalejad said võimaluse saada osa preemiareisist Tallinnasse, kus külastati  Riigikogu ja Euroopa Elamuskeskust. Noored said tutvuda ja uurida täpsemalt Riigikogu töökorralduse kohta ning lisandväärtusena  avanes võimalus nautida ka imelist vaadet pealinnale Pika Hermanni tornist. Interaktiivses Euroopa Elamuskeskuses õpiti rohkem tundma, milliste teemadega tegelevad Euroopa Liidu institutsioonid. 

 

Taoliste projektide elluviimine äratab noortes huvi poliitika vastu ning mitteformaalse õppimise kaudu saadakse teadmisi kohaliku, riigi ja Euroopa tasandi poliitikast. Nii on noored teadlikumad enda ümber toimuvast ning see tõstab nende kodanikuaktiivsust. Samuti edendab see kohalikul tasandil noorte osalust ja tagab osaluskogude jätkusuutlikkuse.

 

Projekti elluviimist toetasid Eesti Noorteühenduste Liit ja Haridus- ja Teadusministeerium Noorte osaluse fondi raames.

/ Autor

Saaremaa valla noortevolikogu

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status