fbpx

/ Infonurk / Huvikaitse / Kultuuriministeeriumi noortenõukogu 25. septembril

25. septembril toimus Kultuuriministeeriumi noortenõukogu kohtumine, mille fookuses oli teema “Noored raamatukogus”.

 

Kohtumine toimus esmakordselt uues töötoa formaadis, kus noored said interaktiivsete harjutuste ning ühiste arutelude kaudu oma arvamust ja sisendit esitada.

Kohtumisel tõid noored ausalt välja, et raamatukogusid iseloomustab hulk nii positiivseid kui negatiivseid omadussõnu. Positiivselt toodi välja, et raamatukogudest leiab kasulikke vahendeid enesearenguks igast valdkonnast, raamatukogu on soodne õppekeskkond ning kogukonnakeskus ja turvaline paik aja veetmiseks. Toodi aga ka välja, et raamatukogus pakutav sisu peab saama kaasajastatud ning külastuse kogemus külastajasõbralikumaks.

Arutleti raamatukogu külastamise kogemuste üle: noored käivad enamjaolt raamatukogus kord kuus ning tarbitav sisu oleneb suuresti vanusest. Toodi välja positiivseid kogemusi lapsepõlvest lugemiskoerast, kirjanike külastustest ja huviringidest ning, et kogemus areneb ajas, kuivõrd vanemad noored külastavad raamatukogu peamiselt õppimise või töötamise eesmärgil.

Kohtumise tulemusena jõuti järeldusele, et noorte unistuste raamatukogu hõlmab digitaalsisu: audioraamatuid, digitaalkeskkondi ning iseteenindust. Unistuste raamatukogu keskkond peaks pakkuma õppimiskohti nii individuaal- kui rühmatööks, puhkealasid, hoiukappe, kogukonnaaeda. Sisuliselt peaks raamatukogust leidma teenuseid: spordi- ja remondivahendite rent, printimine, arvutikasutus, aga ka laia ning kaasaegset kirjanduslikku valikut.

/ Autor

Henry Kask

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status