fbpx

/ Infonurk / Huvikaitse / Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi noortenõukogu 16. septembril

16. septembril toimus Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi noortenõukogu kohtumine, mille päevakorras olid karjääriõpe, tasustatud praktika ning temaatilise info kättesaadavus noorte seas.

 

Kohtumisel tõid noored välja, et kuigi karjääriõpe on vajalik, tuleb seda veelgi arendada. Leiti, et tarvis on personaalset lähenemist noortele, et iga noor saaks tuleviku valikuid teha just oma oskuste ja soovide põhjal. Arutleti ka, et karjääriõppest peaksid noored saama vajalikke tööriistu, et kirjutada edukas CV ja motivatsioonikiri ning olla tulevikuks valmis. Kuna noortel on erinevaid kogemusi karjääriõppega, jõuti üksmeelele, et karjääriõppe võimalust tuleb noorele pakkuda erinevates vanustes, näiteks 7., 9. ja 12. Klassis.

 

Tasustatud praktika teemapunkti raames selgitasid noored, et tasustamata praktika, eriti avalikus sektoris / riigiasutustes pole aktsepteeritav. Murekohana toodi välja, et õppekavades, kus praktika on kohustuslik, ei peaks noored sooritama praktikat tasustamata. Leiti, et kitsaskoht on ka regionaalne ebavõrdsus praktika sooritamisel, kuivõrd on noori, kelle kodukandis ei pruugi olla vajalikke võimalusi praktika sooritamiseks ning peavad seetõttu praktika tõttu suunduma pealinna ning seda ka enamasti tasutamata. Erilist tähelepanu pöörati praktikamentori/praktikajuhendaja oskustele ning juhendaja ja kõrgkooli vahelise koostöö vajadusele.

/ Autor

Henry Kask

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status